Πέμπτη, 03 Δεκ, 2020

 • Πέτρος Τσαπαρόπουλος: «Εκ του αποτελέσματος η κυβερνητική διαχείριση στο δεύτερο κύμα της πανδημίας αποδεικνύεται προβληματική μέχρι τραγική»
 • Παρατείνεται έως τις 14 Δεκεμβρίου το lockdown
 • Μήνυμα Δημάρχου Νάουσας Νικόλα Καρανικόλα για την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία (3 Δεκεμβρίου 2020)
 • Επικοινωνία Τάσου Μπαρτζώκα με τον Υπουργό Υγείας για ζητήματα των Υγειονομικών Δομών Ημαθίας
 • ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ «ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΝΗΜΑΤΟΥΡΓΙΑ ΒΑΡΒΑΡΕΣΟΣ ΑΕ»: Συνεχίζονται οι τετράωρες στάσεις εργασίας
 • ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ: Τρεις νεκροί αστυνομικοί σε ισάριθμες μέρες!
Πέτρος Τσαπαρόπουλος: «Εκ του αποτελέσματος η κυβερνητική διαχείριση στο δεύτερο κύμα της πανδημίας αποδεικνύεται προβληματική μέχρι τραγική»1 Παρατείνεται έως τις 14 Δεκεμβρίου το lockdown2 Μήνυμα Δημάρχου Νάουσας Νικόλα Καρανικόλα για την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία (3 Δεκεμβρίου 2020)3 Επικοινωνία Τάσου Μπαρτζώκα με τον Υπουργό Υγείας για ζητήματα των Υγειονομικών Δομών Ημαθίας4 ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ «ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΝΗΜΑΤΟΥΡΓΙΑ ΒΑΡΒΑΡΕΣΟΣ ΑΕ»: Συνεχίζονται οι τετράωρες στάσεις εργασίας5 ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ: Τρεις νεκροί αστυνομικοί σε ισάριθμες μέρες!6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Πέφτει στα 534 ευρώ η αποζημίωση για τις αναστολές συμβάσεων...

Στα 534 ευρώ μόλις καθόρισε η κυβέρνηση για τον μήνα Δεκέμβρη το ποσό της ειδικής αποζημίωσης για τις αναστολές συμβάσεων εργασίας. Ετσι, από τα 800 ευρώ για τον μήνα Νοέμβρη, η κυβέρνηση μειώνει το ποσό των ειδικών αποζημιώσεων σε αυτό που ίσχυσε από την εφαρμογή του συγκεκριμένου μέτρου από την περασμένη άνοιξη. Σημειώνεται ό... Περισσότερα

ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΓΓ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑ ΣΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΔΙΕΥΡΥΝΣΗΣ ΤΟΥ ΚΑΤΗΓΟΡΗΤΗΡΙΟΥ ΤΟΥ Δ. ΠΑΠΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΥ

από Η Άλλη Άποψη
 ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΓΓ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑ ΣΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΔΙΕΥΡΥΝΣΗΣ ΤΟΥ ΚΑΤΗΓΟΡΗΤΗΡΙΟΥ ΤΟΥ Δ. ΠΑΠΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΥ

            Επιτρέψτε μου σήμερα να ξεκινήσω με την απόδοση τιμής στον ποντιακό ελληνισμό με αφορμή την 101η επέτειο της γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου. Θα συνεχίσουμε να στεκόμαστε δίπλα στον οργανωμένο ποντιακό χώρο για τη “Διεθνή Αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ελλήνων Ποντίων”.

            Όλα αυτά τα χρόνια το ΚΚΕ στηρίζει κάθε δίκαιη διεκδίκηση του οργανωμένου ποντιακού κινήματος, όπως και όλες τις διεκδικήσεις του λαού, κόντρα στις επιλογές της εκάστοτε κυβέρνησης και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

            Στεκόμαστε στο πλευρό των χιλιάδων ομογενών, που ύστερα από τη διάλυση της Σοβιετικής Ένωσης εγκαταστάθηκαν στην πατρίδα μας και συνεχίζουν μετά από τόσα χρόνια να αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα αποκατάστασης.

