Τρίτη, 12 Νοέ, 2019

  • Βρήκαν την πόρτα του Εργατικού Κέντρου Βέροιας κλειστή…
  • Δήλωση Δημάρχου Νάουσας Νικόλα Καρανικόλα για την παραίτηση του Αντιδημάρχου κ. Γιώργου Βασιλείου
  • Η μέγγενη της ανταγωνιστικότητας αιτία της απαξίωσης της ΕΒΖ
  • ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΕΧΝΩΝ ΤΗΣ ΒΕΡΟΙΑΣ
  • 15ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΠΕΑΕΑ  ΔΣΕ
  • Μέχρι δύο χρόνια φυλακή για βλασφημία των θείων και καθύβριση των θρησκευμάτων, με τροπολογία στον Ποινικό Κώδικα
Βρήκαν την πόρτα του Εργατικού Κέντρου Βέροιας κλειστή…1 Δήλωση Δημάρχου Νάουσας Νικόλα Καρανικόλα για την παραίτηση του Αντιδημάρχου κ. Γιώργου Βασιλείου2 Η μέγγενη της ανταγωνιστικότητας αιτία της απαξίωσης της ΕΒΖ3 ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΕΧΝΩΝ ΤΗΣ ΒΕΡΟΙΑΣ4 15ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΠΕΑΕΑ  ΔΣΕ5 Μέχρι δύο χρόνια φυλακή για βλασφημία των θείων και καθύβριση των θρησκευμάτων, με τροπολογία στον Ποινικό Κώδικα6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Σημαντικά στοιχεία που επιβεβαιώνουν τις καταγγελίες του ΚΚΕ για τηλεφωνικές συνακροάσεις

print
email
από Η Άλλη Άποψη
Σημαντικά στοιχεία που επιβεβαιώνουν τις καταγγελίες του ΚΚΕ για τηλεφωνικές συνακροάσεις
Σημαντικά στοιχεία ανέδειξε η έρευνα της Αρχής Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών (ΑΔΑΕ), που από την εξέταση και το συνδυασμό τους επιβεβαιώνεται ουσιαστικά η καταγγελία του ΚΚΕ για «περίεργες συνακροάσεις».

Στην έκθεση της ΑΔΑΕ αναγνωρίζεται ότι κατά τις επίμαχες ημερομηνίες και ώρες, που περιέχονται στην καταγγελία του ΚΚΕ, πραγματοποιήθηκαν συνολικά 47 κλήσεις με απόκρυψη αριθμού. Οτι οι κλήσεις αυτές πραγματοποιήθηκαν προς τα γραφεία του ΚΚΕ στον Περισσό, όπου βρίσκεται η έδρα της ΚΕ, καθώς και προς τα γραφεία των Κομματικών Οργανώσεων της Αττικής, του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης.

Πρόκειται για κλήσεις που πραγματοποιούνται ταυτόχρονα προς δύο ή περισσότερα από τα παραπάνω γραφεία του Κόμματος, ενεργοποιώντας την υπηρεσία τηλεφωνικής συνδιάσκεψης. Πρακτικά, δηλαδή, συνέδεαν την ίδια στιγμή τα γραφεία του ΚΚΕ μεταξύ τους. Αυτές οι κλήσεις φαίνονται να προέρχονται από 13 διαφορετικές χώρες, γεγονός που όπως σημειώνει η ΑΔΑΕ, ενισχύει την ένδειξη ότι έχει χρησιμοποιηθεί η τεχνική της «παραποίησης προέλευσης τηλεφωνημάτων».

Αυτό σημαίνει ότι τα στοιχεία των κλήσεων είχαν παραποιηθεί για να φαίνεται ότι προέρχονται από διαφορετικές χώρες και να γίνει έτσι πιο δύσκολος ο εντοπισμός του «καλούντος». Για την υλοποίηση αυτής της τεχνικής παραποίησης, οι κλήσεις δρομολογήθηκαν μέσων διεθνών και εθνικών παρόχων τηλεπικοινωνιών, χρησιμοποιώντας και την τεχνολογία VOIP (Voice Over IP), δηλαδή τηλεφωνία μέσω διαδικτύου.

Το συμπέρασμα της ΑΔΑΕ, όπως περιγράφεται στην έκθεση, είναι ότι «δεν διαπιστώθηκε κάποιο γεγονός που να συνιστά παραβίαση του απορρήτου των επικοινωνιών του τηλεφωνικού κέντρου του ΚΚΕ, στα γραφεία του Περισσού». Το συμπέρασμα αυτό, όμως, δεν συνάδει με τα στοιχεία που αναδείχθηκαν από την έρευνα της Αρχής, τα οποία σαφέστατα υποδηλώνουν ότι για να έχει κάποιος πρόσβαση και δυνατότητα χρήσης τέτοιας εξειδικευμένης τεχνολογίας, σημαίνει ότι είναι γνώστης του σχετικού αντικειμένου.

Δεν πρόκειται, δηλαδή, για ενέργεια ενός ερασιτεχνικού μηχανισμού, αλλά για παρέμβαση που απαιτεί εξειδικευμένη γνώση, τόσο σε θεωρητικό, όσο και τεχνολογικό επίπεδο. Και, επομένως, αποδεικνύεται ότι ο «τρίτος» (καλών) είχε τη δυνατότητα να ακούει τις συνομιλίες αυτών που βρίσκονταν στη συνακρόαση, που ο ίδιος οργάνωνε, και μ' αυτήν την έννοια, «προσβάλλεται» ασφαλώς και το απόρρητο.

Περαιτέρω, αναμένεται η ολοκλήρωση της προκαταρκτικής έρευνας που διενεργεί η κρατική ασφάλεια - η οποία και καθυστερεί - από την οποία, μετά και το βούλευμα του αρμόδιου εισαγγελέα για άρση του απορρήτου, θα ανακύψουν νέα στοιχεία.

Έχει διαβαστεί 243 φορές

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

advertisement
advertisement

Συνέντευξη με την πρέσβειρα της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Τα Πιο Δημοφιλή

Ο Καιρός στη ΒέροιαΟ καιρός τώρα

Συννεφιασμένος
Συννεφιασμένος
Θερμοκρασία 15 °C
Άνεμος ΒΒΑ 0-1 μποφόρ

Τρίτη, 12 Νοεμβρίου

Κυρίως συννεφιασμένος
Κυρίως συννεφιασμένος
Θερμοκρασία 14 ως 18 °C
Άνεμος ΑΒΑ 1-2 μποφόρ

Τετάρτη, 13 Νοεμβρίου

Βροχή
Βροχή
Θερμοκρασία 9 ως 18 °C
Άνεμος ΝΑ 1-2 μποφόρ

Ποιός είναι online

Έχουμε online 112 επισκέπτες και 1 μέλος.

Αρχική σελίδα για κινητά