Σάββατο, 01 Νοε, 2025

  • Το Εθνικό Απολυτήριο είναι αιτία πολέμου! Σε θέση μάχης για να εμποδίσουμε τα σχέδια της κυβέρνησης!
  • ΕΚ ΗΜΑΘΙΑΣ: Σήμερα στις 9 μ.μ. η συναυλία εργατικής αλληλεγγύης με τους «Κοινούς Θνητούς»
  • ΝΕΕΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΕΣ: Δύο αριστουργήματα του Δάντη.Η Κόλαση και το Νέα ζωή
  • ΕΝΩΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΗΜΑΘΙΑΣ: Όχι στο κλείσιμο των ΕΛΤΑ, άλλο ένα χτύπημα στην ύπαιθρο
  • Ενισχύουμε το ΚΚΕ, ενισχύουμε την πάλη για το δίκιο, για τον Σοσιαλισμό!
  • ΒΕΡΟΙΑ: Ελεύθεροι αφέθηκαν οι δύο προσαχθέντες συνδικαλιστές μετά τη συγκέντρωση που έγινε στο ΑΤ
Το Εθνικό Απολυτήριο είναι αιτία πολέμου! Σε θέση μάχης για να εμποδίσουμε τα σχέδια της κυβέρνησης!1 ΕΚ ΗΜΑΘΙΑΣ: Σήμερα στις 9 μ.μ. η συναυλία εργατικής αλληλεγγύης με τους «Κοινούς Θνητούς»2 ΝΕΕΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΕΣ: Δύο αριστουργήματα του Δάντη.Η Κόλαση και το Νέα ζωή3 ΕΝΩΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΗΜΑΘΙΑΣ: Όχι στο κλείσιμο των ΕΛΤΑ, άλλο ένα χτύπημα στην ύπαιθρο4 Ενισχύουμε το ΚΚΕ, ενισχύουμε την πάλη για το δίκιο, για τον Σοσιαλισμό!5 ΒΕΡΟΙΑ: Ελεύθεροι αφέθηκαν οι δύο προσαχθέντες συνδικαλιστές μετά τη συγκέντρωση που έγινε στο ΑΤ6

Το Σχόλιο της Ημέρας

"Μητσοτάκης ή χάος"

Στο δημοσκοπικό ερώτημα «Αν δεχθούμε τη φράση "Μητσοτάκης ή χάος" ως πολιτικό δίλημμα, εσείς τι θα επιλέγατε;», το 42% απαντάει «χάος», Μητσοτάκης το 30%, και «Αλλο» το 28%. Η ερώτηση θυμίζει το «Καραμανλής ή τανκς» και είναι αυταπόδεικτο ότι υπηρετεί τον αποπροσανατολισμό και τη χειραγώγηση του λαού. Οπως αναμενόταν μάλιστα, οι απαντή... Περισσότερα

ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΗ ΦΕΣΤΑ ΕΞΩΡΑΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΕΕ

από Η Άλλη Άποψη
ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΗ ΦΕΣΤΑ ΕΞΩΡΑΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΕΕ

Με όρκους πίστης στον ευρωατλαντισμό και με διθυράμβους για τη συμβολή και των ελληνικών κυβερνήσεων στη θωράκιση της αντιδραστικής ευρωενωσιακής στρατηγικής πραγματοποιήθηκε η φιέστα της ΝΔ στο Ζάππειο για τη λεγόμενη «Μέρα της Ευρώπης».

Γιορτάζοντας τη μέρα - σύμβολο της παραχάραξης της Ιστορίας και της εξίσωσης φασισμού - κομμουνισμού, την οποία έχει ως επίσημο δόγμα η ΕΕ με το θάψιμο της Αντιφασιστικής Νίκης των Λαών από τον σοβιετικό λαό, η ΝΔ  διαφήμισε όλα τα αντεργατικά «σημεία και τέρατα» της ΕΕ. Ο Κυρ. Μητσοτάκης ξεχώρισε για παράδειγμα μεταξύ άλλων το Ταμείο Ανάκαμψης, το οποίο αποτελεί και το κοινό κυβερνητικό πρόγραμμα όλων των αστικών κομμάτων με τα δεκάδες προαπαιτούμενα σε βάρος του λαού, για να στηριχθούν οι επενδύσεις των επιχειρηματικών ομίλων.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν και μίλησαν, εκτός από τον Κυρ. Μητσοτάκη, και οι πρώην πρόεδροι της ΝΔ και πρωθυπουργοί Κ. Καραμανλής και Αντ. Σαμαράς, με τις παρεμβάσεις τους να επαναφέρουν «μηνύματα» προς τον πρωθυπουργό από τα αντίστοιχα «στρατόπεδα» στο εσωτερικό της ΝΔ, ξεχωρίζοντας τις ελληνοτουρκικές σχέσεις και άλλα θέματα εξωτερικής πολιτικής.

