Τρίτη, 28 Σεπ, 2021

  • ΕΛΛΑΔΑ και ΓΑΛΛΙΑ: Υπογράφτηκε η συμφωνία για αγορά 3+1 φρεγατών με δέσμευση για κοινές επεμβάσεις
  • Βέροια: Καθαρισμός δημοτικών αλσών
  • Να τι ζητούν οι εργαζόμενοι στου "Βαρβαρέσου"
  • "ΟΙ ΔΡΟΜΟΙ ΤΟΥ ΒΑΜΒΑΚΙΟΥ" ή, πώς η Τέχνη "φωτίζει" τον πολύτιμο ¨λευκό χρυσό" της Ελλάδας
  • Ρεκόρ σε πλούτο και ανισότητες
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ''ΑΡΕΤΗ'' ΣΤΗ ΝΑΟΥΣΑ
ΕΛΛΑΔΑ και ΓΑΛΛΙΑ: Υπογράφτηκε η συμφωνία για αγορά 3+1 φρεγατών με δέσμευση για κοινές επεμβάσεις1 Βέροια: Καθαρισμός δημοτικών αλσών2 Να τι ζητούν οι εργαζόμενοι στου "Βαρβαρέσου"3 "ΟΙ ΔΡΟΜΟΙ ΤΟΥ ΒΑΜΒΑΚΙΟΥ" ή, πώς η Τέχνη "φωτίζει" τον πολύτιμο ¨λευκό χρυσό" της Ελλάδας4 Ρεκόρ σε πλούτο και ανισότητες5 ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ''ΑΡΕΤΗ'' ΣΤΗ ΝΑΟΥΣΑ6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Κρίκος

Κρίκος

Η περαιτέρω ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ ΑΕ είναι ένας νέος, σημαντικός κρίκος στη στρατηγική της «απελευθέρωσης» της αγοράς Ενέργειας, που υπηρέτησαν όλες διαχρονικά οι κυβερνήσεις, από το 1990, οπότε ξεκίνησε στη χώρα μας, με τις Οδηγίες και τις κατευθύνσεις της ΕΕ. Τις συνέπειες θα τις βρουν ξανά μπροστά τους τα λαϊκά νοικοκυριά, όπως έγι... Περισσότερα

Προειδοποιήσεις για νέα τοπικά lockdown, αλλά κανένα ουσιαστικό μέτρο προστασίας!

από Η Άλλη Άποψη
Προειδοποιήσεις για νέα τοπικά lockdown, αλλά κανένα ουσιαστικό μέτρο προστασίας!

Σοβαρή χαρακτήρισε, κατά τη σημερινή ενημέρωση για την πανδημία, ο υπουργός Υγείας την κατάσταση σε Κοζάνη και Δυτική Αττική και -όπως ανέφερε συνεδριάζει η Επιτροπή Λοιμωξιολόγων γι' αυτόν το λόγο.

Ο Βασίλης Κικίλιας σημείωσε ότι η κατάσταση είναι επιβαρυμένη σε Κιλικίς, Ξάνθη, Γρεβενά, Ροδόπη Θεσσαλονίκη, Κοζάνη, Πέλλα, Λάρισα και εμμέσως προειδοποίησε με τοπικά lockdown. «Εάν και εφόσον επιδεινωθούν τα επιδημιολογικά δεδομένα, θα επαναξιολογηθούν όλα τα μέτρα ανάλογα με τους δείκτες και τα επιδημιολογικά στοιχεία τα οποία θα προκύπτουν», τόνισε ενδεικτικά ο υπουργός. Μάλιστα, κινούμενος στη λογική της «ατομικής ευθύνης», υπογράμμισε ότι «θα ήθελα να παρακαλέσω θερμά τους συμπολίτες μας, αυτούς που ειδικά σε επιβαρυμένες περιοχές δεν συμμορφώνονται με τις υποδείξεις των ειδικών και δεν βοηθούν έτσι ώστε με υπευθυνότητα να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε τη διασπορά του κορονοϊού και επιβαρύνουν το Εθνικό Σύστημα Υγείας, να σκεφτούν πολύ προσεκτικά τι μπορεί αυτό να επιφέρει στην επιδημιολογική κατάσταση της χώρας και άρα αναλόγως τι μέτρα θα πρέπει να προστεθούν στις ανάλογες περιοχές».

Επί της ουσίας για μια ακόμη φορά η κυβέρνηση πετά το μπαλάκι των ευθυνών στην κοινωνία, αποκρύπτοντας τις δικές της τεράστιες ευθύνες για την κατάσταση που επικρατεί με την πανδημία. Παράλληλα επισείει εκ νέου τα περιοριστικά μέτρα, αφήνοντας συνειδητά εκτός κάδρου την ανάγκη άμεσης λήψης ουσιαστικών μέτρων προστασίας στους τόπους δουλειάς, στα γηροκομεία, στα ΜΜΜ και αλλού, αλλά και της πραγματικής ενίσχυσης του δημόσιου συστήματος Υγείας με μαζικές μόνιμες προσλήψεις προσωπικού, υποδομές, επίταξη του ιδιωτικού τομέα της Υγείας χωρίς δωράκια στους κλινικάρχες κλπ.

