Πέμπτη, 29 Οκτ, 2020

 • ΕΕ: Έκτακτη σύνοδος κορυφής την Πέμπτη για τον κορονοϊό
 • Ακόμα 2 εκατομμύρια ευρώ δίνει η κυβέρνηση στα κανάλια για να παίξουν σποτάκια για τον κορονοϊό...
 • Και νέα αύξηση των κρουσμάτων
 • Και η πραγματική σχέση;
 • Σταθερή…αξία!
 • Κατάθεση στεφάνων στο άγαλμα του αντάρτη του ΕΛΑΣ στη Βέροια
 ΕΕ: Έκτακτη σύνοδος κορυφής την Πέμπτη για τον κορονοϊό1 Ακόμα 2 εκατομμύρια ευρώ δίνει η κυβέρνηση στα κανάλια για να παίξουν σποτάκια για τον κορονοϊό...2 Και νέα αύξηση των κρουσμάτων3 Και η πραγματική σχέση;4 Σταθερή…αξία!5 Κατάθεση στεφάνων στο άγαλμα του αντάρτη του ΕΛΑΣ στη Βέροια6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Οταν η Ελλάδα έμπαινε στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο

28 Οκτώβρη 1940: Στις 3 το πρωί ο Ιταλός πρέσβης Ε. Γκράτσι επιδίδει στον Ελληνα δικτάτορα Ι. Μεταξά τηλεγραφική διακοίνωση, με την οποία η φασιστική κυβέρνηση της Ιταλίας, που βρισκόταν σε εμπόλεμη κατάσταση με τη Βρετανία, απαιτούσε - ως «έμπρακτη» απόδειξη της ουδετερότητας της Ελλάδας - να της επιτραπεί να καταλάβει στρατιω... Περισσότερα

Πώς ψήφισε στα άρθρα του Πολυνομοσχεδίου για 120 δόσεις, εργασιακά, ΦΠΑ το ΚΚΕ

Τελευταία ενημέρωση από Η Άλλη Άποψη
Πώς ψήφισε στα άρθρα του Πολυνομοσχεδίου για 120 δόσεις, εργασιακά, ΦΠΑ το ΚΚΕ

Το ΚΚΕ ψήφισε «παρών» στα άρθρα που αφορούν τη ρύθμιση για τις 120 δόσεις, η οποία έχει καθαρά εισπρακτικό χαρακτήρα, καθώς βάζει τη θηλιά στους γονατισμένους από την αντιλαϊκή πολιτική αυτοαπασχολούμενους και τους αναγκάζει να επιλέξουν τι θα χάσουν. Για παράδειγμα, την ίδια στιγμή που δεν μπορούν εξαιτίας της αντιλαϊκής πολιτικής να τα φέρουν βόλτα, θα κληθούν να πληρώνουν και τις τρέχουσες εισφορές και τη δόση, και σε περίπτωση αδυναμίας κάποιου να πληρώσει τον περιμένουν η κατάσχεση και ο πλειστηριασμός, ενώ στο πλαίσιο αυτό, το «κούρεμα» οφειλών προς τα ασφαλιστικά ταμεία έχει ως τίμημα τη δραστική μείωση των συντάξεών τους.

Ψήφισε «παρών» στην τροπολογία με τον ψευδεπίγραφο τίτλο «13η σύνταξη». Ανέδειξε πως πρόκειται για επίδομα προσωρινού χαρακτήρα και δεν έχει καμία σχέση με τη διεκδίκηση των εργαζομένων και συνταξιούχων για την κάλυψη των απωλειών, δηλαδή την επιστροφή αυτών που τους έκλεψαν οι κυβερνήσεις ΣΥΡΙΖΑ - ΝΔ - ΠΑΣΟΚ για να τα κάνουν κέρδη και παροχές στο κεφάλαιο. Παράλληλα, η κυβέρνηση διατηρεί την πολιτική των κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, που κατάργησε τη 13η και τη 14η σύνταξη. Εκτός των άλλων άρπαξε από τους συνταξιούχους και 2,5 δισ. ευρώ το χρόνο από το ΕΚΑΣ, για να επιστρέψει τώρα 800 εκατ., μείωσε τις συντάξεις με το νόμο Κατρούγκαλου, και για ένα βοήθημα σε ετήσια βάση ζητάει από τους συνταξιούχους να πουν και «ευχαριστώ».

