Πέμπτη, 02 Ιούλ, 2020

  • ΔΩΡΕΑ ΓΛΥΠΤΩΝ ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΤΗΣ ΒΕΡΟΙΑΣ
  • ΤΟΥΡΚΙΑ: Έγινε η δίκη για την Αγία Σοφία
  • Ανακοίνωση του Κοινοτικού Συμβουλίου Μακροχωρίου για το νερό.
  • Πού απαγορευόταν οι «δημόσιες συναθροίσεις» στη Βέροια, το 1972;
  • «Αφορμή» για αντιλαϊκό πογκρόμ τα ευρωενωσιακά πακέτα
  • Μόνη διαφορά… η γλώσσα!
ΔΩΡΕΑ ΓΛΥΠΤΩΝ ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΤΗΣ ΒΕΡΟΙΑΣ1 ΤΟΥΡΚΙΑ: Έγινε η δίκη για την Αγία Σοφία2 Ανακοίνωση του Κοινοτικού Συμβουλίου Μακροχωρίου για το νερό.3 Πού απαγορευόταν οι «δημόσιες συναθροίσεις» στη Βέροια, το 1972;4 «Αφορμή» για αντιλαϊκό πογκρόμ τα ευρωενωσιακά πακέτα5 Μόνη διαφορά… η γλώσσα!6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Στην Επιτροπή της ΝΔ για την αναθεώρηση του Συντάγματος ο Λάζαρος Τσαβδαρίδης και ένα γενικότερο δικό μας σχόλιο

print
email
από Η Άλλη Άποψη
Στην Επιτροπή της ΝΔ για την αναθεώρηση του Συντάγματος ο Λάζαρος Τσαβδαρίδης και ένα γενικότερο δικό μας σχόλιο

Σε σχετικό Δελτίο Τύπου διαβάζουμε : «Στην κομβικής σημασίας Επιτροπή της Ν.Δ. για την Αναθεώρηση του Συντάγματος που συγκροτήθηκε με απόφαση του Προέδρου της Ν.Δ. και Πρωθυπουργού, κ. Α. Σαμαρά, συμμετέχει ο Αναπληρωτής Γραμματέας ΚΟ της ΝΔ και Βουλευτής Ημαθίας κ. Λάζαρος Τσαβδαρίδης, μαζί με 10 ακόμη Βουλευτές της Ν.Δ με επικεφαλής τον πρώην Υπουργό κ. Προκόπη Παυλόπουλο.

Στην πρώτη συνάντηση των μελών της επιτροπής που έγινε την Πέμπτη, 13.11.2014, στις 18:00, στα γραφεία της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ στη Βουλή, παρέστη και ο Πρωθυπουργός, κ. Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος μεταξύ των άλλων τόνισε ότι το Σύνταγμά μας έχει πια διανύσει σχεδόν σαράντα χρόνια ζωής και σήμερα, μετά από την κρίση των τελευταίων ετών, που την αφήνουμε πια πίσω μας, αλλά και μετά τη πλούσια συνταγματική εμπειρία των τελευταίων δεκαετιών, ξέρουμε πια τι πρέπει να αλλάξει και παίρνουμε την πρωτοβουλία της τέταρτης, απολύτως αναγκαίας, αναθεώρησης του Συντάγματος της χώρας.

Ο κ. Τσαβδαρίδης, ως πτυχιούχος Νομικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, κάτοχος Μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών πάνω στο Συνταγματικό Δίκαιο από το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και με σπουδές Ιστορίας και Ευρωπαϊκού Πολιτισμού στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο, θα έχει τη μεγάλη ευθύνη να εργαστεί για την κατάθεση της τελικής πρότασης της Νέας Δημοκρατίας για τις αναθεωρητέες διατάξεις του Συντάγματος της χώρας, προκειμένου να ξεκινήσει και τυπικά η διαδικασία αναθεώρησης για το νέο μεταρρυθμιστικό και καινοτόμο Σύνταγμα της Ελλάδας.

Το πόσο σημαντική για το μέλλον της χώρας είναι αυτή η Συνταγματική Αναθεώρηση διαφαίνεται από τις προτάσεις που έχουν τεθεί προς επεξεργασία και συζήτηση στην αρμόδια επιτροπή, όπως αυτές της άμεσης εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας από τους πολίτες, της αναθεώρησης των διατάξεων περί ποινικής ευθύνης υπουργών και περί ασυλίας βουλευτών και του ασυμβίβαστου του αξιώματος του υπουργού με εκείνο του βουλευτή. 

Σε σχετική δήλωση του μετά τον ορισμό του στην Επιτροπή Αναθεώρησης του Συντάγματος, ο κ. Τσαβδαρίδης δήλωσε: «Αποτελεί τεράστια τιμή και μεγάλη ευθύνη για μένα να είμαι ένας από τους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας που θα συμμετάσχει στην κορυφαία αυτή διαδικασία αλλαγής του καταστατικού χάρτη της χώρας. Οφείλουμε όλοι  να δώσουμε και θα δώσουμε, όλες μας τις δυνάμεις προκειμένου να προβούμε στις αναγκαίες συνταγματικές αλλαγές που θα ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις των καιρών, στις ανάγκες της Ελληνικής κοινωνίας και στις αυξημένες προκλήσεις του ευρωπαϊκού και διεθνούς περιβάλλοντος."

