Δευτέρα, 17 Αυγ, 2026

  • ΚΚΕ: Τεράστιες οι ευθύνες του επιτελικά ανίκανου κράτους να προστατεύσει την ανθρώπινη ζωή και το φυσικό πλούτο που τα θεωρεί «κόστος»
  • Νέοι κρίκοι εμπλοκής από την Ουκρανία έως τη Μέση Ανατολή
  • Αποστολή
  • ΠΑΣΟΚ και μικρομεσαία επιχειρηματικότητα: Έργα και ημέρες της αμαρτωλής σοσιαλδημοκρατίας για τις ανάγκες του συστήματος
  • Το ΠΑΣΟΚ Ημαθίας στις εορταστικές εκδηλώσεις για την Κοίμηση της Θεοτόκου στο Βέρμιο
  • Γνώριμες οι Σειρήνες, γνωστός και ο προορισμός
ΚΚΕ: Τεράστιες οι ευθύνες του επιτελικά ανίκανου κράτους να προστατεύσει την ανθρώπινη ζωή και το φυσικό πλούτο που τα θεωρεί «κόστος»1 Νέοι κρίκοι εμπλοκής από την Ουκρανία έως τη Μέση Ανατολή2 Αποστολή3 ΠΑΣΟΚ και μικρομεσαία επιχειρηματικότητα: Έργα και ημέρες της αμαρτωλής σοσιαλδημοκρατίας για τις ανάγκες του συστήματος4 Το ΠΑΣΟΚ Ημαθίας στις εορταστικές εκδηλώσεις για την Κοίμηση της Θεοτόκου στο Βέρμιο5 Γνώριμες οι Σειρήνες, γνωστός και ο προορισμός6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Δύσκολα

Δύσκολα

Δύσκολες ώρες για τον ...μεγαλύτερο και ισχυρότερο στρατό του κόσμου. Ο διοικητής των αμερικάνικων δυνάμεων που επιχειρούν στον Κόλπο γράφει τη μια έκθεση μετά την άλλη για τις αεροπορικές και πυραυλικές επιθέσεις σε βάρος του Ιράν που δεν μπορούν να προκαλέσουν άλλη καταστροφή, ούτε να ασκήσουν μεγαλύτερη πίεση. Οπότε, δεν έχει νόημα ... Περισσότερα

ΠΑΣΟΚ Έκτακτο συνέδριο εξήγγειλε η Φ. Γεννηματά μετά τις διαφωνίες στην κεντρική επιτροπή

από Η Άλλη Άποψη

Σε έκτακτο συνέδριο οδεύει το ΠΑΣΟΚ με απόφαση της προέδρου του, Φώφη Γεννηματά λίγα 24ωρα μετά τις αναταράξεις που σημειώθηκαν στην Κ.Ε  του κόμματος για τον τρόπο που θα διοργανωθεί το συνέδριο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης που συμμετέχει το ΠΑΣΟΚ, η ΔΗΜΑΡ, το ΚΙΔΗΣΟ κι άλλα μικρότερα σχήματα.

Ταυτόχρονα η Φώφη Γεννηματά με την απόφασή της για συνέδριο του ΠΑΣΟΚ έπαυσε δύο κομματικά όργανα, τη Γραμματεία και το Πολιτικό Συμβούλιο και οι αρμοδιότητες αυτών των οργάνων μεταβιβάζονται στην υπό σύσταση Κεντρική Οργανωτική Επιτροπή Συνεδρίου. Μεταξύ των διαφωνούντων με την πρόταση της προέδρου στην κεντρική επιτροπή ήταν και ο γραμματέας, Στέφανος Ξεκαλάκης που επί της ουσίας παύεται από τα καθήκοντά του.

Η Φωφη Γενηματά μιλώντας στην κοινοβουλευτική ομάδα της Δημοκρατικής Συμπαράταξης που συνεδρίασε το μεσημέρι της Τρίτη ήταν καυστική έναντι των διαφωνούντων λέγοντας πως «εδώ ο κόσμος χάνεται, βαρκούλες αρμενίζουν. Κανένας μηχανισμός ακόμα και αν φορά την προβιά του "νέου", δεν μπορεί να κρύψει ότι χαρακτηρίζεται από παλιές και καταδικασμένες αντιλήψεις και πρακτικές. Η βάση μας θεωρεί ως ηθικά και πολιτικά απαράδεκτο την ώρα που η παράταξη σηκώνει και πάλι κεφάλι και κερδίζει μάχες, κάποιοι να υπονομεύουν αυτή την πορεία. Είναι επίσης ηθικά και πολιτικά απαράδεκτο να υβρίζονται βουλευτές και στελέχη που αποφάσισαν με δική τους βούληση να συμπορευτούν μαζί μας, αναγνωρίζοντας την πολιτική και τη δράση μας. Ως εδώ».

Το συνέδριο του κόμματος θα αποφασίσει «την πρόταση του ΠΑΣΟΚ για τον Οδικό Χάρτη, για τα επόμενα βήματα προς τον ενιαίο φορέα της Δημοκρατικής Προοδευτικής Παράταξης» και θα προσχωρήσει στην εκλογή του επικεφαλής του ενιαίου φορέα από τη βάση και σε συνέδριο και εκλογή οργάνων.

Έχει διαβαστεί 445 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

Γλυκιά γιασεμιά μου

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Με ένα κλικ στο κανάλι μας στο Yutube!

advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Ημερολόγιο

Ποιός είναι online

Έχουμε online 773 επισκέπτες και 0 μέλη.