Πέμπτη, 01 Οκτ, 2026

  • Πνιγμός του κουβανικού λαού: η πρόθεση που ο Λευκός Οίκος δεν μπαίνει πλέον στον κόπο να κρύψει
  • ΠΑΜΕ: Υποταγή στην πολιτική του πολέμου και των κερδών των ομίλων από την ΠΑΣΚΕ και τη ΔΑΚΕ στην Εκτελεστική Επιτροπή της ΓΣΕΕ
  • Συνάντηση της Ευρωκοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ με την κόρη του Τσε Γκεβάρα, Αλέιδα, στις Βρυξέλλες
  • Πρωταγωνιστικό ρόλο στα εγκληματικά σχέδια της ΕΕ για τη Μετανάστευση παίζει η κυβέρνηση
  • Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ: Σοβαρές ελλείψεις, απουσία ουσιαστικών ελέγχων και κίνδυνος περικοπής των κονδυλίων της ΚΑΠ στην Ελλάδα με βάση έκθεση της DG AGRI
  •  Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Βέροιας επεκτείνει το δίκτυό της με δέκα νέες μονάδες αυτοεξυπηρέτησης
Πνιγμός του κουβανικού λαού: η πρόθεση που ο Λευκός Οίκος δεν μπαίνει πλέον στον κόπο να κρύψει1 ΠΑΜΕ: Υποταγή στην πολιτική του πολέμου και των κερδών των ομίλων από την ΠΑΣΚΕ και τη ΔΑΚΕ στην Εκτελεστική Επιτροπή της ΓΣΕΕ2 Συνάντηση της Ευρωκοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ με την κόρη του Τσε Γκεβάρα, Αλέιδα, στις Βρυξέλλες3 Πρωταγωνιστικό ρόλο στα εγκληματικά σχέδια της ΕΕ για τη Μετανάστευση παίζει η κυβέρνηση4 Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ: Σοβαρές ελλείψεις, απουσία ουσιαστικών ελέγχων και κίνδυνος περικοπής των κονδυλίων της ΚΑΠ στην Ελλάδα με βάση έκθεση της DG AGRI5  Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Βέροιας επεκτείνει το δίκτυό της με δέκα νέες μονάδες αυτοεξυπηρέτησης 6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Οι δύο όψεις

Οι δύο όψεις

«Τόσα αντέχει η οικονομία»... Αυτή είναι η πρώτη παραδοχή με την οποία ξεπετάει η κυβέρνηση τα υποτιθέμενα «μέτρα στήριξης» που ανακοίνωσε χθες για το ενεργειακό κόστος, ξεκαθαρίζοντας σαν δεδομένο ότι ο λαός θα ξεπαγιάσει τον χειμώνα και ότι τα καύσιμα θα ξεκοκαλίσουν τους οικογενειακούς προϋπολογισμούς.Γιατί όπως έλεγε ο ίδιος ο πρωθ... Περισσότερα

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΠΑΜΕ: Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες

από Η Άλλη Άποψη
ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΠΑΜΕ: Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες

Μετά από δύο μέρες εργασιών και πλούσιας συζήτησης, με πάνω από 100 ομιλίες και χαιρετισμούς, με ζωντανή μεταφορά πείρας από τις μάχες στους χώρους δουλειάς, ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της πανελλαδικής σύσκεψης του ΠΑΜΕ στη Δραπετσώνα.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν 506 συνδικαλιστικές οργανώσεις και 66 συνταξιουχικές οργανώσεις. Πάνω από 2.000 συνδικαλιστές που εκπροσωπούν 20 Εργατικά Κέντρα, 15 Ομοσπονδίες εκατοντάδες Πρωτοβάθμια Σωματεία, εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενους από όλη τη χώρα. Ξεχωριστή σημασία για την Πανελλαδική σύσκεψη είχε η συμμετοχή 31 ξένων αντιπροσωπειών από 19 χώρες.

Από τις εργασίες της 2ήμερης Πανελλαδικής Σύσκεψης επιβεβαιώθηκε ακόμα πιο ζωντανά και καθαρά ο χαρακτήρας του ΠΑΜΕ. Το περιεχόμενο από τις ομιλίες δεκάδων συνδικαλιστών κατέγραψε για μία ακόμα φορά πως το ΠΑΜΕ είναι ταξικό μέτωπο σωματείων, Εργατικών Κέντρων, Ομοσπονδιών, επιτροπών αγώνα και συνδικαλιστών που αντλεί τη δύναμη και το κύρος του από την καθημερινή και αταλάντευτη παρουσία του μέσα από τη δράση στους κλάδους και τους χώρους δουλειάς.

Η εικόνα των εκατοντάδων νέων σε ηλικία συνδικαλιστών και συνδικαλιστριών, πρωτοπορών οργανωτών της πάλης των συναδέλφων τους, οι όποιοι γέμισαν δύο μέρες τη Δραπετσώνα με ζωντάνια, ενθουσιασμό, είναι απόδειξη πως το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα είναι ελπίδα, είναι το μέλλον.

Όπως ελπίδα είναι και τα νέα συνδικάτα που συμμετείχαν στην Πανελλαδική Σύσκεψη για πρώτη φορά ενώνοντας την πείρα και τη δράση τους με τα συνδικάτα που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ. Η προσπάθεια όλων των προθύμων που σταθερά όλα τα προηγούμενα χρονιά αλλά και μπροστά στη Σύσκεψη προσπαθούσαν να συκοφαντήσουν και να δημιουργήσουν φραγμό στην επαφή εργαζομένων και σωματείων με το ΠΑΜΕ, να υψώσουν τοίχος σε δυνάμεις που προβληματίζονται, που αγωνίζονται, που αγωνιούν για το μέλλον του κινήματος, δεν πέρασε!

Το ΠΑΜΕ είναι εγγύηση σήμερα για ένα κίνημα χειραφετημένο από τους επιχειρηματικούς ομίλους και τις κυβερνήσεις τους. Οι αποφάσεις της Πανελλαδικής Σύσκεψης πρέπει και μπορούν να γίνουν όπλο για το κάθε συνδικάτο, για να περάσει ο διεκδικητικός αγώνας σε πιο αναβαθμισμένο επίπεδο, για να μη μείνουμε απροετοίμαστοι στη νέα κρίση, για να μη γίνουμε κρέας στα κανόνια των ιμπεριαλιστών και παιχνίδι τους πάνω στους δρόμους των ανταγωνισμών τους.

Οι εργασίες ολοκληρώθηκαν με την έγκριση της νέας Γραμματείας του ΠΑΜΕ, που αποτελείται από συνδικαλιστικά στελέχη από όλους τους κλάδους, από τον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα. Σε αυτή μετέχουν οι  πρόεδροι και μέλη ΔΣ των σωματείων, των ΕΚ και Ομοσπονδιών τα οποία πρωταγωνίστησαν σε όλους τους μεγάλους αγώνες των τελευταίων χρόνων και έγιναν σημείο αναφοράς για όλους τους εργαζόμενους και το λαό. Πχ. Από την Ομοσπονδία Οικοδόμων, την Ομοσπονδία Νοσοκομειακών γιατρών, τη ΛΑΡΚΟ, την COSCO,  eFood  και πολλά ακόμα.

ΠΗΓΗ: 902.gr
Έχει διαβαστεί 763 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

Γλυκιά γιασεμιά μου

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Με ένα κλικ στο κανάλι μας στο Yutube!

advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Ημερολόγιο

Ποιός είναι online

Έχουμε online 363 επισκέπτες και 0 μέλη.