Δίπλα στον ακήρυχτο πόλεμο στους χώρους δουλειάς, που αφήνει πίσω του νεκρούς και σακατεμένους, κυβέρνηση και εργοδοσία εξαπολύουν άλλον ένα πόλεμο, στη συνείδηση της εργατικής τάξης και όλου του λαού, για να συνηθίσουν ως «κανονικότητα» τον θάνατο στον βωμό του κέρδους. Ο πόλεμος αυτός φουντώνει ξανά τις τελευταίες μέρες με αφορμή το ... Περισσότερα
Ψηφίστηκε η πρόταση για την σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής
από Η Άλλη Άποψη
Τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για την υπόθεση των παρακολουθήσεων-υποκλοπών αποφάσισε η Ολομέλεια της Βουλής.
Σε σύνολο 299 βουλευτών που ψήφισαν, καταγράφηκαν 142 θετικές ψήφοι και 157 «παρών» τα οποία προέρχονται από τους κυβερνητικούς βουλευτές. Υπέρ της πρότασης του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ για τη σύσταση Εξεταστικής ψήφισαν όλα τα άλλα κόμματα.
Ο πρόεδρος της Βουλής, Κ. Τασούλας ανακοίνωσε ότι στην Επιτροπή θα μετέχουν 29 βουλευτές, κατ' αναλογία της κοινοβουλευτικής δύναμης των κομμάτων. Συγκεκριμένα, 15 βουλευτές από τη ΝΔ, 8 από τον ΣΥΡΙΖΑ, 2 από το ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ, ένας από το ΚΚΕ, ένας από την Ελληνική Λύση, ένας από το ΜέΡΑ25 και ένας από τους ανεξάρτητους βουλευτές.
Η Εξεταστική Επιτροπή θα έχει ένα μήνα προθεσμία (από τη συγκρότησή της), για να ολοκληρώσει τις εργασίες και να υποβάλει το πόρισμα της. Ωστόσο, με βάση τον κανονισμό, έχει την δυνατότητα να ζητήσει από την Ολομέλεια της Βουλής την παράταση των εργασιών της.