Πέμπτη, 01 Οκτ, 2026

  • Πνιγμός του κουβανικού λαού: η πρόθεση που ο Λευκός Οίκος δεν μπαίνει πλέον στον κόπο να κρύψει
  • ΠΑΜΕ: Υποταγή στην πολιτική του πολέμου και των κερδών των ομίλων από την ΠΑΣΚΕ και τη ΔΑΚΕ στην Εκτελεστική Επιτροπή της ΓΣΕΕ
  • Συνάντηση της Ευρωκοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ με την κόρη του Τσε Γκεβάρα, Αλέιδα, στις Βρυξέλλες
  • Πρωταγωνιστικό ρόλο στα εγκληματικά σχέδια της ΕΕ για τη Μετανάστευση παίζει η κυβέρνηση
  • Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ: Σοβαρές ελλείψεις, απουσία ουσιαστικών ελέγχων και κίνδυνος περικοπής των κονδυλίων της ΚΑΠ στην Ελλάδα με βάση έκθεση της DG AGRI
  •  Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Βέροιας επεκτείνει το δίκτυό της με δέκα νέες μονάδες αυτοεξυπηρέτησης
Πνιγμός του κουβανικού λαού: η πρόθεση που ο Λευκός Οίκος δεν μπαίνει πλέον στον κόπο να κρύψει1 ΠΑΜΕ: Υποταγή στην πολιτική του πολέμου και των κερδών των ομίλων από την ΠΑΣΚΕ και τη ΔΑΚΕ στην Εκτελεστική Επιτροπή της ΓΣΕΕ2 Συνάντηση της Ευρωκοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ με την κόρη του Τσε Γκεβάρα, Αλέιδα, στις Βρυξέλλες3 Πρωταγωνιστικό ρόλο στα εγκληματικά σχέδια της ΕΕ για τη Μετανάστευση παίζει η κυβέρνηση4 Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ: Σοβαρές ελλείψεις, απουσία ουσιαστικών ελέγχων και κίνδυνος περικοπής των κονδυλίων της ΚΑΠ στην Ελλάδα με βάση έκθεση της DG AGRI5  Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Βέροιας επεκτείνει το δίκτυό της με δέκα νέες μονάδες αυτοεξυπηρέτησης 6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Οι δύο όψεις

Οι δύο όψεις

«Τόσα αντέχει η οικονομία»... Αυτή είναι η πρώτη παραδοχή με την οποία ξεπετάει η κυβέρνηση τα υποτιθέμενα «μέτρα στήριξης» που ανακοίνωσε χθες για το ενεργειακό κόστος, ξεκαθαρίζοντας σαν δεδομένο ότι ο λαός θα ξεπαγιάσει τον χειμώνα και ότι τα καύσιμα θα ξεκοκαλίσουν τους οικογενειακούς προϋπολογισμούς.Γιατί όπως έλεγε ο ίδιος ο πρωθ... Περισσότερα

Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας: ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ – ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ 48ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗ ΜΕΡΑ ΠΟΥ ΘΑ ΦΕΡΟΥΝ ΓΙΑ ΨΗΦΙΣΗ ΤΟ ΝΟΜΟ – ΛΑΙΜΗΤΟΜΟ ΓΙΑ ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ

από Η Άλλη Άποψη
 Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας: ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ – ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ  48ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗ ΜΕΡΑ ΠΟΥ ΘΑ ΦΕΡΟΥΝ ΓΙΑ ΨΗΦΙΣΗ ΤΟ ΝΟΜΟ – ΛΑΙΜΗΤΟΜΟ ΓΙΑ ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ

Η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας καλεί τις γυναίκες των λαϊκών οικογενειών να ορθώσουν αγωνιστικό ανάστημα απέναντι στις συμφωνίες της κυβέρνησης με την ΕΕ, το ΔΝΤ και την ΕΚΤ για την αφαίρεση όσων δικαιωμάτων απέμειναν! Πλέον γνωρίζουμε καλά τι σημαίνει η δήθεν σκληρή διαπραγμάτευση της κυβέρνησης και το αποτέλεσμά της! Έρχεται να ολοκληρώσει τη βρώμικη δουλειά που άφησαν στη μέση οι προηγούμενες κυβερνήσεις.

