Τρίτη, 26 Μάι, 2020

  • Και χαμένοι...και δαρμένοι!
  • ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΝΑΟΥΣΑΣ «ΜΑΡΙΝΟΣ ΑΝΤΥΠΑΣ» :Άμεσα μέτρα καταπολέμησης των κουνουπιών
  • ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ Κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
  • Δέκα νέα κρούσματα, στους 173 οι νεκροί συνολικά
  • Τάσος Μπαρτζώκας:  «Ο κλάδος των δικηγόρων πρέπει να στηριχθεί»
  • Ολική επαναλειτουργία του Κέντρου Υποστήριξης Ενηλίκων με ψυχικές διαταραχές Βέροιας του ΣΟΦΨΥ Ημαθίας
Και χαμένοι...και δαρμένοι!1 ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΝΑΟΥΣΑΣ «ΜΑΡΙΝΟΣ ΑΝΤΥΠΑΣ» :Άμεσα μέτρα καταπολέμησης των κουνουπιών2 ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ Κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ3 Δέκα νέα κρούσματα, στους 173 οι νεκροί συνολικά4 Τάσος Μπαρτζώκας:  «Ο κλάδος των δικηγόρων πρέπει να στηριχθεί»5 Ολική επαναλειτουργία του Κέντρου Υποστήριξης Ενηλίκων με ψυχικές διαταραχές Βέροιας του ΣΟΦΨΥ Ημαθίας6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Προεκλογικά παιχνίδια και με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου...

print
email
από Η Άλλη Άποψη
Προεκλογικά παιχνίδια και με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου...

Δεν θα καταβάλλονται διόδια την ημέρα των εθνικών εκλογών, στις 7 Ιούλη, όπως προβλέπει Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου (ΠΝΠ), με την οποία ωστόσο η κυβέρνηση συνεχίζει τις διευθετήσεις για τους επιχειρηματικούς ομίλους αλλά και τα προεκλογικά παιχνίδια.

Δίνει τη δυνατότητα στη ρύθμιση των 120 δόσεων να ενταχθούν και μεγάλες επιχειρήσεις. Στην ΠΝΠ προβλέπεται ότι «επεκτείνεται και για τα νομικά πρόσωπα κερδοσκοπικού χαρακτήρα, με ακαθάριστα έσοδα έως δύο εκατομμύρια ευρώ, η δυνατότητα ρύθμισης σε έως 120 δόσεις των οφειλών τους προς την εφορία, συμπεριλαμβανομένων και όσων έχουν ήδη υπαχθεί στη ρύθμιση».

Μετά τις αντιδράσεις για τις αυξήσεις διοδίων που ανακοίνωσε η Αττική Οδός, η κυβέρνηση προσπαθεί να κερδίσει χρόνο «παγώνοντας» προσωρινά τις αυξήσεις. Αναφέρεται πως «αναστέλλεται η αύξηση των διοδίων στην Αττική Οδό μέχρι την ολοκλήρωση του διενεργούμενου ελέγχου από τον οποίο θα προσδιοριστεί η διάρκεια της παραχώρησης και ο χρόνος επιστροφής της Αττικής Οδού στο Δημόσιο».

Η Αττική Οδός ΑΕ δηλώνει πως θα προσφύγει στη δικαιοσύνη κατά της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου. Σε ανακοίνωση ισχυρίζεται πως θέλει «να προασπίσει το έννομο συμφέρον της». Υποστηρίζει πως «σήμερα οι μεν αυξήσεις μπορεί να οδηγούνται εξαναγκαστικά σε αναστολή, ωστόσο όταν η υπόθεση κριθεί ενώπιον της Ελληνικής Δικαιοσύνης, οι Έλληνες πολίτες -στο σύνολό τους κι όχι μόνο αυτοί που επιλέγουν να χρησιμοποιήσουν τον αυτοκινητόδρομο- θα επιβαρυνθούν πολλαπλάσια, καλούμενοι να πληρώσουν τις αποζημιώσεις που θα επιδικαστούν».

