Δευτέρα, 16 Σεπ, 2019

  • Εκδηλώσεις μνήμης για τη Γενοκτονία των Ελλήνων της Μικράς Ασίας
  • Τ. Παντζαρτζίδης πρόεδρος ΕΛΜΕ Ημαθίας: «Η επιλογή Αναπληρωτών Εκπ/κών, αντί μονίμων, έγκειται στο να υπάρχει καλύτερη "διαχείριση" του προσωπικού»
  • ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΙΚΑ ΒΕΡΟΙΑΣ: Πικετοφορία ενάντια στο Πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης
  • Π.Ε ΗΜΑΘΙΑΣ: ΓΙΑ ΔΙΑΝΟΜΗ ΝΩΠΩΝ ΤΡΟΦΙΜΩΝ
  • Στα 2,9 δισ. ευρώ το «ματωμένο» πρωτογενές πλεόνασμα
  • ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΒΛΑΧΩΝ ΒΕΡΟΙΑΣ: Έναρξη των εγγραφών στα τμήματα του Συλλόγου
Εκδηλώσεις μνήμης για τη Γενοκτονία των Ελλήνων της Μικράς Ασίας1 Τ. Παντζαρτζίδης πρόεδρος ΕΛΜΕ Ημαθίας: «Η επιλογή Αναπληρωτών Εκπ/κών, αντί μονίμων, έγκειται στο να υπάρχει καλύτερη "διαχείριση" του προσωπικού»2 ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΙΚΑ ΒΕΡΟΙΑΣ: Πικετοφορία ενάντια στο Πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης 3 Π.Ε ΗΜΑΘΙΑΣ: ΓΙΑ ΔΙΑΝΟΜΗ ΝΩΠΩΝ ΤΡΟΦΙΜΩΝ4 Στα 2,9 δισ. ευρώ το «ματωμένο» πρωτογενές πλεόνασμα5 ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΒΛΑΧΩΝ ΒΕΡΟΙΑΣ: Έναρξη των εγγραφών στα τμήματα του Συλλόγου6

Το Σχόλιο της Ημέρας

ΠΑΣΕΒΕ: Η καπιταλιστική ανάπτυξη περνάει μέσα από την καταστροφή χιλιάδων αυτοαπασχολούμενων

print
email
από Η Άλλη Άποψη

Για το μεγάλο κεφάλαιο η επιστροφή στην ανάπτυξη δεν γίνεται χωρίς δραστικό περιορισμό των χιλιάδων αυτοαπασχολουμένων τονίζει η ΠΑΣΕΒΕ σε ανακοίνωση της για τις σχετικές αξιώσεις του ΣΕΒ.

Συγκεκριμένα αναφέρει:

«Οι μάσκες έπεσαν, ακόμη και οι τυφλοί βλέπουν την στόχευση τους, τις επιδιώξεις τους. Ο ΣΕΒ υπενθυμίζει για ακόμη μια φορά στη κυβέρνηση τα καθήκοντα της στην συνεχιζόμενη επίθεση και στο ξεκλήρισμα των αυτοαπασχολούμενων.

Με το δελτίο Τύπου που εξέδωσε ο ΣΕΒ “διαμαρτύρεται” γιατί στην Ελλάδα οι αυτοαπασχολούμενοι παραμένουν στο 34% ενώ στην ΕΕ ο μέσος όρος είναι 16%. Για μια ακόμα φορά επιβεβαιώνεται ότι για το μεγάλο κεφάλαιο η επιστροφή στην ανάπτυξη δεν γίνεται χωρίς το δραστικό περιορισμό της δραστηριότητας χιλιάδων αυτοαπασχολούμενων που πασχίζουν στις σημερινές συνθήκες να ζήσουν τις οικογένειες τους.

Οι επιδιώξεις τους είναι γνωστές από χρόνια. Και πριν από λίγα χρόνια “μεγάλη έρευνα” της EUROSTAT κατέληγε: “οι αυτοαπασχολούμενοι στην Ελλάδα είναι πάρα πολλοί. Είναι ανάγκη να λιγοστέψουν και μεγαλύτερο κομμάτι «της πίτας» να μείνει για τους μεγάλους που μπορούν να αναπτύξουν οικονομίες κλίμακας”.

