Παρασκευή, 17 Απρ, 2026

  • Κρήτη: Ακόμα και στο ξενοδοχείο που γίνεται το συνέδριο της ΓΣΕΕ, η εργοδοσία επιχειρεί να εμποδίσει την επαφή των εργαζομένων με τα Συνδικάτα
  • Το Ιράν ανοίγει τα Στενά του Ορμούζ όμως οι ΗΠΑ δηλώνουν ότι δεν άρουν τον ναυτικό αποκλεισμό στα ιρανικά λιμάνια
  • ΚΚΕ: Ολοι αυτοί που φοράνε φωτοστέφανο στην ΕΕ των λόμπι και της διαφθοράς, τώρα «βγαίνουν στα κεραμίδια» επειδή αποκαλύπτονται τα σκάνδαλά τους
  • Η Ανατ. Μεσόγειος στον χάρτη του ιμπεριαλιστικού πολέμου
  • Τμήμα Διεθνών Σχέσεων της ΚΕ του ΚΚΕ: 65 χρόνια από την ηρωική νίκη της Κουβανικής Επανάστασης στον Κόλπο των Χοίρων
  • Κερδισμένοι
Κρήτη: Ακόμα και στο ξενοδοχείο που γίνεται το συνέδριο της ΓΣΕΕ, η εργοδοσία επιχειρεί να εμποδίσει την επαφή των εργαζομένων με τα Συνδικάτα1 Το Ιράν ανοίγει τα Στενά του Ορμούζ όμως οι ΗΠΑ δηλώνουν ότι δεν άρουν τον ναυτικό αποκλεισμό στα ιρανικά λιμάνια2 ΚΚΕ: Ολοι αυτοί που φοράνε φωτοστέφανο στην ΕΕ των λόμπι και της διαφθοράς, τώρα «βγαίνουν στα κεραμίδια» επειδή αποκαλύπτονται τα σκάνδαλά τους3 Η Ανατ. Μεσόγειος στον χάρτη του ιμπεριαλιστικού πολέμου4 Τμήμα Διεθνών Σχέσεων της ΚΕ του ΚΚΕ: 65 χρόνια από την ηρωική νίκη της Κουβανικής Επανάστασης στον Κόλπο των Χοίρων5 Κερδισμένοι6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Αφαντες

Αφαντες

Δεν πέρασε πολύς καιρός από τις θριαμβολογίες της κυβέρνησης με αφορμή την αναπροσαρμογή των συντάξεων για το 2026 και το κλίμα ευφορίας που καλλιεργούσε πριν τρεις βδομάδες για την αναπροσαρμογή του κατώτατου μισθού. Μόλις σε λίγους μήνες αποδείχθηκε πόσο άνθρακας ήταν ο θησαυρός, καθώς σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ ο επίσημος πληθωρισμός σε ... Περισσότερα

Πανελλαδική Σύσκεψη της Παναγροτικής Συσπείρωσης (ΠΑΣΥ)

από Η Άλλη Άποψη
Πανελλαδική Σύσκεψη της Παναγροτικής Συσπείρωσης (ΠΑΣΥ)

Η ανασυγκρότηση του αγροτικού κινήματος, ώστε να ανταποκρίνεται στις σημερινές ανάγκες για οργάνωση της κοινής δράσης και του συντονισμού των αγροτών και κτηνοτρόφων, με την εργατική τάξη και τα άλλα λαϊκά στρώματα, αποτέλεσε το κυρίαρχο θέμα της πανελλαδικής σύσκεψης της Παναγροτικής Αγωνιστικής Συσπείρωσης, (ΠΑΣΥ), που πραγματοποιήθηκε, την Κυριακή, στη Λάρισα, στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου.

Στη σύσκεψη, που ήταν μαζική - συμμετείχαν εκπρόσωποι του αγωνιστικού αγροτικού κινήματος από όλες τις περιοχές της χώρας - έγινε, επίσης, συζήτηση για τις νέες αγροτικές κινητοποιήσεις που ξεκίνησαν ως, άμεση αγωνιστική απάντηση στη νέα, σφοδρή επίθεση που εξαπολύουν ενάντια στην μικρομεσαία αγροτιά κυβέρνηση και τρόικα.

