Δευτέρα, 01 Μάρ, 2021

  •  ΜΕΓΑΛΟ ΠΛΗΓΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΥΦΙΣΗ ΤΩΝ ΛΑΪΚΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ . ΑΙΣΧΟΣ!! ΜΕ ΕΥΘΥΝΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΔΙΑΚΟΠΤΟΝΤΑΙ ΤΑ ΣΧΟΛΙΚΑ ΓΕΥΜΑΤΑ!
  • Πληροφοριακός και Κριτικός Γραμματισμός στα ΜΜΕ για Εκπαιδευτικούς και Εφήβους
  • Πέντε περιπτώσεις κρατούμενων που πέθαναν έπειτα από απεργία πείνας
  • Μόλις κυκλοφόρησε από τις Εκδόσεις Αποστακτήριο το πρώτο βιβλίο του συγγραφέα, Ελευθέριου Κορυφίδη, με τίτλο “ΜΥΘΟΠΡΟΣΩΠΕΙΑ”
  • ΟΕΝΓΕ: Σχετικά με την απεργία πείνας του Δ. Κουφοντίνα
  • Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό 28/2
 ΜΕΓΑΛΟ ΠΛΗΓΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΥΦΙΣΗ ΤΩΝ ΛΑΪΚΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ . ΑΙΣΧΟΣ!! ΜΕ ΕΥΘΥΝΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΔΙΑΚΟΠΤΟΝΤΑΙ ΤΑ ΣΧΟΛΙΚΑ ΓΕΥΜΑΤΑ! 1 Πληροφοριακός και Κριτικός Γραμματισμός στα ΜΜΕ για Εκπαιδευτικούς και Εφήβους2 Πέντε περιπτώσεις κρατούμενων που πέθαναν έπειτα από απεργία πείνας3 Μόλις κυκλοφόρησε από τις Εκδόσεις Αποστακτήριο το πρώτο βιβλίο του συγγραφέα, Ελευθέριου Κορυφίδη, με τίτλο “ΜΥΘΟΠΡΟΣΩΠΕΙΑ”4 ΟΕΝΓΕ: Σχετικά με την απεργία πείνας του Δ. Κουφοντίνα5 Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό 28/26

Το Σχόλιο της Ημέρας

Η αλήθεια…(Ότι λάμπει δεν είναι χρυσός…)

Προβλήθηκε από τα κανάλια ευρέως ο συγκεκριμένος γραφίστας ("Ευρυτος") για το έργο του σχετικά με την επανάσταση του ’21 στους δρόμους της Αθήνας. Μάλιστα με απόφαση του δημάρχου «στολίζει» τα 200 επανάστασης του Δήμου Ελληνικού – Αργυρούπολης. Όμως η πραγματικότητα είναι διαφορετική σχετικά με το ίδιο το έργο του και τις αντιλή... Περισσότερα

ΠΟΡΙΣΜΑΤΑ ΝΔ ΚΑΙ ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑ «NOVARTIS»: Στο απυρόβλητο η ουσία και οι αιτίες του σκανδάλου

από Η Άλλη Άποψη
ΠΟΡΙΣΜΑΤΑ ΝΔ ΚΑΙ ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑ «NOVARTIS»: Στο απυρόβλητο η ουσία και οι αιτίες του σκανδάλου

Με την πρόταση της ΝΔ για την άσκηση δίωξης κατά του πρώην υφυπουργού Δικαιοσύνης Δ. Παπαγγελόπουλου, έριξε χτες αυλαία, χωρίς τελικά να εξετάσει ουσιαστικά την υπόθεση, η Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής, η οποία είχε συγκροτηθεί από τη σημερινή κυβέρνηση, για να διερευνήσει τον ρόλο του πρώην υφυπουργού στο σκάνδαλο της «Novartis» και αν διέπραξε το αδίκημα της σκευωρίας σε βάρος πολιτικών προσώπων, διευρύνοντας στη συνέχεια το κατηγορητήριο.