Θέλοντας να εμφανίσει τα εμβόλια ως πανάκεια στην αντιμετώπιση της πανδημίας, ο υπουργός Υγείας στάθηκε στο σχετικό χρονοδιάγραμμα και σχεδιασμό. Όπως είπε, πρώτα θα εμβολιαστούν οι υγειονομικοί, στη συνέχεια οι ευπαθείς ομάδες και μετά ο γενικός πληθυσμός. Μάλιστα, όπως ανέφερε, από αύριο θα ξεκινήσει η καταγραφή των υγειονομικών που θέλουν να εμβολιαστούν. Συνέστησε δε ψυχραιμία και σωστή ενημέρωση σχετικά με τα εμβόλια και τον εμβολιασμό.

Το εμβόλιο, συμπλήρωσε ο υπουργός, «θα διοχετευθεί σε όλα τα κράτη-μέλη στις ίδιες ημερομηνίες έτσι ώστε να ξεκινήσει αυτή η τεράστια υγειονομική επιχείρηση εμβολιασμού των συμπολιτών μας». «Η λέξη "Ελευθερία" τα λέει όλα, για την ψυχολογία μας, για τον τρόπο που αισθανόμαστε όταν θέλουμε να πάρουμε τη ζωή μας πίσω», είπε ο Β. Κικίλιας για την κωδική ονομασία της προμήθειας εμβολίων στην Ευρώπη. Ο υπουργός διευκρίνισε πως δεν πρόκειται περί ενός εμβολίου, αλλά πολλών, αρκετά από τα οποία είναι σε διαδικασία προαγοράς από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. 

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΕΟΦ,  Δημήτρης Φιλίππου, χαρακτήρισε σωστή και επαρκή την εμβολιαστική στρατηγική που εφαρμόστηκε για την εποχική γρίπη. Ενώ για τα εμβόλια της Covid-19 είπε ότι είναι προ των πυλών. Ο ΕΟΦ, συνέχισε, είναι σε πλήρη ετοιμότητα, ώστε να διεξάγει όλες τις απαιτούμενες διαδικασίες και να τις διασφαλίσει.

Δίνοντας διευκρινίσεις σχετικά με την «κίτρινη κάρτα», σημείωσε ότι ο εμβόλιο είναι ασφαλές. Υπάρχει, πρόσθεσε το θέμα της φαρμακοεπαγρύπνησης. Κάθε φάρμακο, συνέχισε, παρακολουθείται η πορεία του σε βάθος χρόνου. Ο ΕΟΦ, συμπλήρωσε, θα καταγράψει τις ανεπιθύμητες επιπτώσεις και θα γίνει κάθε ενέργεια ώστε να διασφαλιστεί η επικοινωνία με τον ΕΟΦ των πολιτών που έχουν εμβολιαστεί. Όλοι θα παρακολουθούνται για 20-30 ημέρες. Και κατέληξε επισημαίνοντας ότι η απόφαση για την επανάληψη του εμβολιασμού θα εξαρτάται από την περίοδο της ανοσίας και το επίπεδο ανοσίας του πληθυσμού. Η εμπειρία μας δείχνει ότι για να σπάσει η αλυσίδα, ενδεχομένως να χρειάζεται επανάληψη του εμβολιασμού.

Έχει διαβαστεί 318 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Συνέντευξη τύπου της πρέσβειρας της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «EΠΙΚΑΙΡΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

«Η Εθνική Αντίσταση στη Βέροια: Ένα οδοιπορικό στους δρόμους της πόλης μας και στη ιστορία της χώρας μας»

«Άτιμη Ασφαλιστική»

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Ο Καιρός στη ΒέροιαΟ καιρός τώρα

Συννεφιασμένος
Συννεφιασμένος
Θερμοκρασία 26 °C
Άνεμος ΒΔ 1-2 μποφόρ

Τρίτη, 28 Σεπτεμβρίου

Κυρίως συννεφιασμένος με καταιγίδες
Κυρίως συννεφιασμένος με καταιγίδες
Θερμοκρασία 18 ως 27 °C
Άνεμος Α 1-2 μποφόρ

Τετάρτη, 29 Σεπτεμβρίου

Καταιγίδες
Καταιγίδες
Θερμοκρασία 17 ως 19 °C
Άνεμος ΑΝΑ 2 μποφόρ

Ποιός είναι online

Έχουμε online 271 επισκέπτες και 1 μέλος.