Πέμπτη, 01 Οκτ, 2026

  • Πνιγμός του κουβανικού λαού: η πρόθεση που ο Λευκός Οίκος δεν μπαίνει πλέον στον κόπο να κρύψει
  • ΠΑΜΕ: Υποταγή στην πολιτική του πολέμου και των κερδών των ομίλων από την ΠΑΣΚΕ και τη ΔΑΚΕ στην Εκτελεστική Επιτροπή της ΓΣΕΕ
  • Συνάντηση της Ευρωκοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ με την κόρη του Τσε Γκεβάρα, Αλέιδα, στις Βρυξέλλες
  • Πρωταγωνιστικό ρόλο στα εγκληματικά σχέδια της ΕΕ για τη Μετανάστευση παίζει η κυβέρνηση
  • Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ: Σοβαρές ελλείψεις, απουσία ουσιαστικών ελέγχων και κίνδυνος περικοπής των κονδυλίων της ΚΑΠ στην Ελλάδα με βάση έκθεση της DG AGRI
  •  Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Βέροιας επεκτείνει το δίκτυό της με δέκα νέες μονάδες αυτοεξυπηρέτησης
Πνιγμός του κουβανικού λαού: η πρόθεση που ο Λευκός Οίκος δεν μπαίνει πλέον στον κόπο να κρύψει1 ΠΑΜΕ: Υποταγή στην πολιτική του πολέμου και των κερδών των ομίλων από την ΠΑΣΚΕ και τη ΔΑΚΕ στην Εκτελεστική Επιτροπή της ΓΣΕΕ2 Συνάντηση της Ευρωκοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ με την κόρη του Τσε Γκεβάρα, Αλέιδα, στις Βρυξέλλες3 Πρωταγωνιστικό ρόλο στα εγκληματικά σχέδια της ΕΕ για τη Μετανάστευση παίζει η κυβέρνηση4 Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ: Σοβαρές ελλείψεις, απουσία ουσιαστικών ελέγχων και κίνδυνος περικοπής των κονδυλίων της ΚΑΠ στην Ελλάδα με βάση έκθεση της DG AGRI5  Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Βέροιας επεκτείνει το δίκτυό της με δέκα νέες μονάδες αυτοεξυπηρέτησης 6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Οι δύο όψεις

Οι δύο όψεις

«Τόσα αντέχει η οικονομία»... Αυτή είναι η πρώτη παραδοχή με την οποία ξεπετάει η κυβέρνηση τα υποτιθέμενα «μέτρα στήριξης» που ανακοίνωσε χθες για το ενεργειακό κόστος, ξεκαθαρίζοντας σαν δεδομένο ότι ο λαός θα ξεπαγιάσει τον χειμώνα και ότι τα καύσιμα θα ξεκοκαλίσουν τους οικογενειακούς προϋπολογισμούς.Γιατί όπως έλεγε ο ίδιος ο πρωθ... Περισσότερα

Προκλητικές αντιδημοκρατικές πρακτικές για τον εκτοπισμό της φωνής του Μ-Λ ΚΚΕ και των μικρότερων κομμάτων από τον προεκλογικό αγώνα

από Η Άλλη Άποψη
Προκλητικές αντιδημοκρατικές πρακτικές για τον εκτοπισμό της φωνής του Μ-Λ ΚΚΕ και των μικρότερων κομμάτων από τον προεκλογικό αγώνα

Με στόχο να μην ακουσθεί η φωνή του Μ-Λ ΚΚΕ, η κυβερνητική διοίκηση της κρατικής τηλεόρασης αποφάσισε η συνέντευξη που έδωσαν την Τρίτη 4.6.24, οι εκπρόσωποι του Μ-Λ ΚΚΕ στην ΕΡΤ να μεταδοθεί από την ΕΡΤ NEWS στις 2:03 μετά τα μεσάνυχτα!