Στο πόρισμά της, η κυβερνητική πλειοψηφία καταλογίζει στον Δ. Παπαγγελόπουλο 8 αδικήματα, ανάμεσα στα οποία αυτά της εγκληματικής συμμορίας, δωροληψίας και απόπειρας εκβίασης, υποστηρίζοντας πως «από όλο το αποδεικτικό υλικό προκύπτει με σαφήνεια ότι ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης κ. Παπαγγελόπουλος παρενέβαινε, με την πολιτική ανοχή της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, σε ανοικτές ποινικές υποθέσεις και τις διαμόρφωνε κατά τρόπον που μπορούσε να δημιουργήσει οικονομικό όφελος για αυτόν και τους συνεργούς του, αλλά και πολιτικό όφελος για την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ».

Από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ, κατατέθηκε ένα πόρισμα 254 σελίδων που αφορά συνολικά στο ιστορικό της υπόθεσης του σκανδάλου από το 2012, ενώ σε ό,τι αφορά τον Δ. Παπαγγελόπουλο γίνεται λόγος για «αβάσιμες κατηγορίες», με «αντιφάσεις, αμφισημίες, ταλαντεύσεις και αυτοαναιρέσεις», πως παραβιάστηκαν στα δικαιώματά του και ότι κινδυνεύει να κριθεί ένοχος από «υποψίες». Αξίζει να σημειωθεί ότι στο πόρισμα γίνεται ειδική μνεία στους «προστατευόμενους» μάρτυρες, σε ένα ακόμα ξέπλυμα της αντιδραστικής αυτής διαδικασίας, δίνοντάς τους «ηρωικό χαρακτήρα»...

Σε δήλωσή του, ο Δ. Παπαγγελόπουλος κάνει λόγο για «πρωτοφανή, παράνομη και κατάπτυστη πολιτική δίωξη σε βάρος ενός αθώου» και πως «η πλειοψηφία της Προκαταρκτικής Επιτροπής ολοκλήρωσε τον ευτελισμό του Συντάγματος, κάθε έννοιας νομιμότητας και της αποστολής της ως κορυφαίας κοινοβουλευτικής διαδικασίας» κ.λπ.

Το ΚΙΝΑΛ θα δημοσιοποιήσει το πόρισμά του την ερχόμενη Τετάρτη. Να σημειωθεί ότι αφού τα κόμματα επιδώσουν τα πορίσματά τους στον πρόεδρο της Βουλής, θα ακολουθήσει ειδική συνεδρίαση στην Ολομέλεια της Βουλής, κατά πάσα πιθανότητα στις 22 Ιούλη, και μυστική ψηφοφορία για την έγκριση ή όχι του πορίσματος της πλειοψηφίας.

Η εμπορευματοποίηση της Υγείας και του Φάρμακου η γενεσιουργός αιτία των σκανδάλων

Το ΚΚΕ από την περασμένη Τρίτη με κοινή δήλωση του Νίκου Καραθανασόπουλου ως τακτικού μέλου στην Επιτροπή και της Μαρίας Κομνηνάκα ως αναπληρωματικού μέλους, έκανε σαφές ότι από την αρχή της διαδικασίας ζήτησε την πλήρη διερεύνηση του σκανδάλου, αναδεικνύοντας ότι είναι υπαρκτό, με γενεσιουργό αιτία την εμπορευματοποίηση της Υγείας και του Φαρμάκου, σε συνδυασμό με τη σύμφυση της πολιτικής εξουσίας με τα συμφέροντα των μονοπωλιακών ομίλων.

Ανέδειξε ακόμα ότι δεν χωρούν αυταπάτες με τις ασκούμενες παρεμβάσεις των εκάστοτε κυβερνήσεων στο έργο της Δικαιοσύνης, αφού άλλωστε από αυτές διορίζεται η ηγεσία της, πρακτική που έχει καταγγείλει το ΚΚΕ και έχει ζητήσει την αλλαγή αυτού του καθεστώτος στην πρόσφατη συνταγματική αναθεώρηση, κάτι το οποίο απορρίφθηκε από τα άλλα κόμματα. Οπως και ότι από τις εργασίες της Επιτροπής επιβεβαιώθηκε η ανάγκη της πλήρους κατάργησης του άρθρου του Συντάγματος περί ευθύνης υπουργών, πρόταση που απέρριψαν τα αστικά κόμματα στην πρόσφατη συνταγματική αναθεώρηση για να συνεχίζουν τα πολιτικά τους παιχνίδια.