Ο Κ. Καραμανλής άσκησε σκληρή κριτική στην ΕΕ, μιλώντας για «αναποτελεσματικότητα, εσωστρέφεια και απογοήτευση», «κοντόφθαλμες πολιτικές», «στενά συμφέροντα κρατών - μελών» κ.ά., ενώ έφερε ως παράδειγμα την αντίδραση στην πανδημία κ.ά., που έχουν οδηγήσει, όπως είπε, σε «στασιμότητα αλλά ίσως και σε υποχώρηση της προοπτικής για ευρωπαϊκή ολοκλήρωση». Χαρακτήρισε «σκληρή και εξοντωτική» τη συνταγή που «επιβλήθηκε στην Ελλάδα», εννοώντας την περίοδο της κρίσης και των μνημονίων. Ενώ, με έκδηλη την ανησυχία του για την «κοινωνική ειρήνη» αναφέρθηκε στις «κοινωνικές ανισότητες», χρεώνοντάς τες στις «χώρες του βορρά».

Ο δε Αντ. Σαμαράς μίλησε για «χάος» και «αλαλούμ» στην ΕΕ, που «δεν είναι ενωμένη», φέρνοντας παραδείγματα από το Ενεργειακό κ.ά. Φωτογραφίζοντας και αυτός, όπως και ο Κ. Καραμανλής, το γερμανικό κράτος στο πλαίσιο των ανταγωνισμών, μίλησε για «έλλειψη ηγεσίας και ηγετικότητας στην Ευρώπη», παρουσιάζοντας ως έλλειμμα το ότι δεν βγάζουν πια κείμενα όπως η ...Συνθήκη του Μάαστριχτ!

Προειδοποιητικές βολές για τα Ελληνοτουρκικά

Χαρακτηριστικά είναι όσα είπαν και οι δύο για τα Ελληνοτουρκικά, σε μια περίοδο που στο παρασκήνιο είναι σε πλήρη εξέλιξη διαπραγματεύσεις και ζυμώσεις για «διευθετήσεις» με ΝΑΤΟική σφραγίδα.

Οπως είπε ο Κ. Καραμανλής, εστιάζοντας και εδώ σε «ευθύνες της ΕΕ», «είναι αυταπάτη να νομίζει κανείς ότι τυχόν υποχωρήσεις από πάγιες εθνικές θέσεις θα λύσουν το πρόβλημα». Παρόμοια είναι και η κριτική του σε μια ενδεχόμενη «λύση - πακέτο». Επέμεινε ότι στο διμερές παζάρι η ελληνική αστική τάξη πρέπει να πάει στη Χάγη μόνο για ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδα. Και πρόσθεσε ότι «σύμμαχοι και εταίροι επαναλαμβανόμενα επιχειρούν να προωθήσουν ιδέες περί συνολικού συμβιβασμού και απεργάζονται σχέδια μοιρασιάς του Αιγαίου».

Αντίστοιχα, ο Αντ. Σαμαράς είπε ότι «η Ευρώπη πιέζει την Ελλάδα για εθνικές υποχωρήσεις», παραπέμποντας στη Συμφωνία των Πρεσπών. Και έσπευσε να προειδοποιήσει για «"Πρέσπες του Αιγαίου" που κάποιοι έξω φαίνεται να ετοιμάζουν», όπως είπε, με «ταυτόχρονες παροτρύνσεις» στο Κυπριακό «να συμβιβαστούμε με τα τετελεσμένα».


Έχει διαβαστεί 650 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

Κυκλοφόρησε το νέο (11ο) βιβλίο του Αλέκου Χατζηκώστα «Τα χειρόγραφα του θανάτου»

Γλυκιά γιασεμιά μου

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Με ένα κλικ στο κανάλι μας στο Yutube!

advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Αρθρογραφία

Ημερολόγιο

Ποιός είναι online

Έχουμε online 1195 επισκέπτες και 0 μέλη.