Η μάχη απέναντι στο κέρδος, στην πολιτική της ΕΕ και των κυβερνήσεων που το υπηρετούν, είναι μάχη ζωής για την εργατική τάξη και τον λαό.Οι αποδείξεις που μαζεύονται όλο και περισσότερο, θέτουν επιτακτικά σε κάθε εργαζόμενο που δεν ξέρει τι θα του ξημερώσει, αν και πώς θα γυρίσει από το μεροκάματο, το δίλημμα: `Η με τα κέρδη μιας χούφτ... Περισσότερα
ΣΑΡΑΝΤΑΠΟΡΟ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ Κατέπεσε στρατιωτικό ελικόπτερο - Τέσσερις νεκροί και μία τραυματίας
Τελευταία ενημέρωση από Η Άλλη Άποψη
Στην περιοχήΣαρανταπόρου Ελασσόναςεντοπίστηκαν τα συντρίμμια του στρατιωτικού ελικοπτέρου τύπου UH - 1H, που κατέπεσε σήμερα το πρωί, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τέσσερις αξιωματικοί και να τραυματιστεί μία αρχιλοχίας.Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ, νεκροί είναι ο υποστράτηγος Ιωάννης Τζανιδάκης και ο συνταγματάρχης (ΤΘ) Θωμάς Αδάμου, που επέβαιναν στο ελικόπτερο και τα μέλη του πληρώματος, ο ταγματάρχης (ΑΣ) Δημοσθένης Γούλας και ο υπολοχαγός (ΑΣ) Κωνσταντίνος Χατζής.Τραυματισμένη εκτός κινδύνου βρέθηκε η αρχιλοχίας (ΑΣ) - μέλος του πληρώματος Βασιλική Πλεξίδα, η οποία διακομίστηκε στο 424 ΓΣΝΣ Θεσσαλονίκης.
Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του εκπροσώπου Τύπου του ΓΕΕΘΑ, το ελικόπτερο απογειώθηκε στις 7:25 π.μ. από τη βάση του Στεφανοβίκειο, προσγειώθηκε στην 110 Πτέρυγα Μάχης στη Λάρισα, όπου επιβιβάστηκαν οι δύο αξιωματικοί και στις 7:38 π.μ. απογειώθηκε με προορισμό την Κοζάνη. Μετά από 10 λεπτά το ίχνος χάθηκε από τα ραντάρ και διακόπηκε η επικοινωνία. Από τις 8:50 π.μ., ώρα που έπρεπε κανονικά να έχει φτάσει στον προορισμό του, ξεκίνησε η επιχείρηση έρευνας και διάσωσης, στην οποία συμμετείχαν τρία αεροσκάφη και τρία ελικόπτερα. Τα συντρίμμια του βρέθηκαν μετά και από πληροφορίες που έδωσε ένα συνεργείο της ΔΕΗ που εκτελούσε εργασίες στην περιοχή.Την ώρα της συντριβής στην περιοχή, επικρατούσε αυξημένη χαμηλή νέφωση και η ορατότητα ήταν περιορισμένη.Με εντολή του Υπουργού Εθνικής Άμυνας, Πάνου Καμμένου, κηρύχθηκε τριήμερο πένθος στις Ένοπλες Δυνάμεις και οι σημαίες κυματίζουν μεσίστιες.
Ανακοίνωση ΚΚΕ
Το ΚΚΕ εκφράζει τη θλίψη του για το θάνατο των αξιωματικών του ελληνικού Στρατού, που με τραγικό τρόπο έφυγαν σήμερα από τη ζωή, μετά από πτώση του ελικοπτέρου στο οποίο επέβαιναν.Πρέπει να διερευνηθούν άμεσα όλα τα αίτια για το θανατηφόρο δυστύχημα.Το ΚΚΕ εκφράζει τα συλλυπητήριά του στις οικογένειες των θυμάτων. Επίσης, εύχεται ταχεία ανάρρωση στην αρχιλοχία που τραυματίστηκε στο δυστύχημα».