Ακόμα και αυτό το ελάχιστο δικαίωμα (“υποχρέωση της ΕΡΤ Α.Ε. να μεταδίδει σε εθνικό ραδιοφωνικό και τηλεοπτικό δίκτυο μια συνέντευξη διάρκειας 45 πρώτων λεπτών της ώρας του αρχηγού ή εκπροσώπου κάθε πολιτικού κόμματος”), που περιγράφει η σχετική κυβερνητική Απόφαση (Αρ.Ε/1751) για τους όρους προβολής και τον χρόνο προβολής των κομμάτων που συμμετέχουν στις ευρωεκλογές, η κυβέρνηση και η διοίκηση της ΕΡΤ βρήκαν τον τρόπο να το ακυρώσουν στην πράξη, μεταθέτοντας τη μετάδοση της συνέντευξης σε μια βαθιά νυχτερινή ώρα, ώστε να μην την παρακολουθήσει κανένας πολίτης.

Η μετάθεση των ελάχιστων εκδηλώσεων και συνεντεύξεων των μικρότερων κομμάτων σε ώρες μετά τα μεσάνυχτα έχει γίνει μια πάγια ύπουλη πρακτική της κρατικής ΕΡΤ και των ιδιωτικών σταθμών, που την χρησιμοποιούν για να εμποδίσουν τη φωνή του Μ-Λ ΚΚΕ και των άλλων μικρότερων κομμάτων να φτάσει ως το εκλογικό σώμα. Μια πρακτική η οποία δείχνει και την υποκρισία των όσων γράφει παραπάνω κυβερνητική απόφαση οτι “η ΕΡΤ Α.Ε., οι ιδιωτικοί ενημερωτικοί ραδιοφωνικοί και τηλεοπτικοί σταθμοί ... οφείλουν να μεριμνούν, ώστε, κατά τη μετάδοση δελτίων ειδήσεων, συνεντεύξεων, εκπομπών πολιτικού διαλόγου ή άλλων ενημερωτικών εκπομπών, σχετικά με τις θέσεις και τη δραστηριότητα των πολιτικών κομμάτων ….να εξασφαλίζεται η ουσιαστική ενημέρωση των πολιτών για τις θέσεις και τις δραστηριότητες όλων των πολιτικών κομμάτων”

Τίποτα από όλα αυτά δεν συμβαίνει. Αντίθετα επικρατεί μια εξοργιστική μονοπώληση της προεκλογικής προβολής και ενημέρωσης από τα μεγάλα αστικά κόμματα και ιδιαίτερα από το κυβερνητικό κόμμα. Ακόμα και αυτά πολύ λίγα που μπορούν να χρησιμοποιήσουν τα μικρά κόμματα για την προβολή των πολιτικών θέσεων τους από τα ραδιοτηλεοπτικά μέσα αχρηστεύονται από τους κρατικούς και τους μεγάλους ιδιωτικούς σταθμούς είτε γιατί δεν εφαρμόζονται είτε εφαρμόζονται με τρόπο και σε χρόνο που αποκλείει την ενημέρωση των πολιτών για τις θέσεις των μικρών κομμάτων.

Στην τελευταία διακομματική επιτροπή που έγινε την Τρίτη 4.6.2024 ακούσθηκαν πλήθος καταγγελιών από εκπροσώπους των μικρών κομμάτων για τα εμπόδια που έχουν αντιμετωπίσει και αντιμετωπίζουν στο να προβάλουν τις θέσεις τους, για τα οποία, μεταξύ των άλλων απαντήσεων των υπευθύνων των ραδιοτηλεοπτικών σταθμών, ήταν και ότι έχουν “άνωθεν εντολές”.

Το Μ- Λ ΚΚΕ καταγγέλλει αυτό το προκλητικά αντιδημοκρατικό καθεστώς εξαιρετικά άνισων όρων προεκλογικής προβολής και ενημέρωσης, στο οποίο τα μεγάλα κόμματα έχουν τη μερίδα του λέοντος στα ραδιοτηλεοπτικά κανάλια ενώ τα μικρά κόμματα είναι, στην ουσία, εκτοπισμένα.

Καλεί όλες τις δημοκρατικές δυνάμεις να το καταγγείλουν και να αντιταχθούν ενεργητικά σε αυτό, γιατί το αποτέλεσμα του, όσο διατηρείται, είναι η νόθευση της λαϊκής έκφρασης στην εκλογική κάλπη.




Έχει διαβαστεί 714 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

Γλυκιά γιασεμιά μου

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Με ένα κλικ στο κανάλι μας στο Yutube!

advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Ημερολόγιο

Ποιός είναι online

Έχουμε online 384 επισκέπτες και 0 μέλη.