Πέμπτη, 02 Ιουλ, 2026

  • Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών: Η προσπάθεια τσουβαλιάσματος και συκοφάντησης θα πέσει στο κενό
  • Ιμπεριαλιστική σύγκρουση στην Ουκρανία: Εντείνονται τα εκατέρωθεν χτυπήματα ενώ ΝΑΤΟ και ΕΕ ενισχύουν στρατιωτικά και οικονομικά το Κίεβο
  • Πλήθος κόσμου στο καθιερωμένο αντάμωμα των επαναπατρισθέντων πολιτικών προσφύγων στη Νάουσα
  • ΟΓΕ: Η «κανονικότητα» της γυναικείας ανισοτιμίας σφυρηλατείται από τη στρατηγική της ΕΕ και όλων των κυβερνήσεων
  • ΚΚΕ: Άθλια η προσπάθεια της ΝΔ να αξιοποιήσει μια εγκληματική ενέργεια για να επιτεθεί στους αγώνες του λαού και να στήσει κάλπικα δίπολα
  • ΗΠΑ: Δισεκατομμυριούχος Πρόεδρος και από κρυπτονομίσματα
Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών: Η προσπάθεια τσουβαλιάσματος και συκοφάντησης θα πέσει στο κενό1 Ιμπεριαλιστική σύγκρουση στην Ουκρανία: Εντείνονται τα εκατέρωθεν χτυπήματα ενώ ΝΑΤΟ και ΕΕ ενισχύουν στρατιωτικά και οικονομικά το Κίεβο2 Πλήθος κόσμου στο καθιερωμένο αντάμωμα των επαναπατρισθέντων πολιτικών προσφύγων στη Νάουσα3 ΟΓΕ: Η «κανονικότητα» της γυναικείας ανισοτιμίας σφυρηλατείται από τη στρατηγική της ΕΕ και όλων των κυβερνήσεων4 ΚΚΕ: Άθλια η προσπάθεια της ΝΔ να αξιοποιήσει μια εγκληματική ενέργεια για να επιτεθεί στους αγώνες του λαού και να στήσει κάλπικα δίπολα5 ΗΠΑ: Δισεκατομμυριούχος Πρόεδρος και από κρυπτονομίσματα6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Αντιλαϊκό από χέρι

Η συζήτηση στην Επιτροπή Αναθεώρησης του Συντάγματος επιβεβαιώνει μέχρι κεραίας τη θέση του ΚΚΕ ότι η συνταγματική αναθεώρηση στοχεύει σε ένα πιο ισχυρό και ευέλικτο κράτος για τα συμφέροντα του κεφαλαίου, επομένως πιο εχθρικό και επιθετικό απέναντι στον λαό. Τόσο οι προτάσεις της κυβερνητικής πλειοψηφίας όσο και η στάση των άλλων κομμ... Περισσότερα

«Πρεμιέρα» με 120 αντιλαϊκές «μεταρρυθμίσεις» και 79 προαπαιτούμενα του Ταμείου Ανάκαμψης

από Η Άλλη Άποψη
«Πρεμιέρα» με 120 αντιλαϊκές «μεταρρυθμίσεις» και 79 προαπαιτούμενα του Ταμείου Ανάκαμψης

Ξεκάθαρο στίγμα για την ένταση της αντιλαϊκής πολιτικής έδωσε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στην εισήγησή του στο νέο υπουργικό συμβουλίου.

Απευθυνόμενους στα στελέχη της κυβέρνησης, ο Κυρ. Μητσοτάκης ανέφερε ότι στους «μπλε» φακέλους όπου μοιράστηκαν σε κάθε υπουργό, περιλαμβάνονται «120 μεταρρυθμίσεις, 79 ορόσημα του Ταμείου Ανάκαμψης και 959 επιχειρησιακές δράσεις», ως «προτεραιότητες ανά χαρτοφυλάκιο».

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε σε «τέσσερις γενικές κατευθύνσεις» της κυβέρνησης που αφορούν σε μισθούς, υγεία, λειτουργία του κράτους και «ισχυρή Ελλάδα», προσθέτοντας ότι αυτά θα αναλυθούν εκτενώς στις προγραμματικές δηλώσεις.

Όπως είπε, στόχος είναι η «γρήγορη ανάπτυξη» της οικονομίας, δηλαδή η ενίσχυση του καπιταλιστικού κέρδους, πετώντας το «τυράκι» στον λαό ότι δήθεν έτσι καταπολεμάται η ανεργία, καθώς δημιουργούνται θέσεις εργασίας οι οποίες όμως είναι με εργασιακές σχέσεις λάστιχο, συνήθως μερικής απασχόλησης, με χαμηλούς μισθούς και άγρια εκμετάλλευση. 

Ακόμα, θέλησε να δείξει αποφασισμένος τόσο για την ψήφιση νέων αντιλαϊκών νόμων, όσο και για την εφαρμογή των ήδη ψηφισμένων. «Στην πρώτη θητεία ψηφίσαμε πάνω από 400 νόμους», είπε και πρόσθεσε πως «τώρα είμαστε πιο φιλόδοξοι και στην εφαρμογή όσων νόμων έχουμε ψηφίσει», καθώς «η αποστολή δεν τελειώνει στη νομοθέτηση, ολοκληρώνεται με χειροπιαστό έργο».

Στο πλαίσιο αυτό ο Κ. Μητσοτάκης επιβεβαίωσε ότι «το πρώτο νομοσχέδιο θα αφορά στην οργάνωση του κράτους» με τη «μετεξέλιξη του επιτελικού κράτους» για «πιο αποτελεσματική άσκηση διακυβέρνησης», δηλαδή εργαλεία για την ταχύτερη και επιτυχέστερη εφαρμογή των αντιλαϊκών νόμων. Επιβεβαίωσε επίσης ότι το δεύτερο νομοσχέδιο θα αφορά σε οικονομικές δεσμεύσεις, όπου σύμφωνα με το ρεπορτάζ θα περιλαμβάνει το φορολογικό με νέα ένταση της φοροληστείας, ειδικά σε αυτοαπασχολούμενους.

Χαρακτήρισε τη νέα κυβερνητική θητεία της ΝΔ ως αυτή «της αποτελεσματικότητας και των μεγάλων αλμάτων της χώρας για να αρπάξει τις μεγάλες ευκαιρίες που είναι μπροστά», δηλαδή την υλοποίηση των στόχων του μεγάλου κεφαλαίου, όπως η αποταμίευση του ζεστού χρήματος του Ταμείου Ανάκαμψης, αλλά και η μεγαλύτερη εμπλοκή στα επικίνδυνα ιμπεριαλιστικά σχέδια στην ευρύτερη περιοχή.



Έχει διαβαστεί 2650 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

Γλυκιά γιασεμιά μου

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Με ένα κλικ στο κανάλι μας στο Yutube!

advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Ημερολόγιο

Ποιός είναι online

Έχουμε online 633 επισκέπτες και 0 μέλη.