            Θεωρούμε ότι πρέπει να αναδειχθεί και να στηριχθεί από το ελληνικό κράτος η πολιτιστική και πνευματική δραστηριότητα των Ποντίων όλων των γενεών, μακριά από τις διάφορες αντιδραστικές εθνικιστικές ρητορικές μίσους.

 

            Κυρίες και κύριοι βουλευτές

 

            Σήμερα έχουμε ένα ακόμη επεισόδιο του γνωστού σίριαλ Νοβάρτις και Παπαγγελόπουλος, που παίζεται για δύο χρονιές και από ό,τι δείχνει η τωρινή πρόταση της ΝΔ για διεύρυνση του κατηγορητηρίου, φιλοδοξείτε να το προβάλλετε και για τρίτη χρονιά.

            Ένα σίριαλ που προσφέρεται για μια ανούσια δικομματική αντιπαράθεση, ειδικά σε μια περίοδο που αποκαλύπτονται οι στρατηγικές σας συγκλίσεις. Ένα σίριαλ, όμως, που εδώ και 2 χρόνια, με ευθύνη τόσο της ΝΔ όσο και του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και των άλλων κομμάτων, δεν έχει προσφέρει τίποτα στην αποκάλυψη της πραγματικής αλήθειας.

            Τον Οκτώβρη του 2019 στην συζήτηση, εδώ, στην Ολομέλεια για την συγκρότηση Επιτροπής Προκαταρκτικής Εξέτασης για τον πρώην Αναπληρωτή Υπουργό Δικαιοσύνης είχαμε υπογραμμίσει, ότι το Κόμμα μας θα πάρει μέρος στην Επιτροπή για να συμβάλλουμε -όσο περνάει από το χέρι μας- στην ουσιαστική διερεύνηση της υπόθεσης Νοβάρτις και των όσων διαδραματίστηκαν γύρω από αυτήν. Παρά την αρνητική εμπειρία που έχουμε από την συγκρότηση τέτοιων επιτροπών.

            Μέσω των εκπροσώπων μας στην Επιτροπή, τόσο του τακτικού μέλους, του Νίκου Καραθανασόπουλου, όσο και του αναπληρωματικού, της Μαρίας Κομνηνάκα, κάναμε ό,τι περνούσε από το χέρι μας, για να φωτισθούν οι ουσιαστικές πλευρές του σκανδάλου της Νοβάρτις, αλλά και οι βαθύτερες αιτίες που τροφοδοτούν αυτά τα σκάνδαλα. Πλευρές, που δεν είναι άλλες, από την εμπορευματοποίηση της υγείας και του φάρμακου, που υπηρέτησαν με συνέπεια όλες οι κυβερνήσεις.

            Ταυτόχρονα, ως Κόμμα, ξεκαθαρίσαμε ότι δεν πρόκειται να νομιμοποιήσουμε με την συμμετοχή μας διαδικασίες της επιτροπής που οδηγούν στο κουκούλωμα, την συγκάλυψη και τον αποπροσανατολισμό.

            Τώρα, μετά από ένα επτάμηνο λειτουργίας αυτής της επιτροπής και συνεχών παρατάσεων στις προθεσμίες, στις οποίες θα έπρεπε να έχει αποπερατώσει το έργο της, τι αποτελέσματα έχουμε;

            Μια ατέλειωτη διαδικασία με εκατέρωθεν άσφαιρα πυρά και αντιπαραθέσεις, που οδηγούσαν στο να χάνεται η ουσία της διερεύνησης του σκανδάλου της Νοβάρτις, για το οποίο είχε συγκροτηθεί η Επιτροπή της Προκαταρκτικής Εξέτασης, όπως και της πιθανής εμπλοκής σε αυτή τη διαδικασία κυβερνητικών παραγόντων των προηγούμενων κυβερνήσεων.