Εκεί άλλωστε δεν οδηγεί η εφαρμοζόμενη πολιτική των κυβερνήσεων όλα αυτά τα χρόνια με αφορμή την κρίση ;

Γι αυτά δεν συνομιλούν κυβέρνηση - κουαρτέτο - ΣΕΒ - ΣΕΤΕ - ΓΣΕΒΕΕ - ΕΣΕΕ - ΓΣΕΕ; Αυτοί δεν σχεδιάζουν το νέο αναπτυξιακό παραγωγικό μοντέλο της χώρας;

Αποτέλεσμα αυτής της πολιτικής όλων των κυβερνήσεων και της σημερινής ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ που συνεχίζει στην ίδια ρότα , για την εξυπηρέτηση των συμφερόντων του μεγάλου κεφαλαίου είναι :

-Τα 250.000 οριστικά λουκέτα.

- Η άγρια φοροληστεία σε βάρος των λαϊκών στρωμάτων και των αυτοαπασχολούμενων.

- Η διάλυση του ασφαλιστικού συστήματος, η μείωση των συντάξεων και των παροχών Υγείας.

- Οι εργασιακές σχέσεις γαλέρας αλλά και η δουλειά ήλιο με ήλιο για τους αυτοαπασχολούμενους προκειμένου να τα βγάλουν πέρα.

- Οι εκατοντάδες καταχρεωμένοι και οι κατασχέσεις που προχωρούν.

- Οι αυτοκτονίες και διαλυμένες οικογένειες.

Και δεν τους φτάνουν όλα αυτά. Θέλουν και άλλα μέτρα για να αυγατίσουν περισσότερο τα κέρδη τους.

Σε αυτή τους την πορεία βρίσκουν άξιους συμπαραστάτες τις συνδικαλιστικές ηγεσίες ΓΣΕΒΕΕ - ΕΣΕΕ. Με τη συμμέτοχη τους στο διάλογο και τις δημιουργικές προτάσεις - θέσεις τους για καινοτομία, εξωστρέφεια και νέα παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας, έχουν στόχο την ενσωμάτωση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων στο νέο γύρο ανάπτυξης. Σε αυτές τους τις θέσεις και τις στοχεύσεις οι πολύ μικρές, καταχρεωμένες, "μη βιώσιμες" επιχειρήσεις των αυτοαπασχολούμενων παραμένουν ξένο σώμα.

Η πολιτική τους, όσο φτιασιδώματα και να πάρει, όπως και να την ονομάσουν την ίδια στόχευση έχει.

Η ΠΑΣΕΒΕ καλεί Σωματεία και Ομοσπονδίες να απαντήσουν στην πρόκληση. Καλεί τον κάθε αυτοαπασχολούμενο να βγάλει συμπεράσματα. Να δει καθαρά τις επιδιώξεις της εφαρμοζόμενης ευρωενωσιακής φιλομονοπωλιακής πολιτικής. Ότι μόνιμος στόχος τους παραμένει ο αυτοαπασχολούμενος , ο φτωχός αγρότης, ο εργαζόμενος, ο συνταξιούχος .

Μόνη λύση η ανατροπή της. Καμία συναίνεση στα μέτρα. Όλοι στο δρόμο. Τώρα χρειάζεται η αντιμονοπωλιακή συσπείρωση στα Σωματεία και τις Ομοσπονδίες, η αγωνιστική διεκδίκηση της ζωής που μας κλέβουν. Η κοινή δράση, η συμμαχία με όλους αυτούς που θίγονται από την κυβερνητική πολιτική.

Το γύρισμα της πλάτης σε εκείνες τις συνδικαλιστικές ηγεσίες που στο όνομα της "υπεράσπισης των συμφερόντων"  των μικρών και πολύ μικρών ΕΒΕ όπως λένε, την ίδια στιγμή συναινούν και συνομιλούν με αυτούς που μας καταστρέφουν».

Έχει διαβαστεί 96 φορές

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

Συνέντευξη με την πρέσβειρα της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Τα Πιο Δημοφιλή

Ο Καιρός στη ΒέροιαΟ καιρός τώρα

Λιακάδα
Λιακάδα
Θερμοκρασία 28 °C
Άνεμος ΝΝΑ 2-3 μποφόρ

Δευτέρα, 16 Σεπτεμβρίου

Λιακάδα
Λιακάδα
Θερμοκρασία 16 ως 29 °C
Άνεμος Β 1-2 μποφόρ

Τρίτη, 17 Σεπτεμβρίου

Λιακάδα
Λιακάδα
Θερμοκρασία 17 ως 32 °C
Άνεμος Α 1-2 μποφόρ

Ποιός είναι online

Έχουμε online 180 επισκέπτες και 0 μέλη.

Αρχική σελίδα για κινητά