Δεν πέρασε πολύς καιρός από τις θριαμβολογίες της κυβέρνησης με αφορμή την αναπροσαρμογή των συντάξεων για το 2026 και το κλίμα ευφορίας που καλλιεργούσε πριν τρεις βδομάδες για την αναπροσαρμογή του κατώτατου μισθού. Μόλις σε λίγους μήνες αποδείχθηκε πόσο άνθρακας ήταν ο θησαυρός, καθώς σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ ο επίσημος πληθωρισμός σε ... Περισσότερα
ΝΔ: Ορίστηκαν «σκιώδεις» υπουργοί για να ενισχυθεί το κυβερνητικό προφίλ της
από Η Άλλη Άποψη
*Αναπληρωματικός στο Οικονομικώνο Ημαθιώτης Α. Βεσυρόπουλος
«Σκιώδη» κυβέρνηση ανακοίνωσε ο πρόεδρος της ΝΔ,Κυρ. Μητσοτάκης, προκειμένου να εμφανίσει το κόμμα του έτοιμο να κυβερνήσει. Επιπλέον, με αυτή την κίνηση επιδιώκει να ασκήσει περισσότερη πίεση στους υπουργούς της κυβέρνησης, και επομένως να ενισχύσει την αντιπαράθεση με τον ΣΥΡΙΖΑ για την διαχείριση των συμφερόντων του κεφαλαίου.
Εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ ορίστηκε οΒ. Κικίλιαςκαι συντονιστής του στρατηγικού σχεδιασμού και της επικοινωνιακής ομάδας οΤ. Θεοδωρικάκος.
Το υπουργείο Εσωτερικών ανέλαβε οΜ. Βορίδης, το υπουργείο Οικονομικών οΧ. Σταϊκούρας, το υπουργείο Εργασίας οΓ. Βρούτσης, το υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης ηΝτ. Μπακογιάννη, το υπουργείο Εξωτερικών οΓ. Κουμουτσάκοςκαι το υπουργείο Άμυνας οΆδ. Γεωργιάδης.
ΟΚ. Χατζηδάκηςθα συντονίζει τη σύνταξη του κυβερνητικού προγράμματος, ενώ στις θέσεις των κοινοβουλευτικών εκπροσώπων τοποθετήθηκαν οΝ. Δένδιας, οΚ. Τζαβάραςκαι οΓ. Κεφαλογιάννης.
«Το σχήμα αυτό δεν δεσμεύει, ούτε ως προς την οργάνωση της κυβέρνησης, ούτε ως προς τα πρόσωπα, τις μελλοντικές κυβερνητικές επιλογές του προέδρου της ΝΔ»,αναφέρεται στην ανακοίνωση.