Δευτέρα, 17 Αυγ, 2026

  • Όλοι και όλες στο πλευρό των διωκόμενων συναδέλφων! Κάλεσμα σε παράσταση διαμαρτυρίας τη Δευτέρα 31 Αυγούστου, στις 11 π.μ., στη ΔΙΠΕ Ημαθίας
  • «Σύγχρονος Προαστιακός τώρα / όχι νέα διόδια χωρίς εναλλακτική για τους πολίτες»
  • Οι αναχωρήσεις των λεωφορείων για το παλλαϊκό συλλαλητήριο στη ΔΕΘ
  • ΚΚΕ: Διαψεύδεται το κυβερνητικό αφήγημα των «ήρεμων νερών» αποκαλύπτοντας ταυτόχρονα τα αδιέξοδα της εμπλοκής στους επικίνδυνους σχεδιασμούς των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ
  • Η ΝΕΕΑ ΠΑΣΟΚ Ημαθίας αποχαιρετά τον Παντελή Ζωγράφου
  • Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ: Ερώτηση για τη «ρήτρα διαφυγής» που αβαντάρει τους ομίλους ενώ ο λαός στενάζει από την ακρίβεια
Όλοι και όλες στο πλευρό των διωκόμενων συναδέλφων! Κάλεσμα σε παράσταση διαμαρτυρίας τη Δευτέρα 31 Αυγούστου, στις 11 π.μ., στη ΔΙΠΕ Ημαθίας1 «Σύγχρονος Προαστιακός τώρα / όχι νέα διόδια χωρίς εναλλακτική για τους πολίτες»2 Οι αναχωρήσεις των λεωφορείων για το παλλαϊκό συλλαλητήριο στη ΔΕΘ3 ΚΚΕ: Διαψεύδεται το κυβερνητικό αφήγημα των «ήρεμων νερών» αποκαλύπτοντας ταυτόχρονα τα αδιέξοδα της εμπλοκής στους επικίνδυνους σχεδιασμούς των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ4 Η ΝΕΕΑ ΠΑΣΟΚ Ημαθίας αποχαιρετά τον Παντελή Ζωγράφου5 Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ: Ερώτηση για τη «ρήτρα διαφυγής» που αβαντάρει τους ομίλους ενώ ο λαός στενάζει από την ακρίβεια6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Σύγκρουση με τη στρατηγική του κεφαλαίου, για να πάψει το νερό να είναι εμπόρευμα

του Αλέκου ΧατζηκώσταΣτη Νάουσα η Δημοτική Αρχή παραχωρεί μέρος του νερού σε εταιρεία εμφιάλωσης. Στη Βουλή ψηφίστηκε πρόσφατα νόμος με τίτλο "Επέκταση αρμοδιοτήτων της Εταιρείας Υδρεύσεως και Αποχετεύσεως Πρωτευούσης και της Εταιρείας Υδρευσης και Αποχέτευσης Θεσσαλονίκης, ενίσχυση της Ρυθμιστικής Αρχής Αποβλήτων, Ενέργειας και Υδάτων... Περισσότερα

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΜΠΛΟΚΩΝ :ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΤΩΝ 4ΩΝ ΥΠΟΥΡΓΩΝ ΤΗΣ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

από Η Άλλη Άποψη
ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΜΠΛΟΚΩΝ :ΓΙΑ  ΤΗΝ ΚΟΙΝΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΤΩΝ 4ΩΝ ΥΠΟΥΡΓΩΝ ΤΗΣ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

Η  συνέντευξη τύπου των 4ων υπουργών,  επιβεβαίωσε την επιμονή της κυβέρνησης στην υλοποίηση της αντιλαϊκής πολιτικής στο ασφαλιστικό και το φορολογικό, που επιταχύνει το ξεκλήρισμα μας.

Με επιλεκτικά και παραποιημένα στοιχεία και με πολύ συμπάθεια προσπαθούσε να κρύψουν ότι η κυβέρνηση τριπλασιάζει τις  ασφαλιστικές εισφορές για σύνταξη και υγεία, που αντιστοιχούν στις  σημερινές τρεις χαμηλές κατηγορίες (1η, 2η και 3η) στις οποίες ανήκουν πάνω από το 70% των ασφαλισμένων αγροτών. Είπαν ψέματα γιατί ενώ μειώνει τις συντάξεις ισχυρίστηκε ότι τις αυξάνει.     

Το βασικό επιχείρημά της είναι όχι μόνο για τους αγρότες άλλα για όλους, ότι «δεν αντέχει ο προϋπολογισμός», που ποτέ δεν έδωσε αυτά που προϋπολογίζονταν γιατί δεν έχουν να πληρώσουν. Εξοντώνει τους φτωχούς αγρότες με πραγματικό καθαρό εισόδημα έως 11.000 ευρώ. Τη στιγμή που πάνω από το 50% των αγροτών είναι ανασφάλιστοι, στην πλειοψηφία τους αγρότισσες.

