Δύσκολες ώρες για τον ...μεγαλύτερο και ισχυρότερο στρατό του κόσμου. Ο διοικητής των αμερικάνικων δυνάμεων που επιχειρούν στον Κόλπο γράφει τη μια έκθεση μετά την άλλη για τις αεροπορικές και πυραυλικές επιθέσεις σε βάρος του Ιράν που δεν μπορούν να προκαλέσουν άλλη καταστροφή, ούτε να ασκήσουν μεγαλύτερη πίεση. Οπότε, δεν έχει νόημα ... Περισσότερα
«Ποδαρικό» με ένταση της φοροληστείας
Τελευταία ενημέρωση από Η Άλλη Άποψη
Aπό την 1η Γενάρη 2017,διογκώθηκαν τα χαράτσια ή επιβλήθηκαν νέα στις παρακάτω κατηγορίες:
Σταθερή τηλεφωνία. Επιβάλλεται νέο φορολογικό τέλος5% σε κάθε λογαριασμό,επί των καθαρών (προ ΦΠΑ) τιμολογίων. Πάνω σε αυτό θα φορτώνεται και ο ΦΠΑ, με την τελική επιβάρυνση να υπολογίζεται κοντά στο6%.
Καύσιμα κίνησης. Ο ΕΦΚ στηβενζίνηθα αυξηθεί κατά 3 λεπτά το λίτρο, από τα67 στα 70. Στοπετρέλαιο κίνησηςθα αυξηθεί κατά 8 λεπτά το λίτρο, από τα 33 στα 41. Ο ΕΦΚ στουγραέριο κίνησηςθα αυξηθεί κατά 10 λεπτά, από τα 33 στα 43.
Ανατιμήσεις στον καφέ.Επιβάλλεται ΕΦΚ, με αποτέλεσμα να επιβαρύνει τις λιανικές τιμές από10% μέχρι 20%,ανάλογα με την κατηγορία.
ΦΠΑ στα νησιά.Καταργείται η έκπτωση 30% του ΦΠΑ που έχει διατηρηθεί μέχρι σήμερα, με εξαίρεση ορισμένα από αυτά, όπως προβλέπεται στην πρόσφατη νομοθετική παρέμβαση. Σε κάθε περίπτωση, όμως, όπως αναφέρεται στην επιστολή διαβεβαίωσης του υπουργού Οικονομικών προς την Ευρωζώνη, το μέτρο θα έχει καθολική εφαρμογή από την 1/1/2018.
Ανατιμήσεις στα τσιγάρα.Αυξάνονται οι Ειδικοί Φόροι Κατανάλωσης στα τσιγάρα και τα λοιπά προϊόντα καπνού, με την αναμενόμενη αύξηση των λιανικών τιμών να ξεπερνά τα0,50 ευρώ στο πακέτο.
Χαράτσι στα ηλεκτρονικά τσιγάρα. Επιβάλλεται ΕΦΚ στα υγρά που χρησιμοποιούνται στα ηλεκτρονικά τσιγάρα. Το ύψος του νέου φόρου θα είναι10 λεπτά ανά ml υγρού.