Δευτέρα, 17 Αυγ, 2026

  • ΚΚΕ: Τεράστιες οι ευθύνες του επιτελικά ανίκανου κράτους να προστατεύσει την ανθρώπινη ζωή και το φυσικό πλούτο που τα θεωρεί «κόστος»
  • Νέοι κρίκοι εμπλοκής από την Ουκρανία έως τη Μέση Ανατολή
  • Αποστολή
  • ΠΑΣΟΚ και μικρομεσαία επιχειρηματικότητα: Έργα και ημέρες της αμαρτωλής σοσιαλδημοκρατίας για τις ανάγκες του συστήματος
  • Το ΠΑΣΟΚ Ημαθίας στις εορταστικές εκδηλώσεις για την Κοίμηση της Θεοτόκου στο Βέρμιο
  • Γνώριμες οι Σειρήνες, γνωστός και ο προορισμός
ΚΚΕ: Τεράστιες οι ευθύνες του επιτελικά ανίκανου κράτους να προστατεύσει την ανθρώπινη ζωή και το φυσικό πλούτο που τα θεωρεί «κόστος»1 Νέοι κρίκοι εμπλοκής από την Ουκρανία έως τη Μέση Ανατολή2 Αποστολή3 ΠΑΣΟΚ και μικρομεσαία επιχειρηματικότητα: Έργα και ημέρες της αμαρτωλής σοσιαλδημοκρατίας για τις ανάγκες του συστήματος4 Το ΠΑΣΟΚ Ημαθίας στις εορταστικές εκδηλώσεις για την Κοίμηση της Θεοτόκου στο Βέρμιο5 Γνώριμες οι Σειρήνες, γνωστός και ο προορισμός6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Δύσκολα

Δύσκολα

Δύσκολες ώρες για τον ...μεγαλύτερο και ισχυρότερο στρατό του κόσμου. Ο διοικητής των αμερικάνικων δυνάμεων που επιχειρούν στον Κόλπο γράφει τη μια έκθεση μετά την άλλη για τις αεροπορικές και πυραυλικές επιθέσεις σε βάρος του Ιράν που δεν μπορούν να προκαλέσουν άλλη καταστροφή, ούτε να ασκήσουν μεγαλύτερη πίεση. Οπότε, δεν έχει νόημα ... Περισσότερα

ΠΡΟΔΙΑΓΕΓΡΑΜΜΕΝΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΣΤΑ ΤΕΜΠΗ: Ποινική δίωξη σε στέλεχος του υπουργείου Μεταφορών και επιπλέον μηνύσεις από τους συγγενείς των θυμάτων

από Η Άλλη Άποψη
ΠΡΟΔΙΑΓΕΓΡΑΜΜΕΝΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΣΤΑ ΤΕΜΠΗ: Ποινική δίωξη σε στέλεχος του υπουργείου Μεταφορών και επιπλέον μηνύσεις από τους συγγενείς των θυμάτων

Νέα δίωξη σε υπηρεσιακό στέλεχος του υπουργείου Μεταφορών, για την υπόθεση του προδιαγεγραμμένου εγκλήματος των Τεμπών, αναμένεται να ασκηθεί τις αμέσως επόμενες μέρες από τον εφέτη ανακριτή της υπόθεσης στη Λάρισα.

Για το συγκεκριμένο θέμα ο εφέτης ανακριτής διαβίβασε στον εισαγγελέα τη σχετική ανακοίνωση, ενώ σύμφωνα με εκτιμήσεις η δίωξη θα αφορά αδικήματα κακουργηματικού χαρακτήρα.

Ακόμα, χθες προσήλθαν στο Δικαστικό Μέγαρο Λάρισας για να δώσουν συμπληρωματική απολογία στον εφέτη ανακριτή ο σταθμάρχης Λάρισας και ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΣΕ, ο οποίος κλήθηκε από τον εισαγγελέα Πρωτοδικών Λάρισας στο πλαίσιο της προκαταρκτικής έρευνας που διέταξε η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου σχετικά με το βιντεοληπτικό υλικό από τις κάμερες του Εμπορευματικού Σταθμού Θεσσαλονίκης, που δεν απεστάλη στις ανακριτικές αρχές, όπως έγινε με το υλικό από τις κάμερες των σιδηροδρομικών σταθμών από τις οποίες διήλθε η εμπορική αμαξοστοιχία το βράδυ της 28ης Φλεβάρη του 2023.

Θυμίζουμε ότι μέχρι στιγμής οι κατηγορούμενοι για το έγκλημα των Τεμπών ανέρχονται σε 41, εκ των οποίων οι 7 διώκονται σε βαθμό πλημμελήματος για όσα έγιναν μετά τη σύγκρουση, δηλαδή τις παρεμβάσεις στον χώρο (μπάζωμα - ξεμπάζωμα) και την έρευνα σχετικά με τη φωτιά.

Στο μεταξύ, συγγενείς θυμάτων της σιδηροδρομικής τραγωδίας έχουν καταθέσει νέες μηνύσεις κατά ιατροδικαστών και στελεχών της ομάδας αναγνώρισης θυμάτων καταστροφών. Επιπλέον, πατέρας θύματος του δυστυχήματος κατέθεσε προσφυγή ενάντια στην απορριπτική διάταξη για την αίτηση εκταφής του θύματος.

Επιπλέον, το απόγευμα της Τετάρτης συγγενείς των θυμάτων βρέθηκαν στο κτίριο της Περιφέρειας Θεσσαλίας στη Λάρισα, όπου αναμενόταν να διεξαχθεί η συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, με σκοπό να συζητήσουν το αίτημά τους για δημιουργία μνημείου στο σημείο της τραγωδίας. Η παρουσία του πρώην περιφερειάρχη Κ. Αγοραστού στο κτίριο προκάλεσε έντονες αντιδράσεις στους συγγενείς των θυμάτων, οι οποίοι καταφέρθηκαν εναντίον του, ενώ υπήρξαν διαπληκτισμός και τραυματισμός του πρώην περιφερειάρχη. Να σημειωθεί ότι ο Κ. Αγοραστός διώκεται για παράβαση καθήκοντος σχετικά με το μπάζωμα του χώρου της σύγκρουσης των δύο αμαξοστοιχιών.


Έχει διαβαστεί 781 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

Γλυκιά γιασεμιά μου

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Με ένα κλικ στο κανάλι μας στο Yutube!

advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Ημερολόγιο

Ποιός είναι online

Έχουμε online 495 επισκέπτες και 0 μέλη.