Κυριακή, 18 Αύγ, 2019

  • Με τον Έμπολα και η επιδημία ιλαράς που έχει προκαλέσει 2.700 θανάτους μέσα σε 7 μήνες
  • Ισλανδία: «Τιμή» στον πρώτο παγετώνα της που χάθηκε λόγω κλίματος
  •  Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Βέροιας στις 21/8
  • ΚΚΕ: Σχόλιο για την απαράδεκτη κατάσταση των ακτοπλοϊκών γραμμών στη Σαμοθράκη
  • 17/8/1944: Το μπλόκο της Κοκκινιάς
  • Πρωτογενές πλεόνασμα 1,779 δισ. ευρώ ο προϋπολογισμός το πρώτο 7μηνο του 2019
Με τον Έμπολα και η επιδημία ιλαράς που έχει προκαλέσει 2.700 θανάτους μέσα σε 7 μήνες1 Ισλανδία: «Τιμή» στον πρώτο παγετώνα της που χάθηκε λόγω κλίματος2  Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Βέροιας στις 21/83 ΚΚΕ: Σχόλιο για την απαράδεκτη κατάσταση των ακτοπλοϊκών γραμμών στη Σαμοθράκη4 17/8/1944: Το μπλόκο της Κοκκινιάς5 Πρωτογενές πλεόνασμα 1,779 δισ. ευρώ ο προϋπολογισμός το πρώτο 7μηνο του 20196

Το Σχόλιο της Ημέρας

Πώς ψήφισε στα άρθρα του Πολυνομοσχεδίου για 120 δόσεις, εργασιακά, ΦΠΑ το ΚΚΕ

print
email
Τελευταία ενημέρωση από Η Άλλη Άποψη
Πώς ψήφισε στα άρθρα  του Πολυνομοσχεδίου για 120 δόσεις, εργασιακά, ΦΠΑ το ΚΚΕ

Το ΚΚΕ ψήφισε «παρών» στα άρθρα που αφορούν τη ρύθμιση για τις 120 δόσεις, η οποία έχει καθαρά εισπρακτικό χαρακτήρα, καθώς βάζει τη θηλιά στους γονατισμένους από την αντιλαϊκή πολιτική αυτοαπασχολούμενους και τους αναγκάζει να επιλέξουν τι θα χάσουν. Για παράδειγμα, την ίδια στιγμή που δεν μπορούν εξαιτίας της αντιλαϊκής πολιτικής να τα φέρουν βόλτα, θα κληθούν να πληρώνουν και τις τρέχουσες εισφορές και τη δόση, και σε περίπτωση αδυναμίας κάποιου να πληρώσει τον περιμένουν η κατάσχεση και ο πλειστηριασμός, ενώ στο πλαίσιο αυτό, το «κούρεμα» οφειλών προς τα ασφαλιστικά ταμεία έχει ως τίμημα τη δραστική μείωση των συντάξεών τους.

Ψήφισε «παρών» στην τροπολογία με τον ψευδεπίγραφο τίτλο «13η σύνταξη». Ανέδειξε πως πρόκειται για επίδομα προσωρινού χαρακτήρα και δεν έχει καμία σχέση με τη διεκδίκηση των εργαζομένων και συνταξιούχων για την κάλυψη των απωλειών, δηλαδή την επιστροφή αυτών που τους έκλεψαν οι κυβερνήσεις ΣΥΡΙΖΑ - ΝΔ - ΠΑΣΟΚ για να τα κάνουν κέρδη και παροχές στο κεφάλαιο. Παράλληλα, η κυβέρνηση διατηρεί την πολιτική των κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, που κατάργησε τη 13η και τη 14η σύνταξη. Εκτός των άλλων άρπαξε από τους συνταξιούχους και 2,5 δισ. ευρώ το χρόνο από το ΕΚΑΣ, για να επιστρέψει τώρα 800 εκατ., μείωσε τις συντάξεις με το νόμο Κατρούγκαλου, και για ένα βοήθημα σε ετήσια βάση ζητάει από τους συνταξιούχους να πουν και «ευχαριστώ».

Ψήφισε «παρών» στην τροπολογία για τη μείωση του ΦΠΑ σε διάφορα προϊόντα, στην εστίαση και στην Ενέργεια (φυσικό αέριο), αναδεικνύοντας πως ευνοεί κυρίως τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους στον τουρισμό και τις ενεργοβόρες επιχειρήσεις, ενώ αμφίβολο είναι το αν τα λαϊκά στρώματα θα δουν τις όποιες μειώσεις στα ράφια των σούπερ μάρκετ και στους λογαριασμούς.

Καταψήφισε το άρθρο 4, που προβλέπει ότι «το σύνολο των οφειλών των εργοδοτών από την απασχόληση εργαζομένων που δημιουργήθηκαν ως και 31.12.2018, συμπεριλαμβανομένων των πάσης φύσεως πρόσθετων τελών, τόκων μη εμπρόθεσμης καταβολής δύναται να υπαχθεί στις ρυθμίσεις» των 120 δόσεων, ενώ σε περίπτωση εφάπαξ καταβολής τους παρέχεται έκπτωση 100% και σε τμηματική καταβολή έκπτωση 50%, αναδεικνύοντας ότι η κυβέρνηση παρέχει διευκολύνσεις και διαγραφές χρεών που είναι οι παρακρατημένες ασφαλιστικές εισφορές των εργαζομένων.

Υπερψήφισε διατάξεις που διευκολύνουν ή ανακουφίζουν έστω και κατ' ελάχιστο τους εργαζόμενους, όπως αυτές για τις συντάξεις χηρείας, την παράταση ασφαλιστικής ικανότητας, την αναστολή της καταβολής ασφαλιστικών εισφορών από τους πληγέντες των πυρκαγιών στο Μάτι, την «αναγνώριση ως χρόνου ασφάλισης του χρόνου καταβολής του βοηθήματος των μη μισθωτών», τη ρύθμιση για τα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα (βλέπε και σελ. 16), την προσαύξηση των συντάξεων σε περίπτωση εργατικών «ατυχημάτων», τις δαπάνες αμοιβής απασχολούμενων σε κτίρια του ΝΑΤ, τις κυρώσεις για παρεμπόδιση του ΣΕΠΕ, τον διορισμό ή πρόσληψη προσώπων ειδικών κατηγοριών σε δημόσιες υπηρεσίες, ΝΠΔΔ, ΟΤΑ, ΝΠΙΔ.

Έχει διαβαστεί 97 φορές

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

Συνέντευξη με την πρέσβειρα της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Τα Πιο Δημοφιλή

Ο Καιρός στη ΒέροιαΟ καιρός τώρα

Κυρίως λιακάδα
Κυρίως λιακάδα
Θερμοκρασία 27 °C
Άνεμος ΒΒΔ 2-3 μποφόρ

Κυριακή, 18 Αυγούστου

Κυρίως λιακάδα
Κυρίως λιακάδα
Θερμοκρασία 18 ως 31 °C
Άνεμος ΑΒΑ 2 μποφόρ

Δευτέρα, 19 Αυγούστου

Λιακάδα
Λιακάδα
Θερμοκρασία 18 ως 32 °C
Άνεμος Α 2 μποφόρ

Ποιός είναι online

Έχουμε online 137 επισκέπτες και 0 μέλη.

Αρχική σελίδα για κινητά