Σάββατο, 18 Απρ, 2026

  • Κρήτη: Ακόμα και στο ξενοδοχείο που γίνεται το συνέδριο της ΓΣΕΕ, η εργοδοσία επιχειρεί να εμποδίσει την επαφή των εργαζομένων με τα Συνδικάτα
  • Το Ιράν ανοίγει τα Στενά του Ορμούζ όμως οι ΗΠΑ δηλώνουν ότι δεν άρουν τον ναυτικό αποκλεισμό στα ιρανικά λιμάνια
  • ΚΚΕ: Ολοι αυτοί που φοράνε φωτοστέφανο στην ΕΕ των λόμπι και της διαφθοράς, τώρα «βγαίνουν στα κεραμίδια» επειδή αποκαλύπτονται τα σκάνδαλά τους
  • Η Ανατ. Μεσόγειος στον χάρτη του ιμπεριαλιστικού πολέμου
  • Τμήμα Διεθνών Σχέσεων της ΚΕ του ΚΚΕ: 65 χρόνια από την ηρωική νίκη της Κουβανικής Επανάστασης στον Κόλπο των Χοίρων
  • Κερδισμένοι
Κρήτη: Ακόμα και στο ξενοδοχείο που γίνεται το συνέδριο της ΓΣΕΕ, η εργοδοσία επιχειρεί να εμποδίσει την επαφή των εργαζομένων με τα Συνδικάτα1 Το Ιράν ανοίγει τα Στενά του Ορμούζ όμως οι ΗΠΑ δηλώνουν ότι δεν άρουν τον ναυτικό αποκλεισμό στα ιρανικά λιμάνια2 ΚΚΕ: Ολοι αυτοί που φοράνε φωτοστέφανο στην ΕΕ των λόμπι και της διαφθοράς, τώρα «βγαίνουν στα κεραμίδια» επειδή αποκαλύπτονται τα σκάνδαλά τους3 Η Ανατ. Μεσόγειος στον χάρτη του ιμπεριαλιστικού πολέμου4 Τμήμα Διεθνών Σχέσεων της ΚΕ του ΚΚΕ: 65 χρόνια από την ηρωική νίκη της Κουβανικής Επανάστασης στον Κόλπο των Χοίρων5 Κερδισμένοι6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Αφαντες

Αφαντες

Δεν πέρασε πολύς καιρός από τις θριαμβολογίες της κυβέρνησης με αφορμή την αναπροσαρμογή των συντάξεων για το 2026 και το κλίμα ευφορίας που καλλιεργούσε πριν τρεις βδομάδες για την αναπροσαρμογή του κατώτατου μισθού. Μόλις σε λίγους μήνες αποδείχθηκε πόσο άνθρακας ήταν ο θησαυρός, καθώς σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ ο επίσημος πληθωρισμός σε ... Περισσότερα

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ «ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗΣ ΑΕΕΕ»: Καμία συναίνεση, κανένας συμβιβασμός

από Η Άλλη Άποψη

Την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων τους, τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας αλλά και την πλήρη ενημέρωσή τους σχετικά με το μέλλον της επιχείρησης απαιτεί από την εργοδοσία, το Πανελλαδικό Σωματείο Εργαζομένων στην Επιχείρηση «Αρβανιτίδης ΑΕΕΕ».

Σε ανακοίνωσή του καταδικάζει τις πρακτικές της εργοδοσίας αλλά και τη μη τήρηση των δεσμεύσεών της για καταβολή των δεδουλευμένων και καλεί σε κλιμάκωση των κινητοποιήσεων για την ικανοποίηση των αιτημάτων των εργαζομένων.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση:

«Εδώ και 2 μέρες η επιχείρηση διακινεί μια εξουσιοδότηση και ζητά να υπογράψουμε ότι δίνουμε εντολή σε δύο δικηγόρους, προφανώς της εταιρείας, να ασκήσουν πρόσθετη παρέμβαση υπέρ της εταιρείας κατά τη συζήτηση της αίτησης άμεσης επικύρωσης συμφωνίας - εξυγίανσης (άρθρο 106Β). Στην τελευταία παράγραφο μάλιστα εντός εισαγωγικών αναφέρει και τις ημερομηνίες που θα γίνει η αποπληρωμή των δεδουλευμένων.

