Τετάρτη, 03 Μάρ, 2021

  • Δήλωση της βουλευτή Φρόσως Καρασαρλίδου
  • Προετοιμασία εκλογών;
  • Η κυβέρνηση να κάνει προσλήψεις, αντί να στέλνει τελεσίγραφα και απειλές στους εργαζόμενους των ΚΕΠ
  • Rapid tests σε υπαλλήλους του Δήμου Αλεξάνδρειας
  • ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΟΥ ΕΣΥ: Σε 18 μέρες έκλεισαν σχεδόν 500 κρεβάτια!
  • Παράλληλη πανδημία
Δήλωση της βουλευτή Φρόσως Καρασαρλίδου1 Προετοιμασία εκλογών;2 Η κυβέρνηση να κάνει προσλήψεις, αντί να στέλνει τελεσίγραφα και απειλές στους εργαζόμενους των ΚΕΠ3 Rapid tests σε υπαλλήλους του Δήμου Αλεξάνδρειας4 ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΟΥ ΕΣΥ: Σε 18 μέρες έκλεισαν σχεδόν 500 κρεβάτια!5 Παράλληλη πανδημία6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Χωρίς αυταπάτες…

Ιδιαίτερα τοπικά προβλήθηκε η είδηση σχετικά με την πορεία ενοποίησης των κεντρικών συνεταιριστικών οργανώσεων. Από την πλευρά μας δεν θέλουμε να καλλιεργήσουμε αυταπάτες σχετικά με το αν η ενοποίηση αυτή αφενός θα ξαναδώσει τους αγροτικούς συνεταιρισμούς τον παλιό τους χαρακτήρα και αφετέρου για το αν οι μεσαίοι και μικροί αγρότ... Περισσότερα

Στην πεπατημένη της «ατομικής ευθύνης» και της πριμοδότησης του κεφαλαίου!

από Η Άλλη Άποψη
Στην πεπατημένη της «ατομικής ευθύνης» και της πριμοδότησης του κεφαλαίου!

«Πολεμικούς τόνους» για την αντιμετώπιση του κορονοϊού χρησιμοποίησε ο πρωθυπουργός, Κυρ. Μητσοτάκης, στο τηλεοπτικό του διάγγελμα μετά την ολοκλήρωση των επαφών με τους πολιτικούς αρχηγούς, όμως, δεν τους συνόδεψε με αντίστοιχες ανακοινώσεις για την ενίσχυση του Δημόσιου Συστήματος Υγείας. Απεναντίας, ακολούθησε την πεπατημένη των επικλήσεων στην «ατομική ευθύνη», έταξε ζεστό χρήμα στο κεφάλαιο και περιορίστηκε σε εκκλήσεις να μη γίνουν απολύσεις από τους επιχειρηματικούς ομίλους, τακτική που αποθρασύνει την εργοδοτική αυθαιρεσία.

«Είμαστε σε πόλεμο με έναν εχθρό που είναι αόρατος, αλλά δεν είναι ανίκητος», δήλωσε ο Κυρ. Μητσοτάκης, προσθέτοντας πως «αν πετύχουμε να περιορίσουμε τη διασπορά της μετάδοσης, θα δώσουμε χρόνο στο σύστημα Υγείας να αντιμετωπίσει τα επείγοντα περιστατικά». Όπως είπε, τρεις είναι οι στόχοι της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της κατάστασης: Ο περιορισμός της διάδοσης του ιού, η ενίσχυση του συστήματος Υγείας, η στήριξη της οικονομίας και των εργαζομένων.

Για την Υγεία περιορίστηκε να επαναλάβει τις 2.000 προσλήψεις υγειονομικού προσωπικού που όχι μόνο συνιστούν σταγόνα στον ωκεανό, αλλά υπολείπονται των όσων είχε υποσχεθεί η κυβέρνηση της ΝΔ όταν ανέλαβε τη διακυβέρνηση. Επίσης, επανέλαβε ότι το νοσοκομείο «Νίμιτς» και το ιδιωτικό θεραπευτήριο «Άττικα» στο Θριάσιο θα λειτουργούν αποκλειστικά για τους ασθενείς με κορονοϊό, γεγονός που θα προσθέσει στο σύστημα υγείας επιπλέον 1.900 κλίνες.

Αναφορικά με την οικονομία, ανακοίνωσε πως θα δοθούν δύο δισ. ευρώ προκειμένου να βοηθηθούν οι παραγωγικές δραστηριότητες με προβλήματα στον τζίρο. Ωστόσο, εκεί που ήταν αποκαλυπτικός για τον ψευδεπίγραφο χαρακτήρα που έχουν οι διακηρύξεις περί «ενότητας» και «εθνικής ομοψυχίας» ήταν όταν έκανε «έκκληση» στις επιχειρήσεις «να μην προχωρήσουν σε απολύσεις, γιατί θα υπάρξουν μέτρα που θα τονώσουν τη ρευστότητα και θα τους επιτρέψουν να αντέξουν μέσα σε αυτή την περιπέτεια». Ούτε καν έκανε νύξη για την ανάγκη να προστατευτούν τα εργατικά δικαιώματα, πόσο μάλλον να επιβληθούν κυρώσεις στις επιχειρήσεις που τα παραβιάζουν.

