Δευτέρα, 17 Αυγ, 2026

  • Η ΝΕΕΑ ΠΑΣΟΚ Ημαθίας αποχαιρετά τον Παντελή Ζωγράφου
  • Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ: Ερώτηση για τη «ρήτρα διαφυγής» που αβαντάρει τους ομίλους ενώ ο λαός στενάζει από την ακρίβεια
  • "Εφυγε" ο Παντελής Ζωγράφου
  • Όλοι στη μάχη για το πανελλαδικό συλλαλητήριο στη ΔΕΘ στις 5 Σεπτέμβρη
  • Φοιτητική στέγη εμπόρευμα και οικογένειες σε απόγνωση
  • Η Τουρκία ανακήρυξε «Εθνικά Θαλάσσια Πάρκα» σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο στο φόντο των ιμπεριαλιστικών διευθετήσεων στην περιοχή
Η ΝΕΕΑ ΠΑΣΟΚ Ημαθίας αποχαιρετά τον Παντελή Ζωγράφου1 Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ: Ερώτηση για τη «ρήτρα διαφυγής» που αβαντάρει τους ομίλους ενώ ο λαός στενάζει από την ακρίβεια2 "Εφυγε" ο Παντελής Ζωγράφου3 Όλοι στη μάχη για το πανελλαδικό συλλαλητήριο στη ΔΕΘ στις 5 Σεπτέμβρη4 Φοιτητική στέγη εμπόρευμα και οικογένειες σε απόγνωση5 Η Τουρκία ανακήρυξε «Εθνικά Θαλάσσια Πάρκα» σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο στο φόντο των ιμπεριαλιστικών διευθετήσεων στην περιοχή6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Σύγκρουση με τη στρατηγική του κεφαλαίου, για να πάψει το νερό να είναι εμπόρευμα

του Αλέκου ΧατζηκώσταΣτη Νάουσα η Δημοτική Αρχή παραχωρεί μέρος του νερού σε εταιρεία εμφιάλωσης. Στη Βουλή ψηφίστηκε πρόσφατα νόμος με τίτλο "Επέκταση αρμοδιοτήτων της Εταιρείας Υδρεύσεως και Αποχετεύσεως Πρωτευούσης και της Εταιρείας Υδρευσης και Αποχέτευσης Θεσσαλονίκης, ενίσχυση της Ρυθμιστικής Αρχής Αποβλήτων, Ενέργειας και Υδάτων... Περισσότερα

Παιχνίδια στις πλάτες των συνταξιούχων για να εξασφαλίσει συγχωροχάρτι

από Η Άλλη Άποψη
Παιχνίδια στις πλάτες των συνταξιούχων για να εξασφαλίσει συγχωροχάρτι

Με αμείωτη ένταση συνεχίζει η κυβέρνηση την προσπάθεια να δημιουργήσει ενόψει των εκλογών κάλπικες προσδοκίες στο λαό, προκειμένου να εξασφαλίσει συγχωροχάρτι για την αντιλαϊκή πολιτική της. Συντηρώντας όλο αυτό το άθλιο εμπόριο ελπίδας, ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλ. Τσακαλώτος, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο «επαναφοράς» του ΕΚΑΣ, μόνο που τα λεγόμενά του παραπέμπουν σε μια καρικατούρα Επιδόματος Κοινωνικής Αλληλεγγύης αφού για την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ είναι «περασμένα - ξεχασμένα» τα όσα έχασε ο λαός στα χρόνια της κρίσης.

Μιλώντας σε τηλεοπτικό σταθμό («ΑΝΤ1») o Ευκλ. Τσακαλώτος δήλωσε πως «ο σχεδιασμός της κ. Αχτσιόγλου είναι ένας συνολικός επανασχεδιασμός που ήδη έχει αρχίσει με το νόμο Κατρούγκαλου», ο οποίος βέβαια πετσόκοψε τις συντάξεις, προσθέτοντας πως «ίσως» επαναφέρουν το ΕΚΑΣ, «όμως με καλύτερη μορφή, να είναι λίγο πιο στοχευμένο». Κάτι ανάλογο έπραξε η κυβέρνηση πρόσφατα όταν βάφτισε «13η σύνταξη» ένα πετσοκομμένο επίδομα, χώρια που τα περί «στοχευμένης» παροχής σημαίνουν αυστηρά εισοδηματικά κριτήρια που θα εξαιρούν πολλούς συνταξιούχους.

Ο υπουργός Οικονομικών ανέφερε πως θα κατατεθεί τροπολογία για να μειωθεί στο 13% ο ΦΠΑ για τον καφέ και τα άλλα ροφήματα που πωλούνται στα ράφια των σούπερ μάρκετ. Ωστόσο, δήλωσε πως «δεν υπάρχει δημοσιονομικό περιθώριο» να μειωθεί ο συντελεστής για τον καφέ που σερβίρεται στα καταστήματα εστίασης. Ανακοίνωσε, επίσης, πως σήμερα θα κατατεθεί τροπολογία που θα προβλέπει την αύξηση του ορίου του ακατάσχετου λογαριασμού, από τα 1.200 ευρώ που είναι σήμερα, ώστε να δοθεί τάχα «ανάσα» κυρίως στους επαγγελματίες. Όμως, όπως με τις 120 δόσεις, έτσι και η λογική αυτού του μέτρου θα είναι εισπρακτική, αφού το ύψος του ακατάσχετου ορίου θα «χτίζεται» αναλόγως με το πόσο συνεπής στις υποχρεώσεις του θα είναι ο κάθε οφειλέτης.

Όπως είπε ο Ευκλ. Τσακαλώτος, «στον Προϋπολογισμό του 2020 θα έχουμε και τις προτάσεις μας για τη μείωση του αφορολόγητου και για τα μέτρα που έχουμε ανακοινώσει, αλλά και για επιπλέον μέτρα», μεταθέτοντας ουσιαστικά τις ανακοινώσεις για τα μέσα Σεπτέμβρη που η Ελλάδα θα πρέπει να καταθέσει το προσχέδιο στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Διόλου τυχαία, βέβαια, η συγκεκριμένη ημερομηνία συμπίπτει με την προεκλογική εκστρατεία για τις εθνικές εκλογές.

Έχει διαβαστεί 537 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

Γλυκιά γιασεμιά μου

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Με ένα κλικ στο κανάλι μας στο Yutube!

advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Ημερολόγιο

Ποιός είναι online

Έχουμε online 660 επισκέπτες και 0 μέλη.