            Εκεί οδηγούσαν και η στάση της ΝΔ και η στάση του ΚΙΝΑΛ και η στάση του ΣΥΡΙΖΑ, με την τακτική που ακολούθησαν στην Επιτροπή.

            Τι να πρωτοθυμηθούμε;

            Τις επανειλημμένες συνεδριάσεις της Επιτροπής για να συζητηθούν οι προτάσεις που υποβάλλονταν εκατέρωθεν για την εξαίρεση μελών της Επιτροπής, με διάφορους προσχηματικούς λόγους;

            Προτάσεις, που υποβλήθηκαν και από τα τρία Κόμματα που προαναφέραμε, και που ανέδειξαν ξεκάθαρα τις αντιφάσεις και τα αδιέξοδα του νόμου περί ευθύνης υπουργών, που μετατρέπει ένα πολιτικό όργανο, όπως είναι η κοινοβουλευτική επιτροπή, σε δικαστικό.

            Τι άλλο να θυμηθούμε; Ότι κρίσιμα έγγραφα, που αφορούν την διερεύνηση του σκανδάλου της Νοβάρτις, δεν έχουν δοθεί ακόμη στην Επιτροπή και παρακρατούνται με το πρόσχημα ότι είναι απόρρητα;

            Και ο καθένας μπορεί να καταλάβει: Τι σόι διερεύνηση μπορεί να γίνει με την απόκρυψη αυτών των εγγράφων;

            Ή μήπως να θυμηθούμε τη στάση των άλλων κομμάτων στο ζήτημα της εξέτασης των λεγόμενων προστατευόμενων μαρτύρων;

            Από την αρχή είχαμε υπογραμμίσει τη σταθερή μας θέση, τη θέση αρχών, ότι όλοι οι μάρτυρες και οι λεγόμενοι προστατευόμενοι, θα έπρεπε να καταθέσουν με φυσική παρουσία, χωρίς κουκούλα και παραποίηση χαρακτηριστικών και φωνής, αποκαλύπτοντας πλήρως τα στοιχεία τους, ώστε να μπορούν να ελεγχθούν και να εξετασθούν τα όσα καταθέτουν.

            Η ΝΔ και το ΚΙΝΑΛ, ενώ στην αρχή εμφανίζονταν να θέλουν την αφαίρεση της κουκούλας, στην πράξη δεν έκαναν τίποτα για αυτό, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ για μια ακόμη φορά εμφανίσθηκε λάβρος υποστηρικτής της κουκούλας, σε πλήρη αντίθεση με όσα έλεγε, όταν ήταν στην αντιπολίτευση, τότε που την θεωρούσε άκρως επικίνδυνη και ασυμβίβαστη με βασικά δημοκρατικά δικαιώματα, όπως φαίνεται και από την ομιλία του τότε κοινοβουλευτικού του εκπροσώπου, του κ. Κουβέλη.

            Όλα τα παραπάνω αναδεικνύουν τις ευθύνες των άλλων κομμάτων, που δεν περιορίζονται στενά στις εργασίες της επιτροπής, αλλά έχουν να κάνουν με πολύ γενικότερα και πολύ σοβαρότερα ζητήματα.

            Πρώτον, έχουν να κάνουν με την πεισματική άρνηση όλων σας να καταργήσετε επιτέλους τελείως το νόμο περί ευθύνης υπουργών, έτσι ώστε να πάψει η βουλή να παίζει το ρόλο του ανακριτή και του εισαγγελέα. Και μάλιστα αυτό να γίνεται με όρους υποταγής στην εκάστοτε κοινοβουλευτική πλειοψηφία, με αποτέλεσμα η αναζήτηση της αλήθειας να εξαρτάται, όχι από τα γεγονότα και τα στοιχεία, αλλά από τον κοινοβουλευτικό συσχετισμό.

