Οι συμφωνίες που υπέγραψε η ελληνική κυβέρνηση με τον Ζελένσκι είναι συνέχεια αυτών με τις ΗΠΑ για την αμερικανική «ενεργειακή κυριαρχία» στην Ευρώπη, με κόμβο την Ελλάδα. Καθένα από τα 7 σημεία της συμφωνίας είναι μια τρανταχτή απόδειξη ότι ενεργειακοί και πολεμικοί σχεδιασμοί πάνε χέρι - χέρι. Αυτό δείχνει η συμμετοχή της Ελλάδας στο... Περισσότερα
Πανελλαδική Σύσκεψη της Παναγροτικής Συσπείρωσης (ΠΑΣΥ)
από Η Άλλη Άποψη
Η ανασυγκρότηση του αγροτικού κινήματος, ώστε να ανταποκρίνεται στις σημερινές ανάγκες για οργάνωση της κοινής δράσης και του συντονισμού των αγροτών και κτηνοτρόφων, με την εργατική τάξη και τα άλλα λαϊκά στρώματα, αποτέλεσε το κυρίαρχο θέμα της πανελλαδικής σύσκεψης της Παναγροτικής Αγωνιστικής Συσπείρωσης, (ΠΑΣΥ), που πραγματοποιήθηκε, την Κυριακή, στη Λάρισα, στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου.
Στη σύσκεψη, που ήταν μαζική - συμμετείχαν εκπρόσωποι του αγωνιστικού αγροτικού κινήματος από όλες τις περιοχές της χώρας - έγινε, επίσης, συζήτηση για τις νέες αγροτικές κινητοποιήσεις που ξεκίνησαν ως, άμεση αγωνιστική απάντηση στη νέα, σφοδρή επίθεση που εξαπολύουν ενάντια στην μικρομεσαία αγροτιά κυβέρνηση και τρόικα.
Μια επίθεση που εκδηλώνεται με παλιά και νέα σκληρά, αντιαγροτικά μέτρα, όπως η άγρια φορολόγηση στο αγροτικό εισόδημα και στα αγροτεμάχια από το νέο έτος, τα χαράτσια για τα σπίτια και τις αποθήκες, για το αγροτικό ρεύμα και το αγροτικό πετρέλαιο, για τις δηλώσεις ΟΣΔΕ, τις άδειες των γεωτρήσεων και τις σταυλικές εγκατατάσεις, για τις μειώσεις στις επιστροφές ΦΠΑ και Ειδικού Φόρου Καυσίμων, για τις νέες περικοπές στις επιδοτήσεις και στις καλλιέργειες που θα επιβληθούν με τη νέα ΚΑΠ, τις κατασχέσεις για χρέη από τους τραπεζικούς λογαριασμούς των αγροτών και τις απειλές ότι θα τους πάρουν τα σπίτια και τη γη τους κ.α. Κι όλα αυτά συνοδεύονται με την επανεμφάνιση των αγροτοδικείων που στόχο έχουν την τρομοκράτηση των αγροτών, ώστε να μην συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις.
Ειδική αναφορά έγινε στην όξυνση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι μικρομεσαίοι κτηνοτρόφοι, οι οποίοι κινδυνεύουν, άμεσα, με αφανισμό, καθώς προχωράει γοργά η η συγκέντρωση της κτηνοτροφικής εκμετάλλευσης και παραγωγής σε λίγα χέρια. Τονίστηκε ότι η αντίδραση των κτηνοτρόφων σ' αυτή τη ζοφερή προοπτική πρέπει να είναι άμεση και υπάρχει ο προσανατολισμός για πανελλαδική κινητοποίηση των κτηνοτρόφων μέσα στον Δεκέμβρη.
Στη σύσκεψη αποφασίστηκε οι δυνάμεις της ΠΑΣΥ να βάλουν τα δυνατά τους για την προετοιμασία και την πετυχημένη οργάνωση των κινητοποιήσεων αγροτών και κτηνοτρόφων που προγραμματίζονται να γίνουν, το προσεχές διάστημα, σε εφορίες, τράπεζες, γραφεία της ΔΕΗ, του ΕΛΓΑ, του ΟΠΕΚΕΠΕ, σε πολλούς νομούς της χώρας.