Συναδέλφισσες συνάδελφοι, η υπογραφή αυτής της εξουσιοδότησης σημαίνει συναίνεση στην καταδίκη μας. Τόσους μήνες η εταιρεία μας κοροϊδεύει συστηματικά για τον ανεφοδιασμό των καταστημάτων και την καταβολή των δεδουλευμένων. Είναι χαρακτηριστικό το ότι ξεκίνησε τη συλλογή υπογραφών από νομούς που οι εργαζόμενοι τόσα χρόνια δεν σήκωσαν κεφάλι και τα Διοικητικά Συμβούλια των σωματείων τους εξακολουθούν να βάζουν πλάτη στον εργοδότη.

Τώρα έρχεται και ζητάει να γίνουμε συνένοχοι σ΄αυτό που μας ετοιμάζει. Δεν υπάρχει καμία διασφάλιση, κανείς δεν μπορεί να μας διαβεβαιώσει ότι θα αποπληρώσει και ότι δεν θα κουρέψει τις οφειλές, γιατί από την στιγμή που θα γίνει δεκτό το αίτημά της δεν θα μπορούμε να διεκδικήσουμε τα δεδουλευμένα μας γιατί θα έχει ασυλία. Δεν θα υποκύψουμε στον εκβιασμό τους ότι μόνο μ΄αυτό τον τρόπο θα πληρωθούμε.

Οι συμφωνίες έχουν γίνει και δεν μας περιλαμβάνουν, πρέπει να τις ανατρέψουμε. Ο εργοδότης μας το μόνο που επιδιώκει είναι να σώσει το τομάρι του. Οι δήθεν ειλικρινείς δεσμεύσεις του έχουν πλέον κριθεί. Τόσα χρόνια εργοδοσία και κυβερνήσεις μας εμπαίζουν. Είναι αντεργατική η στάση του υπουργείου Εργασίας χρόνια τώρα και την τελευταία περίοδο με συμβολή να περάσουν τα παραμύθια της εταιρείας στους εργαζόμενους.

Είναι γελασμένοι αν πιστεύουν ότι μ΄αυτά τα τερτίπια θα μας ξεγελάσουν για μια ακόμη φορά. Δεν θέλουν να δείξουν τις συμφωνίες τους γιατί δεν μας περιλαμβάνουν.

Δεν θέλουν να φανερώσουν τι θα γίνει με τους 1.400 εργαζόμενους της εταιρείας.

Δεν θέλουν να βρισκόμαστε σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις γιατί θέλουν σιγή ιχθύος στα καταστήματα για να προχωρήσουν το σχεδιασμό τους.

Εμείς όμως θα τους χαλάσουμε τα σχέδια. Δεν θα υποχωρήσουμε. Κατάστημα το κατάστημα, συνάδελφο τον συνάδελφο, θα τους ενημερώνουμε. Συναδέλφισσες, συνάδελφοι ψηλά το κεφάλι. Αγωνιστείτε για τα δικά σας συμφέροντα. Μην κάνετε κι άλλες θυσίες για τους εργοδότες.

Τα παιχνίδια που παίζουν στις πλάτες μας εργοδοσία και υπουργείο δεν θα περάσουν.

Η επιλογή μας για κλιμάκωση των κινητοποιήσεων είναι η μόνη λύση που έχουμε σήμερα, για να διαφυλάξουμε και να διεκδικήσουμε τους μισθούς μας αλλά και τις θέσεις εργασίας μας.

Η εταιρεία μας φλόμωσε με υποσχέσεις και ψέματα. Δεν μπορούμε να περιμένουμε άλλο και να παρακολουθούμε απλά τις εξελίξεις. Σήμερα θέλουμε λύσεις, να πληρωθούμε όλους τους μισθούς μας.

Να σταματήσει ο εμπαιγμός από την επιχείρηση που εδώ και μήνες προσπαθεί να μας εφησυχάσει, να μας αποκοιμίσει, να κάνει τις κινήσεις της, να εξασφαλίσει τα δικά της συμφέροντα.

Απαιτούμε:

Την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων μας,

Τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας,

Την πλήρη ενημέρωση σχετικά με το μέλλον της επιχείρησης και των εργαζομένων».

Έχει διαβαστεί 450 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

Γλυκιά γιασεμιά μου

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Με ένα κλικ στο κανάλι μας στο Yutube!

advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Ημερολόγιο

Ποιός είναι online

Έχουμε online 1145 επισκέπτες και 0 μέλη.