            Δεύτερον, αναδεικνύουν την υποκρισία όλων σας σε σχέση με την δήθεν ανεξαρτησία της δικαιοσύνης, γιατί όλοι σας αρνηθήκατε ακόμη και το ελάχιστο που πρότεινε το ΚΚΕ, να πάψει δηλαδή ο ορισμός της ηγεσίας των δικαστηρίων από την εκάστοτε κυβέρνηση.

            Τρίτον, και πιο σημαντικό, οι εργασίες των επιτροπών μέχρι σήμερα φανέρωσαν την αλλεργία σας να φτάσει η συζήτηση και η έρευνα στις βαθύτερες αιτίες των σκανδάλων, ειδικά στο χώρο του φαρμάκου. Και αυτές οι αιτίες βρίσκονται στο ότι το φάρμακο αποτελεί ένα προσοδοφόρο εμπόρευμα - ιδιοκτησία ισχυρών επιχειρηματικών ομίλων, που ανταγωνίζονται μεταξύ τους για μεγαλύτερα κέρδη.

            Ο λόγος της αλλεργίας σας προφανής: Όλες οι κυβερνήσεις τόσο της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, όσο και του ΣΥΡΙΖΑ, υπηρέτησαν με πολύ μεγάλη συνέπεια την πολιτική της εμπορευματοποίησης της υγείας και του φαρμάκου, φορτώνοντας τις όποιες περικοπές έγιναν στη δημόσια δαπάνη, στις πλάτες των ασφαλισμένων και των ασθενών.

            Τα αποτελέσματα αυτής της πολιτικής τα βιώνουμε με ιδιαίτερη ένταση σήμερα, σε συνθήκες πανδημίας, που η χώρα μας προκειμένου να προμηθευτεί ακόμη και το πιο στοιχειώδες υγειονομικό υλικό, όπως είναι οι μάσκες και τα αντισηπτικά, βρέθηκε στο έλεος των διεθνών ανταγωνισμών, των εμπορικών πολέμων, των επιχειρηματιών και κερδοσκόπων στον τομέα της υγείας και του φαρμάκου, γιατί δεν είχατε εξασφαλίσει να υπάρχει ούτε ένας υποτυπώδης κρατικός φορέας φαρμάκου.

            Τα αποτελέσματα αυτής της πολιτικής τα βιώνουμε σήμερα, που ο ιδιωτικός τομέας στην υγεία -η ιερή για εσάς αγελάδα της ελεύθερης αγοράς- φανέρωσε όχι μόνο τον παρασιτικό, αλλά και τον πολλαπλά επιζήμιο χαρακτήρα του.

            Ήταν φανερό, μετά από όλα αυτά, ότι δεν μπορούσαμε να αποδεχθούμε αυτήν την διαδικασία που οδηγεί στον εκφυλισμό και για αυτό, μετά από αυτήν την εξέλιξη, οι εκπρόσωποι του Κόμματός μας αποχώρησαν από την παραπέρα λειτουργία της Επιτροπής, όπως ακριβώς είχαμε κάνει και στην προηγούμενη Επιτροπή που είχε συγκροτηθεί επί ΣΥΡΙΖΑ, και είχαμε και τότε άρνηση να εξετασθούν οι μάρτυρες.

            Ταυτόχρονα, δηλώσαμε την ετοιμότητά μας να επανέλθουμε εάν αλλάξουν τα δεδομένα αυτά.

            Κι ενώ, μέσα σε αυτές ακριβώς τις συνθήκες, οι εργασίες της Επιτροπής οδεύουν προς το τέλος, έρχεται η ΝΔ με την πρότασή της να ζητήσει την διεύρυνση αδικημάτων που φέρεται να έχει τελέσει ο πρώην Αναπληρωτής Υπουργός Δικαιοσύνης.

