Σάββατο, 18 Σεπ, 2021

  • ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ: Ενα ακόμα υποκριτικό ψήφισμα για τα «δικαιώματα» και τις «διακρίσεις»
  • Συνεδριάζει στην Αθήνα με ατζέντα φωτιά για τους λαούς
  • Αναβάλλεται η τελετή εγκαινίων του  Κέντρου Βιομηχανικής Κληρονομιάς ΕΡΙΑ
  • Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό 17/9/21
  • Με «κόκκινο» προς το άγνωστο!
  • Μετακινήσου Δωρεάν με τα κοινόχρηστα ποδήλατα του Δήμου Βέροιας την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας
ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ: Ενα ακόμα υποκριτικό ψήφισμα για τα «δικαιώματα» και τις «διακρίσεις»1 Συνεδριάζει στην Αθήνα με ατζέντα φωτιά για τους λαούς2 Αναβάλλεται η τελετή εγκαινίων του  Κέντρου Βιομηχανικής Κληρονομιάς ΕΡΙΑ3 Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό 17/9/214 Με «κόκκινο» προς το άγνωστο!5 Μετακινήσου Δωρεάν με τα κοινόχρηστα ποδήλατα του Δήμου Βέροιας την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Πρωτόκολλα...

Πρωτόκολλα...

Η πολιτική της κυβέρνησης στην πανδημία, όπου τα δίνει όλα για την «υγεία» της οικονομίας, διαμορφώνει το έδαφος και για κάθε λογής παλινωδίες και αντιφάσεις, που με τη σειρά τους τροφοδοτούν τον ανορθολογισμό. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελούν τα παιδιά 12 με 17 ετών. Γι' αυτήν την ηλικιακή κατηγορία δεν προβλέπεται εμβολιασμός, και... Περισσότερα

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ: Με αγώνες θα υποδεχτούν οι εργαζόμενοι το νέο «Καλλικράτη»

από Η Άλλη Άποψη
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ: Με αγώνες θα υποδεχτούν οι εργαζόμενοι το νέο «Καλλικράτη»

Με αγώνες αποφάσισε το Γενικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας Συλλόγων Υπαλλήλων Αιρετών Περιφερειών Ελλάδας (ΟΣΥΑΠΕ) να προϋπαντήσει το νέο «Καλλικράτη», ο οποίος, όπως κάνουν καθαρό, δεν αποτελεί καν βάση συζήτησης.

Στην απόφαση που έλαβε το Γενικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας, κατά την πρόσφατη συνεδρίασή του, υπογραμμίζεται ότι στις εκατοντάδες σελίδες της πρότασης της αρμόδιας Επιτροπής για την αναθεώρηση του θεσμικού πλαισίου λειτουργίας της Τοπικής Διοίκησης, «δεν χώρεσε ούτε μια αράδα για τα σημαντικά προβλήματα των εργαζομένων στις περιφέρειες και τους δήμους. Δεν βρήκε θέση ούτε μία πρόταση από όσες έχουμε καταθέσει για να βελτιωθεί η ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών των ΟΤΑ προς τα λαϊκά στρώματα».

Αντίθετα, όπως σημειώνεται, με τη μεταρρύθμιση αυτή επιχειρείται να αποτελέσουν οι περιφέρειες κυρίως το όχημα της «παραγωγικής ανασυγκρότησης» την οποία ευαγγελίζεται η κυβέρνηση. Να δοθούν δηλαδή στους φορείς της Τοπικής Διοίκησης τα «εργαλεία» με τα οποία πιστεύουν ότι θα μπορέσουν είτε να ανοίξουν το δρόμο, είτε να συνδράμουν, σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο, σε νέα πεδία κερδοφορίας και ανταγωνιστικότητας των επιχειρηματικών ομίλων. Και ξεκαθαρίζει: «Η ανάπτυξη που προωθούν όχι μόνο θα πατήσει σε τσαλαπατημένα εργατικά δικαιωμένα, αλλά και αντικειμενικά οι περιφέρειες θα παίξουν πρωταγωνιστικό ρόλο και στην παραπέρα ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων (όπως έγινε πριν μερικές δεκαετίες με τους δήμους)».

Τέλος, η Ομοσπονδία επαναδιατυπώνει τις προτάσεις και διεκδικήσεις της για την οργάνωση και λειτουργία των υπηρεσιών στην κατεύθυνση της κάλυψης των αναγκών των λαϊκών οικογενειών, με προγράμματα δημόσιας Υγείας - Πρόνοιας, πρόληψης, στήριξης της φτωχής αγροτιάς, των μικρών επαγγελματιών, της εργαζόμενης γυναίκας, της νεολαίας. «Μια τέτοια λειτουργία των περιφερειών απαιτεί μαζικές προσλήψεις εργαζομένων με μόνιμη σχέση εργασίας και γενναία χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό. Μια τέτοια λειτουργία των περιφερειών είναι στον αντίποδα του σημερινού "Καλλικράτη", και στον αντίποδα των σχεδιασμών και της σημερινής κυβέρνησης», σημειώνεται.

Έχει διαβαστεί 288 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Συνέντευξη τύπου της πρέσβειρας της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «EΠΙΚΑΙΡΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

«Η Εθνική Αντίσταση στη Βέροια: Ένα οδοιπορικό στους δρόμους της πόλης μας και στη ιστορία της χώρας μας»

«Άτιμη Ασφαλιστική»

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Ο Καιρός στη ΒέροιαΟ καιρός τώρα

Περιοδικά σύννεφα
Περιοδικά σύννεφα
Θερμοκρασία 22 °C
Άνεμος Ν 1-2 μποφόρ

Σάββατο, 18 Σεπτεμβρίου

Περιοδικά σύννεφα
Περιοδικά σύννεφα
Θερμοκρασία 19 ως 31 °C
Άνεμος Δ 2-4 μποφόρ

Κυριακή, 19 Σεπτεμβρίου

Μερική λιακάδα
Μερική λιακάδα
Θερμοκρασία 19 ως 30 °C
Άνεμος Α 1-2 μποφόρ

Ποιός είναι online

Έχουμε online 176 επισκέπτες και 0 μέλη.