Επίσης στην ΠΝΠ προβλέπεται η αύξηση των οργανικών θέσεων των δικαστών «προκειμένου, αναφέρεται, να καλυφθούν οι επιτακτικές ανάγκες που θα προκύψουν από την εφαρμογή» του νέου Ποινικού Κώδικα και Κώδικα Ποινικής Δικονομίας, δηλαδή τις αντιδραστικές ρυθμίσεις που ψηφίστηκαν λίγα 24ωρα πριν τη διάλυση της βουλής. Παρατείνεται ως τις 23 Αυγούστου «η ισχύς των πινάκων κατάταξης των αναπληρωτών και ωρομίσθιων εκπαιδευτικών του σχολικού έτους 2018-2019, προκειμένου να διασφαλιστεί η εμπρόθεσμη πλήρωση των κενών θέσεων εκπαιδευτικών της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης για το σχολικό έτος 2019-2020».

Ακόμα προβλέπεται η παράταση ως τις 30 Σεπτέμβρη «η προθεσμία απευθείας αποζημίωσης των δικαιούχων περίθαλψης του ΕΟΠΥΥ για τις παρεχόμενες υπηρεσίες Υγείας» και «αποκαθίσταται η νομιμότητα δαπανών που έχουν διενεργηθεί, προκειμένου να διασφαλιστεί η απρόσκοπτη προμήθεια εξοπλισμού, φαρμάκων και υπηρεσιών σε νοσοκομεία, Μονάδες Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και Υγειονομικές Περιφέρειες».

Σχετικά με το κτηματολόγιο «παρατείνεται για ένα έτος η προθεσμία διόρθωσης των αρχικών κτηματολογικών εγγραφών».

Οι τελευταίες εκκρεμότητες για τις επιχειρήσεις που κλείνει η κυβέρνηση με την ΠΝΠ είναι οι εξής: «Παρέχεται η δυνατότητα στα τουριστικά γραφεία να συμβάλλονται ως ναυλωτές, στο πλαίσιο προγράμματος οργανωμένου ταξιδιού, για τη ναύλωση επαγγελματικού τουριστικού πλοίου αναψυχής». Παρατείνεται ως τις 7/11/2019 «η προθεσμία επιχορήγησης των εταιρειών των επιμελητηρίων και των επαγγελματικών συλλόγων που τα υποστηρίζουν» και ως τις 30/11/2019 «η προθεσμία μεταφοράς των εταιρειών των οποίων το Γενικό Εμπορικό Μητρώο τηρείται στα επιμελητήρια και τις περιφέρειες της χώρας».

Περιέχεται ακόμα ρύθμιση που αφορά τα τυχερά παιχνίδια σύμφωνα με την οποία ο κανονισμός για τη ρύθμιση διεξαγωγής τους θα εκδίδεται με απόφαση του υπουργού Οικονομικών, αλλά και ρύθμιση για την κάλυψη των λειτουργικών δαπανών των Φορέων Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών από τον Τακτικό Προϋπολογισμό του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας και της μισθοδοσίας του προσωπικού τους από το Πράσινο Ταμείο.

Έχει διαβαστεί 101 φορές

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

advertisement
advertisement

Συνέντευξη με την πρέσβειρα της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

«Άτιμη Ασφαλιστική»

Από την εκδήλωση της "ΑΛΛΗΣ ΑΠΟΨΗΣ" στο Foyer στη Βέροια(27/12/19)

 

Οι ερωτήσεις της "ΑΛΛΗΣ ΑΠΟΨΗΣ" προς την Έφη Αχτσιόγλου

 

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Τα Πιο Δημοφιλή

Ο Καιρός στη ΒέροιαΟ καιρός τώρα

Βροχή
Βροχή
Θερμοκρασία 12 °C
Άνεμος Δ 2-4 μποφόρ

Τρίτη, 26 Μαϊου

Μερική λιακάδα με καταιγίδες
Μερική λιακάδα με καταιγίδες
Θερμοκρασία 9 ως 16 °C
Άνεμος ΒΔ 2-4 μποφόρ

Τετάρτη, 27 Μαϊου

Κυρίως συννεφιασμένος με καταιγίδες
Κυρίως συννεφιασμένος με καταιγίδες
Θερμοκρασία 9 ως 18 °C
Άνεμος ΒΒΑ 1-2 μποφόρ

Ποιός είναι online

Έχουμε online 109 επισκέπτες και 0 μέλη.

Αρχική σελίδα για κινητά