Σημειώνεται ακόμα στην κοινή δήλωση των βουλευτών του ΚΚΕ ότι το Κόμμα «συμμετείχε και στις δύο Προκαταρκτικές Επιτροπές που συγκροτήθηκαν, το 2018 επί της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και το 2019 επί διακυβέρνησης ΝΔ, και από την αρχή δήλωσε ότι με τη συμμετοχή στις Επιτροπές επιδιώκει την - σε βάθος - διερεύνηση της υπόθεσης, ενημερώνοντας παράλληλα τον λαό για τις ευθύνες των υπόλοιπων κομμάτων όσον αφορά στη συσκότιση των αιτιών του σκανδάλου και στην καλλιέργεια αποπροσανατολισμού».

«Το ΚΚΕ αποχώρησε από τις εργασίες της πρώτης Επιτροπής, του 2018, γιατί με ευθύνη της, η τότε πλειοψηφία ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ αρνήθηκε τη διερεύνηση της υπόθεσης με πρόσχημα τη δήθεν αναρμοδιότητα της Επιτροπής. Σ' αυτήν την παρελκυστική τακτική διευκολύνθηκε από τη στάση της ΝΔ και του ΚΙΝΑΛ και τις αποπροσανατολιστικές πρακτικές που από κοινού χρησιμοποίησαν.

Στο ίδιο ουσιαστικά αποτέλεσμα, της μη διερεύνησης του σκανδάλου, οδηγήθηκαν και οι εργασίες της σημερινής (δεύτερης) Προανακριτικής Επιτροπής, με ευθύνη της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΙΝΑΛ.

Η αποχώρηση των εκπροσώπων του ΚΚΕ από την Επιτροπή αποτέλεσε το λογικό επακόλουθο της παρεμπόδισης της έρευνας, μέσα από διάφορα δικονομικά τερτίπια.

Σ' αυτή την εξέλιξη συνέβαλε η μη κοινοποίηση στην Επιτροπή βασικών εγγράφων που αφορούσαν την υπόθεση με πρόσχημα το δήθεν απόρρητο των εγγράφων.

Συνέβαλε επίσης η άρνηση της Επιτροπής για εξέταση, με τη φυσική τους παρουσία και την πλήρη γνωστοποίηση των στοιχείων τους, των αποκαλούμενων "προστατευόμενων" μαρτύρων».

«Ως βασικό συμπέρασμα», σημειώνεται στη δήλωση ότι «η εμπορευματοποίηση της Υγείας και του Φαρμάκου αποτελεί την πηγή των σκανδάλων» και τονίζεται ότι «το ΚΚΕ θα ενημερώσει τον λαό για τα πραγματικά γεγονότα και θα συνεχίσει την πάλη του ενάντια στην εμπορευματοποίηση της Υγείας για την εξάλειψη των αιτιών που γεννάνε τα σκάνδαλα».

Έχει διαβαστεί 264 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

advertisement
advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «EΠΙΚΑΙΡΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Συνέντευξη με την πρέσβειρα της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

«Η Εθνική Αντίσταση στη Βέροια: Ένα οδοιπορικό στους δρόμους της πόλης μας και στη ιστορία της χώρας μας»

«Άτιμη Ασφαλιστική»

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Ο Καιρός στη ΒέροιαΟ καιρός τώρα

Μερική λιακάδα
Μερική λιακάδα
Θερμοκρασία 12 °C
Άνεμος ΒΔ 2-3 μποφόρ

Δευτέρα, 01 Μαρτίου

Μερικώς συννεφιασμένος με δυνατές βροχές
Μερικώς συννεφιασμένος με δυνατές βροχές
Θερμοκρασία 2 ως 14 °C
Άνεμος ΒΒΑ 1-2 μποφόρ

Τρίτη, 02 Μαρτίου

Κυρίως συννεφιασμένος
Κυρίως συννεφιασμένος
Θερμοκρασία 4 ως 13 °C
Άνεμος Β 1-2 μποφόρ

Ποιός είναι online

Έχουμε online 238 επισκέπτες και 0 μέλη.