Ψήφισε «παρών» στην τροπολογία για τη μείωση του ΦΠΑ σε διάφορα προϊόντα, στην εστίαση και στην Ενέργεια (φυσικό αέριο), αναδεικνύοντας πως ευνοεί κυρίως τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους στον τουρισμό και τις ενεργοβόρες επιχειρήσεις, ενώ αμφίβολο είναι το αν τα λαϊκά στρώματα θα δουν τις όποιες μειώσεις στα ράφια των σούπερ μάρκετ και στους λογαριασμούς.

Καταψήφισε το άρθρο 4, που προβλέπει ότι «το σύνολο των οφειλών των εργοδοτών από την απασχόληση εργαζομένων που δημιουργήθηκαν ως και 31.12.2018, συμπεριλαμβανομένων των πάσης φύσεως πρόσθετων τελών, τόκων μη εμπρόθεσμης καταβολής δύναται να υπαχθεί στις ρυθμίσεις» των 120 δόσεων, ενώ σε περίπτωση εφάπαξ καταβολής τους παρέχεται έκπτωση 100% και σε τμηματική καταβολή έκπτωση 50%, αναδεικνύοντας ότι η κυβέρνηση παρέχει διευκολύνσεις και διαγραφές χρεών που είναι οι παρακρατημένες ασφαλιστικές εισφορές των εργαζομένων.

Υπερψήφισε διατάξεις που διευκολύνουν ή ανακουφίζουν έστω και κατ' ελάχιστο τους εργαζόμενους, όπως αυτές για τις συντάξεις χηρείας, την παράταση ασφαλιστικής ικανότητας, την αναστολή της καταβολής ασφαλιστικών εισφορών από τους πληγέντες των πυρκαγιών στο Μάτι, την «αναγνώριση ως χρόνου ασφάλισης του χρόνου καταβολής του βοηθήματος των μη μισθωτών», τη ρύθμιση για τα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα (βλέπε και σελ. 16), την προσαύξηση των συντάξεων σε περίπτωση εργατικών «ατυχημάτων», τις δαπάνες αμοιβής απασχολούμενων σε κτίρια του ΝΑΤ, τις κυρώσεις για παρεμπόδιση του ΣΕΠΕ, τον διορισμό ή πρόσληψη προσώπων ειδικών κατηγοριών σε δημόσιες υπηρεσίες, ΝΠΔΔ, ΟΤΑ, ΝΠΙΔ.

Έχει διαβαστεί 134 φορές

Σχόλια

 • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

advertisement
advertisement
advertisement

Συνέντευξη με την πρέσβειρα της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

«Άτιμη Ασφαλιστική»

Από την εκδήλωση της "ΑΛΛΗΣ ΑΠΟΨΗΣ" στο Foyer στη Βέροια(27/12/19)

 

Οι ερωτήσεις της "ΑΛΛΗΣ ΑΠΟΨΗΣ" προς την Έφη Αχτσιόγλου

 

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Ο Καιρός στη ΒέροιαΟ καιρός τώρα

Μερική συννεφιά
Μερική συννεφιά
Θερμοκρασία 12 °C
Άνεμος Β 2 μποφόρ

Πέμπτη, 29 Οκτωβρίου

Μερική λιακάδα
Μερική λιακάδα
Θερμοκρασία 9 ως 21 °C
Άνεμος ΝΑ 1-2 μποφόρ

Παρασκευή, 30 Οκτωβρίου

Μερική λιακάδα
Μερική λιακάδα
Θερμοκρασία 5 ως 18 °C
Άνεμος ΒΒΔ 2 μποφόρ

Ποιός είναι online

Έχουμε online 174 επισκέπτες και 0 μέλη.