ΣΧΟΛΙΟ: Ας μας επιτραπούν ορισμένα γενικότερα σχόλια. Εκκίνηση και επίσημα, θα έχουμε από Δεκέμβρη, της συνταγματικής διαδικασίας, ώστε η επόμενη Βουλή να είναι αναθεωρητική, θέλει η κυβέρνηση, ως άλλη μία κίνηση θωράκισης του αστικού πολιτικού συστήματος και του κράτους των μονοπωλίων στις νέες συνθήκες, όπου σταθερές κυβερνήσεις δε θα προκύπτουν μόνο ως μονοκομματικές, αλλά και ως κυβερνήσεις συνεργασίας. Με ρυθμίσεις που συζητιούνται εδώ και καιρό στο πλαίσιο των αστικών κομμάτων, όπως και άλλων επιτελείων του συστήματος. Σύμφνα με πληροφορίες η ΝΔ κατεβαίνει με τουλάχιστον 21 προτάσεις όπως: Ενίσχυση του ρυθμιστικού ρόλου του Προέδρου της Δημοκρατίας και άμεση εκλογή του από τους Ελληνες πολίτες. Ισχυρές εγγυήσεις για εξάντληση της διάρκειας της κοινοβουλευτικής περιόδου, για εξάντληση της τετραετίας, με σταθερό εκλογικό σύστημα που θα αλλάζει μόνο με ισχυρές κοινοβουλευτικές πλειοψηφίες, από τα τρία πέμπτα της Βουλής. Θεσμοθέτηση συγκεκριμένου κυβερνητικού σχήματος και αντίστοιχου οργανογράμματος με απόφαση των 3/5 της Βουλής. Ευέλικτη κυβέρνηση, μικρή, με θεσμοθέτηση τριών μόνιμων υπηρεσιακών υφυπουργών (Εξωτερικών, Αμυνας και επί του Προϋπολογισμού) με 5ετή θητεία. Κατάργηση των πολλών Γενικών Γραμματέων των υπουργείων, όπως είναι σήμερα, με αντίστοιχη αναβάθμιση του ρόλου των Γενικών Διευθυντών και θέσπιση ενός μόνο Γενικού Γραμματέα σε κάθε υπουργείο. Αναθεώρηση της διάταξης που προσδιορίζει την ποινική ευθύνη των υπουργών, αναθεώρηση της διάταξης για την ασυλία των βουλευτών περιορίζοντάς την αποκλειστικά στα όρια της άσκησης των κοινοβουλευτικών καθηκόντων του κάθε βουλευτή, όπως τα ορίζει βέβαια η αστική εξουσία. Η συνταγματική αναθεώρηση έρχεται ως προσπάθεια του αστικού κράτους από τη μια να αφαιρέσει δημοκρατικές κατακτήσεις που κάτω από τη λαϊκή πάλη είχαν ενσωματωθεί στο Σύνταγμα και παραμένουν κι από την άλλη να κατοχυρώσει και θεσμικά στις νέες συνθήκες την εξουσία του. Μια τέτοια προοπτική σε συνδυασμό με την επιχειρούμενη αναμόρφωση - αναπαλαίωση του αστικού πολιτικού κόσμου και το νέο διπολισμό, εμποδίζοντας τη ριζοσπαστικοποίηση λαϊκών συνειδήσεων, το μόνο που θα φέρει είναι νέες απογοητεύσεις, διαψεύσεις και άλλα χαμένα χρόνια, με το λαό να ελπίζει σε μια δημοκρατική διακυβέρνηση, ενώ η αστική τάξη θα παραμένει στην εξουσία.

 

Έχει διαβαστεί 366 φορές

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

advertisement
advertisement

Συνέντευξη με την πρέσβειρα της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

«Άτιμη Ασφαλιστική»

Από την εκδήλωση της "ΑΛΛΗΣ ΑΠΟΨΗΣ" στο Foyer στη Βέροια(27/12/19)

 

Οι ερωτήσεις της "ΑΛΛΗΣ ΑΠΟΨΗΣ" προς την Έφη Αχτσιόγλου

 

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Τα Πιο Δημοφιλή

Ο Καιρός στη ΒέροιαΟ καιρός τώρα

Μερική λιακάδα με καταιγίδες
Μερική λιακάδα με καταιγίδες
Θερμοκρασία 33 °C
Άνεμος Ν 2-3 μποφόρ

Πέμπτη, 02 Ιουλίου

Μερική λιακάδα με καταιγίδες
Μερική λιακάδα με καταιγίδες
Θερμοκρασία 21 ως 34 °C
Άνεμος Α 2 μποφόρ

Παρασκευή, 03 Ιουλίου

Μερική λιακάδα με καταιγίδες
Μερική λιακάδα με καταιγίδες
Θερμοκρασία 20 ως 34 °C
Άνεμος ΑΒΑ 1-2 μποφόρ

Ποιός είναι online

Έχουμε online 210 επισκέπτες και 0 μέλη.

Αρχική σελίδα για κινητά