Μια επίθεση που εκδηλώνεται με παλιά και νέα σκληρά, αντιαγροτικά μέτρα, όπως η άγρια φορολόγηση στο αγροτικό εισόδημα και στα αγροτεμάχια από το νέο έτος, τα χαράτσια για τα σπίτια και τις αποθήκες, για το αγροτικό ρεύμα και το αγροτικό πετρέλαιο, για τις δηλώσεις ΟΣΔΕ, τις άδειες των γεωτρήσεων και τις σταυλικές εγκατατάσεις, για τις μειώσεις στις επιστροφές ΦΠΑ και Ειδικού Φόρου Καυσίμων, για τις νέες περικοπές στις επιδοτήσεις και στις καλλιέργειες που θα επιβληθούν με τη νέα ΚΑΠ, τις κατασχέσεις για χρέη από τους τραπεζικούς λογαριασμούς των αγροτών και τις απειλές ότι θα τους πάρουν τα σπίτια και τη γη τους κ.α. Κι όλα αυτά συνοδεύονται με την επανεμφάνιση των αγροτοδικείων που στόχο έχουν την τρομοκράτηση των αγροτών, ώστε να μην συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις.

Ειδική αναφορά έγινε στην όξυνση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι μικρομεσαίοι κτηνοτρόφοι, οι οποίοι κινδυνεύουν, άμεσα, με αφανισμό, καθώς προχωράει γοργά η η συγκέντρωση της κτηνοτροφικής εκμετάλλευσης και παραγωγής σε λίγα χέρια. Τονίστηκε ότι η αντίδραση των κτηνοτρόφων σ' αυτή τη ζοφερή προοπτική πρέπει να είναι άμεση και υπάρχει ο προσανατολισμός για πανελλαδική κινητοποίηση των κτηνοτρόφων μέσα στον Δεκέμβρη.

Στη σύσκεψη αποφασίστηκε οι δυνάμεις της ΠΑΣΥ να βάλουν τα δυνατά τους για την προετοιμασία και την πετυχημένη οργάνωση των κινητοποιήσεων αγροτών και κτηνοτρόφων που προγραμματίζονται να γίνουν, το προσεχές διάστημα, σε εφορίες, τράπεζες, γραφεία της ΔΕΗ, του ΕΛΓΑ, του ΟΠΕΚΕΠΕ, σε πολλούς νομούς της χώρας.

Η νέα Γραμματεία της ΠΑΣΥ

Στη σύσκεψη συγκροτήθηκε νέα, 13μελής, Πανελλαδική Γραμματεία της ΠΑΣΥ, στη οποία συμμετέχουν οι: Νίκος Αγγέλου, (Αργολίδα), Αβραάμ Εγρές, (Κοζάνη), Σπύρος Κλινάκης, (Πρέβεζα), Δημήτρης Κολοβός, (Αρκαδία), Σπύρος Κοτοπούλης, (Αιτωλοακαρνανία), Ρίζος Μαρούδας, (Λάρισα), Βαγγέλης Μπούτας, (Καρδίτσα), Στέργιος Νικητόπουλος, (Σέρρες), Αλέκος Ουγγρίνος, (Πέλλα), Γρηγόρης Παπαθεοδώρου, (Θεσσαλονίκη), Χρήστος Πάσουλας, (Φθιώτιδα), Θόδωρος Συμεωνίδης, (Καβάλα), Γιάννης Τσιούτρας, (Καρδίτσα).

Έχει διαβαστεί 681 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

Γλυκιά γιασεμιά μου

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Με ένα κλικ στο κανάλι μας στο Yutube!

advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Ημερολόγιο

Ποιός είναι online

Έχουμε online 425 επισκέπτες και 0 μέλη.