Αντιθέτως, ήταν ιδιαίτερα γαλαντόμος για τις επιχειρήσεις, υποσχόμενος ότι «το κράτος, και όχι η επιχείρηση, αναλαμβάνει να καταβάλει μέρος του μισθού των εργαζομένων στους κλάδους που πλήττονται», αναστέλλονται όλες οι φορολογικές και ασφαλιστικές υποχρεώσεις και «νομοθετούμε έκτακτα μέτρα που δίνουν τη μέγιστη δυνατή ευελιξία, ώστε να διασωθούν θέσεις εργασίας». Παράλληλα, ανέφερε πως «το κράτος θα καλύπτει το κόστος των επιτοκίων δανεισμού και με τη σειρά τους οι τράπεζες θα αναστέλλουν έως το Σεπτέμβρη τις πληρωμές χρεολυσίων για τις συνεπείς επιχειρήσεις».

Αναφερόμενος στη χθεσινή απόφαση του Eurogroup, υπογράμμισε πως «για φέτος δεν υφίσταται ο στόχος του πλεονάσματος για το 3,5%. Όλες οι δαπάνες για την υγειονομική αλλά και τη μεταναστευτική κρίση δεν θα υπολογίζονται στον προϋπολογισμό του 2020».

Σε σχέση με τον περιορισμό της διάδοσης του κορονοϊού, δήλωσε πως «στο επόμενο δίμηνο ο κίνδυνος θα γιγαντώνεται. Γι' αυτό και θα ακολουθήσουν νέοι περιορισμοί». Παράλληλα, συνέστησε πειθαρχία και προανήγγειλε παραδειγματική τιμωρία σε όσους φέρονται αντικοινωνικά, «γιατί θα έχουν εγκληματήσει διπλά, κατά του νόμου και κατά της ζωής».

Το στίγμα του διαγγέλματος του ήταν ότι θα πρέπει «να αναδείξουμε την κοινωνική ευθύνη» και ότι «αυτή την κρίση θα την περάσουμε ενωμένοι», προκειμένου αφενός να συγκαλύψει τις διαχρονικές ευθύνες για τη γύμνια του εθνικού συστήματος Υγείας και αφετέρου να εμφανίσει τάχα την πανδημία ως ένα «αταξικό» φαινόμενο που απαιτεί από τους εργαζόμενους να βάλουν περισσότερη πλάτη. Έτσι, σημείωσε: «Το μεγαλύτερο όπλο κατά του κορονοϊού παραμένει, πάντως, η καθημερινή μας στάση. Και, καθώς ο ιός μεταδίδεται με την επικοινωνία, αυτήν ακριβώς οφείλουμε να προσαρμόσουμε. Μας το λένε, άλλωστε, και οι γιατροί: «Εμείς μένουμε όρθιοι στα νοσοκομεία για εσάς. Και εσείς πρέπει να μείνετε στο σπίτι για εμάς». Και μας συμβουλεύουν: Μην φέρεστε ως υγιείς που δεν βγαίνουν για να μην νοσήσουν. Αλλά σκεφτείτε διαφορετικά: Σαν να έχετε ήδη τον ιό και δεν πρέπει να τον μεταφέρετε σε άλλους. Οι συναθροίσεις αποτελούν τις μεγαλύτερες παγίδες. Γι' αυτό και τις απαγορεύουμε. Μένουμε, λοιπόν, σπίτι».

ΠΗΓΗ: 902.gr

Έχει διαβαστεί 108 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Οι δωρητές...
Προηγούμενο άρθρο
Οι δωρητές...

Αναζήτηση

advertisement
advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «EΠΙΚΑΙΡΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Η ταβέρνα "Πλάτανος" τώρα κοντά σας και με Delivery!

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Συνέντευξη με την πρέσβειρα της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

«Η Εθνική Αντίσταση στη Βέροια: Ένα οδοιπορικό στους δρόμους της πόλης μας και στη ιστορία της χώρας μας»

«Άτιμη Ασφαλιστική»

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Ο Καιρός στη ΒέροιαΟ καιρός τώρα

Λιακάδα
Λιακάδα
Θερμοκρασία 11 °C
Άνεμος ΒΒΔ 2 μποφόρ

Τετάρτη, 03 Μαρτίου

Λιακάδα
Λιακάδα
Θερμοκρασία 5 ως 16 °C
Άνεμος Α 1-2 μποφόρ

Πέμπτη, 04 Μαρτίου

Λιακάδα
Λιακάδα
Θερμοκρασία 5 ως 18 °C
Άνεμος ΑΝΑ 1-2 μποφόρ

Ποιός είναι online

Έχουμε online 215 επισκέπτες και 0 μέλη.