Φορολογεί με το τεκμαρτό και όχι το πραγματικό εισόδημα, όπως λέει ότι επιδιώκει, που σημαίνει φορολογία για εισόδημα τουλάχιστον 10.000 ευρώ. Χρησιμοποίει μέσους ορούς αγροτικού εισοδήματος και φορών για να καλλιεργεί τον «κοινωνικό αυτοματισμό» απέναντι στους αγρότες ότι φοροδιαφεύγουν.

Η κυβέρνηση με αυτό το βρώμικο τρόπο επιμένει να τελειώσει ότι έχει απομείνει από τον κοινωνικό χαρακτήρα της ασφάλισης, μετατρέποντας την σε ατομική υπόθεση του καθενός και χαρατσώνει ιδιαίτερα τους φτωχούς αγρότες, με στόχο να μην πληρώνει τίποτε ο κρατικός προϋπολογισμός και να περισσέψει ζεστό παραδάκι για τον ΣΕΒ που συμφωνεί με το τερατούργημά της.

Με το «κατά κύριο επάγγελμα αγρότη»,  καλλιεργεί την διάσπαση του αγώνα, ιδιαίτερα των μικρομεσαίων αγροτών. Η καθιέρωσή του δεν πρόκειται να δώσει καμιά ελάφρυνση στη ληστεία του ιδρώτα μας, όπως και η καθιέρωση του εργόσημου (10%) για την αγροτισσα και τα συμβοηθούντα μελη, αφού μειώνει ελάχιστα το καθαρό φορολογητέο εισόδημα  της οικογένειας, δίνει ψίχουλα στα έσοδα του ταμείου και ως σύνταξη στην αγροτισσα κι απ την άλλη τους εμφανίζει με εισόδημα, όποτε πέφτει και σε αυτούς το τσεκούρι της φορολογίας με τεκμήρια διαβίωσης. Τους προκαλούμε να δώσουν με νούμερα τους υπολογισμούς τους!!!!

 Δεν πρωτοτύπησαν. Ίδια τακτική είχαν και στην συνάντησή μας μετά τα περσινά μπλόκα. Δεν είπαν τότε τίποτε συγκεκριμένο στο κάθε αίτημά μας. Με «ντρίπλες» και ψευτιές δεν θα την βγάλουν καθαρή, η κυβέρνηση και οι σύμμαχοί της ΕΕ, ΔΝΤ κλπ που μαζί κόβουν και ράβουν. Να έρθουν στα μπλόκα να μας τα πουν και να αφήσουν τους τηλεοπτικούς μονολόγους.

Συνάδελφοι αγρότες

Βοήθεια στην κυβέρνηση δίνουν όσοι συνδικαλιστές συναντούνται μαζί της  πριν κορυφωθεί ο αγώνας μας, συζητούν χωρίς συγκεκριμένα αιτήματα, που τα αλλάζουν ανάλογα με την κυβέρνηση, που άλλα λένε στους αγρότες κι άλλα στις συναντήσεις πίσω από τις πλάτες των αγροτών. Τέτοια ήταν η συνάντηση, εκπροσώπων των μπλόκων της «Πανελλαδικής συντονιστικής επιτροπής αγροτών κτηνοτρόφων» (Πέμπτη 21 Γενάρη με τον Κατρούγκαλο και τον Μητσοτάκη). Με τα πάρε - δώσε κάτω από το τραπέζι υπονομεύονται οι αγώνες, είναι διαπραγματεύσεις που ποτέ δε βγήκαν σε όφελός μας. Είναι γνωστή η ιστορία.

Τέτοιους «ηγέτες» πρέπει να τους απομονώσει η μαχόμενη μικρομεσαία αγροτιά που αγωνίζεται στα μπλόκα για την επιβίωση. Απαράβατος όρος για όποια συνάντηση με τους υπευθύνους της σφαγής μας είναι να αποσυρθεί και να μην φτάσει στη βουλή το αντιλαϊκό ασφαλιστικό τερατούργημα. Να καταργηθεί η φορολογία από το πρώτο ευρώ και τα τεκμήρια.

 Στα μπλόκα μιλάμε και αποφασίζουμε


 

Έχει διαβαστεί 510 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

Γλυκιά γιασεμιά μου

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Με ένα κλικ στο κανάλι μας στο Yutube!

advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Ημερολόγιο

Ποιός είναι online

Έχουμε online 592 επισκέπτες και 0 μέλη.