Κυριακή, 19 Απρ, 2026

  • Εκδήλωση του ΚΚΕ στη Βέροια
  • Το ΚΚΕ αποχαιρετά με σεβασμό και περηφάνια τον σύντροφο Χρήστο Τσιντζιλώνη
  • Το Ιράν μιλά για «στρατηγική ήττα» των ΗΠΑ, οι στρατιωτικές προετοιμασίες εντείνονται και το κράτος τρομοκράτης Ισράηλ διαλύει τον Λίβανο
  • Ευρωκοινοβούλιο για Κούβα: Με «δύο μέτρα και δύο σταθμά» αβαντάρει τα σχέδια επέμβασης κατά της Κούβας
  • ΜΜΕ και πόλεμος (ορισμένες σκέψεις)
  • Αντικομμουνιστικό παραλήρημα από τον Γ. Παναγόπουλο που θα ζήλευαν ακόμα και οι φασίστες!
Εκδήλωση του ΚΚΕ στη Βέροια1 Το ΚΚΕ αποχαιρετά με σεβασμό και περηφάνια τον σύντροφο Χρήστο Τσιντζιλώνη2 Το Ιράν μιλά για «στρατηγική ήττα» των ΗΠΑ, οι στρατιωτικές προετοιμασίες εντείνονται και το κράτος τρομοκράτης Ισράηλ διαλύει τον Λίβανο3 Ευρωκοινοβούλιο για Κούβα: Με «δύο μέτρα και δύο σταθμά» αβαντάρει τα σχέδια επέμβασης κατά της Κούβας 4 ΜΜΕ και πόλεμος (ορισμένες σκέψεις)5 Αντικομμουνιστικό παραλήρημα από τον Γ. Παναγόπουλο που θα ζήλευαν ακόμα και οι φασίστες!6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Και πάλι για το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ

Του Αλέκου Χατζηκώστα *Το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ είναι η συμπυκνωμένη εικόνα ενός συστήματος που σαπίζει, την ίδια ακριβώς ώρα που οδηγεί τους βιοπαλαιστές αγρότες στη χρεοκοπία και στον αφανισμό.Πιάστηκαν στα πράσα οι «εγγυητές της διαφάνειας»Η κυβέρνηση της ΝΔ διαφήμιζε ως «μεγάλη μεταρρύθμιση» τη μετάβαση του ΟΠΕΚΕΠΕ στην ΑΑΔΕ, με τον... Περισσότερα

ΠΑΜΕ: Η ηγεσία της ΓΣΕΕ καλεί τους εργαζόμενους να «κάτσουν στα αυγά τους»

από Η Άλλη Άποψη
 ΠΑΜΕ: Η ηγεσία της ΓΣΕΕ καλεί τους εργαζόμενους να «κάτσουν στα αυγά τους»

Ολόκληρη η ανακοίνωση:

«Η κυβέρνηση της ΝΔ έδωσε στην δημοσιότητα εγκύκλιο για την εφαρμογή του κατάπτυστου "νόμου - εκτρώματος" Χατζηδάκη, θέλοντας να απαγορεύσει τις απεργίες, να βάλει στον γύψο συνδικάτα και αγωνιστές εργαζομένους με κρατικό φακέλωμα, να χτυπήσει τη λειτουργία των συνδικάτων.

Και όλα αυτά την ώρα που η μισή Ελλάδα έχει γίνει κάρβουνο από τις φωτιές και χιλιάδες κόσμου έχασαν το βιός και τις δουλειές τους, την ώρα που τα νοσοκομεία στενάζουν από κενά και ελλείψεις με το 4ο κύμα της πανδημίας να επελαύνει και η κυβέρνηση προωθεί την ιδιωτικοποίηση της υγείας χωρίς να παίρνει κανένα μέτρο για την ενίσχυση του δημόσιου συστήματος της υγείας και το μαζικό εμβολιασμό του λαού, την ώρα που ετοιμάζεται να ψηφίσει ένα ακόμα αντιασφαλιστικό έκτρωμα. Αυτή η επιλογή δείχνει την αποφασιστικότητα και τον προσανατολισμό της κυβέρνησης να υλοποιήσει την αντιλαϊκή της πολιτική.

Για όλα αυτά η ηγεσία της ΓΣΕΕ εδώ και μήνες δεν έχει βγάλει κουβέντα. Και όμως έβγαλε δελτίου τύπου σήμερα, με αφορμή τη ΔΕΘ για να επισφραγίσει ότι και το επόμενο διάστημα θα βάλει πλάτη στην κυβέρνηση και τους επιχειρηματικούς ομίλους για να προχωρήσουν την σφαγή των εργατικών δικαιωμάτων χωρίς αντιδράσεις, καλώντας τους εργαζόμενους να "κάτσουν στα αυγά τους" με πρόσχημα την πανδημία.

Αν νομίζουν κυβέρνηση, επιχειρηματικοί όμιλοι και οι εκπρόσωποι του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού ότι τα συνδικάτα θα κάτσουν με τα χέρια σταυρωμένα μπροστά στη νέα σφαγή των δικαιωμάτων τους είναι γελασμένοι.

Τα συνδικάτα ήδη προετοιμάζουν νέους αγώνες τηρώντας παράλληλα με ευλάβεια όλα τα μέτρα για την προστασία της υγείας σε αντίθεση με την κυβέρνηση και τους μεγαλοεργοδότες που με όχημα την “ατομική ευθύνη” προσπαθούν να συγκαλύψουν τις τεράστιες ευθύνες τους.

Καλούμε τους εργαζόμενους να γραφτούν και να συμμετέχουν στα συνδικάτα τους μαζικά. Για να μπλοκάρουμε τους αντεργατικούς νόμους. Για να διεκδικήσουμε με βάση τις σύγχρονες ανάγκες μας.

Όλοι στις συγκεντρώσεις των συνδικάτων ενάντια στην ψήφιση του νομοσχεδίου που ιδιωτικοποιεί την επικουρική ασφάλιση,

στην Αθήνα, την Τετάρτη 1 Σεπτέμβρη, στις 8 μ.μ. στο Σύνταγμα και

στη Θεσσαλονίκη, την Τρίτη 31 Αυγούστου, στις 7.30 μ.μ. στον Λευκό Πύργο

Καλούμε τους εργαζόμενους της Β. Ελλάδας να πάρουν μαζικά μέρος στη συγκέντρωση των συνδικάτων ενόψη της ΔΕΘ, στη Θεσσαλονίκη, Σάββατο 11 Σεπτέμβρη, στις 6 μ.μ. στην πλατεία ΧΑΝΘ.»


Έχει διαβαστεί 1521 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

Γλυκιά γιασεμιά μου

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Με ένα κλικ στο κανάλι μας στο Yutube!

advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Ημερολόγιο

Ποιός είναι online

Έχουμε online 410 επισκέπτες και 1 μέλος.