Να οργανώσουν την πάλη τους, μέσα από τα ταξικά συνδικάτα και σωματεία, μέσα από το ριζοσπαστικό γυναικείο κίνημα, απέναντι στους αντιλαϊκούς σχεδιασμούς που προετοιμάζουν νέα μέτρα στο ασφαλιστικό, νέους δυσβάσταχτους φόρους, νέα προνόμια στους τραπεζίτες και θηλιά στο λαό με τα κόκκινα δάνεια, νέες ιδιωτικοποιήσεις, το τσάκισμα μισθών και μεροκάματων και ο αντιλαϊκός κατάλογος δεν έχει τελειωμό!

Δεν πρέπει να δεχθούμε την καταστολή, τα νέα μέτρα περιορισμού της λαϊκής πάλης με αφορμή τις επιθέσεις στις Βρυξέλλες.

Με τους μαζικούς μαχητικούς αγώνες μας το προηγούμενο διάστημα κάναμε καθαρή την απόφασή μας: Ο νόμος λαιμητόμος να μην περάσει στη Βουλή!

Μας θέλουν όλο και πιο φτηνές και αναλώσιμες για να διασφαλίσουν την κερδοφορία και ανταγωνιστικότητα του κεφαλαίου, να αυγατίσουν τα κέρδη των ασφαλιστικών εταιρειών και των μεγαλεμπόρων στην υγεία!

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ   ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΚΑΘΟΛΙΚΗ

ΚΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ!

Με αγωνιστική δράση και λαϊκή αλληλεγγύη να επιβάλουμε τη θέληση και το δίκιο μας, τη διεκδίκηση ικανοποίησης των σύγχρονων λαϊκών αναγκών.

 

Εργαζόμενες, άνεργες, αυτοαπασχολούμενες, γυναίκες της υπαίθρου, συνταξιούχοι, νέες γυναίκες, νέες μητέρες

Να αποτρέψουμε το αντιασφαλιστικό νόμο που φέρνουν, ο οποίος μονιμοποιεί όλους τους προηγούμενους αντιασφαλιστικούς νόμους στην πιο επιθετική τους μορφή και όλες τις μειώσεις που έχουν τσακίσει το λαϊκό εισόδημα μαζί με νέες δυσβάσταχτες. Καταργούν τον κοινωνικό χαρακτήρα της Ασφάλισης.

Δε θα κάτσουμε με σταυρωμένα χέρια να βλέπουμε τη συνταξιοδότηση να γίνεται άπιαστο όνειρο για τις νέες γυναίκες, να βγάζουν από τη λίστα των ΒΑΕ εργαζόμενες πχ στην καθαριότητα. Να μας φορτώνουν με 6μήνες μέχρι 17χρόνια επιπλέον εργασία.

Δε συμβιβαζόμαστε η μητρότητα να «επιβραβεύεται» με ανεργία και κακοπληρωμένη - μισοανασφάλιστη δουλειά.

Δε θα δεχθούμε να ματώνουμε με τον ΕΝΦΙΑ, το ΦΠΑ, τη φορολεηλασία, που τσακίζει ιδιαίτερα αυτοαπασχολούμενες και γυναίκες της υπαίθρου, τις αλλεπάλληλες περικοπές σε μισθούς, συντάξεις, δικαιώματα, τις αυξήσεις σε εισιτήρια στα ΜΜΜ, ηλεκτρικό, νερό, τηλέφωνο.

Δε θα δεχθούμε να στερούμαστε εμείς και τα παιδιά μας τον παιδικό σταθμό, το δάσκαλο, το γιατρό, το νοσοκομείο και το φάρμακο και οι εκμεταλλευτές του λαού να τρίβουν τα χέρια τους για τα νέα αντιλαϊκά προνόμια.

ΟΛΕΣ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ!

 

Έχει διαβαστεί 461 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

Γλυκιά γιασεμιά μου

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Με ένα κλικ στο κανάλι μας στο Yutube!

advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Ημερολόγιο

Ποιός είναι online

Έχουμε online 543 επισκέπτες και 0 μέλη.