του Αλέκου ΧατζηκώσταΣτη Νάουσα η Δημοτική Αρχή παραχωρεί μέρος του νερού σε εταιρεία εμφιάλωσης. Στη Βουλή ψηφίστηκε πρόσφατα νόμος με τίτλο "Επέκταση αρμοδιοτήτων της Εταιρείας Υδρεύσεως και Αποχετεύσεως Πρωτευούσης και της Εταιρείας Υδρευσης και Αποχέτευσης Θεσσαλονίκης, ενίσχυση της Ρυθμιστικής Αρχής Αποβλήτων, Ενέργειας και Υδάτων... Περισσότερα
ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ
από Η Άλλη Άποψη
Οι επιδιωκόμενες αλλαγές στο Σύνταγμα, όχι μόνο δεν αλλάζουν, αλλά ενισχύουν τον αντιλαϊκό χαρακτήρα του. Αυτό επιδιώκεται και με την αντιδραστικοποίηση διατάξεων (όπως είναι η ενίσχυση του ρόλου του Προέδρου της Δημοκρατίας), αλλά και με κάποια ημίμετρα αντί για κατοχύρωση υπερώριμων αιτημάτων, όπως ο πλήρης διαχωρισμός κράτους – εκκλησίας. Επίσης, με ψευδεπίγραφα συνθήματα “περί ενίσχυσης της δημοκρατίας” υποκρύπτεται η επιδίωξη της κυβέρνησης να ενισχυθεί ο διπολικός καβγάς με τη ΝΔ, στη βάση του κάλπικου διλήμματος “πρόοδος – συντήρηση”, τη στιγμή που ταυτίζονται στα κρίσιμα ζητήματα.
Ποιος μπορεί να ξεχάσει ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ ήταν αυτή που έγραψε στα παλιά της τα παπούτσια το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος του 2015, μετατρέποντας σε ένα βράδυ το λαϊκό ΟΧΙ σε ΝΑΙ και υλοποίησε ένα σωρό αντιλαϊκών μέτρων με Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου; Όπως επίσης ότι είναι αυτή η κυβέρνηση που έφερε διάταξη η οποία βάζει μεγάλα εμπόδια στο δικαίωμα στην απεργία;
Αποδεικνύεται ότι η όποια αναγνώριση κάποιων δικαιωμάτων στο Σύνταγμα έχει περισσότερο διακηρυκτικό χαρακτήρα και συνοδεύεται με ρήτρες, προϋποθέσεις, νόμους, που τα καταστρατηγούν στην πράξη.
Το ΚΚΕ θα τοποθετηθεί συγκεκριμένα και θα πάρει μέρος στη διαδικασία που προβλέπεται, καταθέτοντας τις δικές του προτάσεις.