Πέμπτη, 29 Οκτ, 2020

 • Ρυθμίσεις λειτουργίας της Κυριακάτικης Αγοράς της Τ.Κ. Ριζωμάτων λόγω  COVID 19
 • ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ
 • Επιστολή της ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ: Να σταματήσει κάθε πρόσκληση προς τους τρεις εκλεγμένους της «Ελληνικής Αυγής για την Κεντρική Μακεδονία»
 • ΕΝΔΙΑΜΕΣΕΣ ΦΘΙΝΟΠΩΡΙΝΕΣ ΕΚΤΠΤΩΣΕΙΣ
 • ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΕ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΒΕΡΟΙΑΣ
 • ΓΕΡΜΑΝΙΑ: Μερικό lockdown το Νοέμβριο με 10 δις και τηλεργασία στις επιχειρήσεις
 Ρυθμίσεις λειτουργίας της Κυριακάτικης Αγοράς της Τ.Κ. Ριζωμάτων λόγω  COVID 191 ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ2 Επιστολή της ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ: Να σταματήσει κάθε πρόσκληση προς τους τρεις εκλεγμένους της «Ελληνικής Αυγής για την Κεντρική Μακεδονία»3 ΕΝΔΙΑΜΕΣΕΣ ΦΘΙΝΟΠΩΡΙΝΕΣ ΕΚΤΠΤΩΣΕΙΣ4 ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΕ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΒΕΡΟΙΑΣ5 ΓΕΡΜΑΝΙΑ: Μερικό lockdown το Νοέμβριο με 10 δις και τηλεργασία στις επιχειρήσεις6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Έφυγαν «ατουφέκιστοι οι Γερμανοί;»

Με αφορμή την επέτειο απελευθέρωσης (και) της Βέροιας από τις δυνάμεις του ΕΛΑΣ (Από τις 27/10/1944 οι δυνάμεις του ΕΛΑΣ βρισκόταν γύρω από την πόλη, οι Γερμανοί έχουν φύγει από τις 28/10,  ενώ στις 29/10 γίνεται η «επίσημη είσοδος»), από ορισμένες πλευρές-σκόπιμα προφανώς- γίνεται προσπάθεια υποτίμησης του όλου γεγονότος. Μάλ... Περισσότερα

Σενάρια για επέκταση της επιδοτούμενης μερικής απασχόλησης στο Δημόσιο

από Η Άλλη Άποψη
Σενάρια για επέκταση της επιδοτούμενης μερικής απασχόλησης στο Δημόσιο

Στο «τραπέζι» βρίσκεται το ενδεχόμενο να επεκταθεί η εκ περιτροπής εργασία στο δημόσιο τομέα, που θα οδηγήσει σε δραστικές περικοπές μισθών, με όχημα το ευρωενωσιακής κοπής πρόγραμμα SURE για την επιδότηση της μερικής απασχόλησης.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα των «Νέων» και της «Εφημερίδας των Συντακτών», η κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο επέκτασης του προγράμματος σε εργαζόμενους του ευρύτερου δημόσιου τομέα και των Οργανισμών της Τοπικής Διοίκησης.

Το εν λόγω πρόγραμμα προορίζεται για τον ιδιωτικό τομέα, προκειμένου να επιδοτήσει τη μερική απασχόληση. Οι εργοδότες θα έχουν τη δυνατότητα να μειώσουν τις ώρες εργασίας (με βάση την εκ περιτροπής εργασίας που έχει νομοθετηθεί μέσω ΠΝΠ) και το κράτος θα επιδοτεί ένα μέρος της απώλειας που θα έχουν οι εργαζόμενοι στο εισόδημα τους. Πιθανολογείται ότι το πρόγραμμα SURE θα βασίζεται στο γερμανικό μοντέλο επιδότησης της μερικής απασχόλησης, δηλαδή το κράτος θα καλύπτει μόνο το 60% της διαφοράς του μισθού που θα παίρνει ο εργαζόμενος σε σχέση με το μισθό που είχε όταν δούλευε με πλήρη απασχόληση. Για παράδειγμα, εάν ισχύσει το συγκεκριμένο μοντέλο, εργαζόμενος που έπαιρνε 800 ευρώ το μήνα και μπήκε σε καθεστώς εκ περιτροπής εργασία, θα παίρνει από την εργοδοσία 400 ευρώ και από το πρόγραμμα άλλα 240 ευρώ.

Το υπουργείο Οικονομικών απάντησε πως «ουδέποτε» σχεδίασε μειώσεις μισθών στο Δημόσιο, «ούτε σχεδιάζει», χωρίς να δώσει άλλες απαντήσεις ως προς την ουσία των δημοσιευμάτων που αφορούν την επέκταση του προγράμματος SURE στον ευρύτερο δημόσιο τομέα.

Σε κάθε περίπτωση, οι εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα που θα υπαχθούν στο πρόγραμμα, θα δουν μεγάλες μειώσεις μισθών. Μάλιστα, επί της ουσίας η εργοδοσία θα απαλλαγεί από ένα μεγάλο μέρος της μισθοδοσίας, ενώ η επιδότηση των μισθών θα πληρωθεί από τους ίδιους τους εργαζόμενους και το λαό που θα φορτωθούν τα νέα δάνεια (το πρόγραμμα SURE θα χρηματοδοτηθεί μέσω δανείων).

ΠΗΓΗ: 902.gr

Έχει διαβαστεί 72 φορές

Σχόλια

 • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

advertisement
advertisement
advertisement

Συνέντευξη με την πρέσβειρα της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

«Άτιμη Ασφαλιστική»

Από την εκδήλωση της "ΑΛΛΗΣ ΑΠΟΨΗΣ" στο Foyer στη Βέροια(27/12/19)

 

Οι ερωτήσεις της "ΑΛΛΗΣ ΑΠΟΨΗΣ" προς την Έφη Αχτσιόγλου

 

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Ο Καιρός στη ΒέροιαΟ καιρός τώρα

Μερική λιακάδα
Μερική λιακάδα
Θερμοκρασία 19 °C
Άνεμος ΒΒΔ 3-4 μποφόρ

Πέμπτη, 29 Οκτωβρίου

Μερική λιακάδα
Μερική λιακάδα
Θερμοκρασία 9 ως 21 °C
Άνεμος ΝΑ 1-2 μποφόρ

Παρασκευή, 30 Οκτωβρίου

Μερική λιακάδα
Μερική λιακάδα
Θερμοκρασία 6 ως 19 °C
Άνεμος ΒΒΔ 2 μποφόρ

Ποιός είναι online

Έχουμε online 193 επισκέπτες και 0 μέλη.