Δευτέρα, 17 Αυγ, 2026

  • ΚΚΕ: Τεράστιες οι ευθύνες του επιτελικά ανίκανου κράτους να προστατεύσει την ανθρώπινη ζωή και το φυσικό πλούτο που τα θεωρεί «κόστος»
  • Νέοι κρίκοι εμπλοκής από την Ουκρανία έως τη Μέση Ανατολή
  • Αποστολή
  • ΠΑΣΟΚ και μικρομεσαία επιχειρηματικότητα: Έργα και ημέρες της αμαρτωλής σοσιαλδημοκρατίας για τις ανάγκες του συστήματος
  • Το ΠΑΣΟΚ Ημαθίας στις εορταστικές εκδηλώσεις για την Κοίμηση της Θεοτόκου στο Βέρμιο
  • Γνώριμες οι Σειρήνες, γνωστός και ο προορισμός
ΚΚΕ: Τεράστιες οι ευθύνες του επιτελικά ανίκανου κράτους να προστατεύσει την ανθρώπινη ζωή και το φυσικό πλούτο που τα θεωρεί «κόστος»1 Νέοι κρίκοι εμπλοκής από την Ουκρανία έως τη Μέση Ανατολή2 Αποστολή3 ΠΑΣΟΚ και μικρομεσαία επιχειρηματικότητα: Έργα και ημέρες της αμαρτωλής σοσιαλδημοκρατίας για τις ανάγκες του συστήματος4 Το ΠΑΣΟΚ Ημαθίας στις εορταστικές εκδηλώσεις για την Κοίμηση της Θεοτόκου στο Βέρμιο5 Γνώριμες οι Σειρήνες, γνωστός και ο προορισμός6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Δύσκολα

Δύσκολα

Δύσκολες ώρες για τον ...μεγαλύτερο και ισχυρότερο στρατό του κόσμου. Ο διοικητής των αμερικάνικων δυνάμεων που επιχειρούν στον Κόλπο γράφει τη μια έκθεση μετά την άλλη για τις αεροπορικές και πυραυλικές επιθέσεις σε βάρος του Ιράν που δεν μπορούν να προκαλέσουν άλλη καταστροφή, ούτε να ασκήσουν μεγαλύτερη πίεση. Οπότε, δεν έχει νόημα ... Περισσότερα

Πάνω από 800.000 απολύσεις σε ένα μόλις τετράμηνο!

από Η Άλλη Άποψη
Πάνω από 800.000 απολύσεις σε ένα μόλις τετράμηνο!

Στις 809.713 έφτασαν οι απολύσεις εργαζομένων μόλις το πρώτο τετράμηνο του έτους, σύμφωνα με τα στοιχεία του πληροφοριακού συστήματος «Εργάνη», επιβεβαιώνοντας το «ελεύθερο» που απολαμβάνουν οι επιχειρήσεις να απαλλάσσονται από τους μισθωτούς κατά το δοκούν και να ανακυκλώνουν το προσωπικό τους, θωρακίζοντας την κερδοφορία τους. Την ίδια περίοδο το ισοζύγιο προσλήψεων/απολύσεων ήταν θετικό κατά 188.587 θέσεις εργασίας, χωρίς αυτό να αναιρεί βέβαια την τεράστια ευελιξία που έχει εγκατασταθεί πλέον μόνιμα στην αγορά εργασίας. Ετσι, σύμφωνα με την «Εργάνη» το διάστημα Γενάρης - Απρίλης το 34,45% των νέων συμβάσεων ήταν μερικής απασχόλησης, το 8,84% εκ περιτροπής εργασίας και το 56,71% ήταν πλήρους απασχόλησης, όμως σε αυτές ένα σημαντικό μέρος τους είναι συμβάσεις ορισμένου χρόνου και άρα έχουν ημερομηνία λήξης.

Ειδικότερα, τον περασμένο Απρίλη, έγιναν 354.231 προσλήψεις και 221.897 απολύσεις, παρουσιάζοντας θετικό ισοζύγιο κατά 132.352 θέσεις εργασίας, λίγο πάνω από τον αντίστοιχο μήνα του 2023 (θετικό ισοζύγιο 123.079 θέσεις). Ενα αποτέλεσμα που - κάθε χρόνο - συνδέεται με την έναρξη της τουριστικής περιόδου στη χώρα μας και αντανακλά τις μαζικές προσλήψεις που πραγματοποιούνται στους κλάδους του τουρισμού και της εστίασης. Ετσι η δραστηριότητα των καταλυμάτων έχει θετικό ισοζύγιο προσλήψεων κατά 73.707 θέσεις εργασίας.

Ταυτόχρονα στη δίνη του δυσθεώρητου κόστους ζωής συνεχίζουν να βρίσκονται τα εκατομμύρια μισθωτών. Ετσι, στο σύστημα «Εργάνη» τον ίδιο μήνα καταχωρήθηκαν 21 επιχειρησιακές συμβάσεις που αφορούσαν 7.683 εργαζόμενους χωρίς την παραμικρή αύξηση, ενώ ακόμα 10 επιχειρησιακές συμβάσεις που καλύπτουν 5.562 μισθωτούς είχαν αύξηση κατά 4,36%.


Έχει διαβαστεί 870 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

Γλυκιά γιασεμιά μου

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Με ένα κλικ στο κανάλι μας στο Yutube!

advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Ημερολόγιο

Ποιός είναι online

Έχουμε online 580 επισκέπτες και 0 μέλη.