            Θα το ξαναπούμε για μια ακόμη φορά. Δεν έχουμε καμία αυταπάτη ότι διαχρονικά επί όλων των κυβερνήσεων και επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, υπήρχαν παρεμβάσεις στην Δικαιοσύνη, ιδιαίτερα σε υποθέσεις που αφορούσαν επιχειρηματικούς ομίλους και τους μεταξύ τους ανταγωνισμούς ή είχαν ιδιαίτερο πολιτικό ενδιαφέρον για διάφορους κάθε φορά λόγους.

            Και σε αυτό δεν θα αποτελούσαν βέβαια εξαίρεση ούτε οι υπουργοί του ΣΥΡΙΖΑ.

            Μόλις πριν λίγες ημέρες, άλλωστε, κυβερνητικό στέλεχος της ΝΔ έκανε μια απαράδεκτη παρέμβαση σε σχέση με την αγόρευση της εισαγγελέα σε εν εξελίξει δίκη που έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο.

            Είναι προφανές ότι η ΝΔ, με την κίνησή της για διεύρυνση του κατηγορητηρίου, επιδιώκει να οξύνει μια δικομματική αντιπαράθεση που λειτουργεί αποπροσανατολιστικά για τον λαό και τελικά βολεύει και τους δύο για να αποκρύψουν την στρατηγική τους σύμπλευση, ιδιαίτερα τώρα μπροστά στις εξελίξεις που σχετίζονται με την νέα καπιταλιστική κρίση και τις επιπτώσεις που φέρνει στη ζωή, την υγεία, τη δουλειά, την επιβίωση των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων.

            Ενόψει λοιπόν της δύσκολης κατάστασης και του ακόμη πιο δύσκολου χειμώνα που έρχεται, φροντίζετε να διαμορφώσετε την τρίτη εκδοχή του σκανδάλου, την οποία είχαμε μάλιστα προβλέψει.

            Όχι γιατί έχουμε κάποιες μαντικές ικανότητες, αλλά γιατί ξέρουμε πως λειτουργείτε.

            Είναι όμως επίσης προφανές, ότι η νέα πρόταση έρχεται να οδηγήσει σε οριστικό ενταφιασμό το σκάνδαλο της Νοβάρτις με ευθύνη όλων των πλευρών ( ΝΔ- ΚΙΝΑΛ – ΣΥΡΙΖΑ ).

            Και εμείς απλά δεν μπορούμε να νομιμοποιήσουμε αυτή τη διαδικασία και για αυτό δεν θα πάρουμε μέρος στην ψηφοφορία που γίνεται για τα μάτια του κόσμου.

Έχει διαβαστεί 52 φορές

Σχόλια

 • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «EΠΙΚΑΙΡΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Συνέντευξη με την πρέσβειρα της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

«Άτιμη Ασφαλιστική»

Από την εκδήλωση της "ΑΛΛΗΣ ΑΠΟΨΗΣ" στο Foyer στη Βέροια(27/12/19)

 

Οι ερωτήσεις της "ΑΛΛΗΣ ΑΠΟΨΗΣ" προς την Έφη Αχτσιόγλου

 

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Ο Καιρός στη ΒέροιαΟ καιρός τώρα

Συννεφιασμένος
Συννεφιασμένος
Θερμοκρασία 7 °C
Άνεμος ΝΝΑ 0 μποφόρ

Πέμπτη, 03 Δεκεμβρίου

Κυρίως συννεφιασμένος
Κυρίως συννεφιασμένος
Θερμοκρασία 6 ως 7 °C
Άνεμος Β 0-1 μποφόρ

Παρασκευή, 04 Δεκεμβρίου

Μερικώς συννεφιασμένος με δυνατές βροχές
Μερικώς συννεφιασμένος με δυνατές βροχές
Θερμοκρασία 6 ως 11 °C
Άνεμος Β 1-2 μποφόρ

Ποιός είναι online

Έχουμε online 135 επισκέπτες και 0 μέλη.