Σάββατο, 09 Μαΐ, 2026

  • Στο Κομνήνιο παρουσιάζει το νέο του βιβλίο την Κυριακή 10/5 ο Αλέκος Χατζηκώστας
  • Παρουσίαση παραμυθιού στη Βέροια
  • Ανακοίνωση για τις εξετάσεις PISA 2026
  • Ευρωπαϊκή Κομμουνιστική Δράση: 9η Μάη : Η Νίκη του Σοσιαλισμού επί του Φασισμού
  • Νέες ισραηλινές θηριωδίες εις βάρος του λιβανέζικου και παλαιστινιακού λαού
  • KKE: Για τη συμπλήρωση 81 χρόνων από το τέλος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου και την Αντιφασιστική Νίκη των Λαών
Στο Κομνήνιο παρουσιάζει το νέο του βιβλίο την Κυριακή 10/5 ο Αλέκος Χατζηκώστας1 Παρουσίαση παραμυθιού στη Βέροια2 Ανακοίνωση για τις εξετάσεις PISA 20263 Ευρωπαϊκή Κομμουνιστική Δράση: 9η Μάη : Η Νίκη του Σοσιαλισμού επί του Φασισμού4 Νέες ισραηλινές θηριωδίες εις βάρος του λιβανέζικου και παλαιστινιακού λαού5 KKE: Για τη συμπλήρωση 81 χρόνων από το τέλος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου και την Αντιφασιστική Νίκη των Λαών6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Εκπτώσεις

Εκπτώσεις

Σαν να πρόκειται για εμπορικό κατάστημα, η κυβέρνηση διαλαλεί «εκπτώσεις» στην είσπραξη βεβαιωμένων οφειλών στην Εφορία, με στόχο να αυξήσει τις εισπράξεις της. Αφού με τη φοροληστεία γονάτισε τα λαϊκά νοικοκυριά και τα οδήγησε σε νέο κύκλο χρέους, έρχεται τώρα να προσφέρει έκπτωση 4% για εφάπαξ αποπληρωμές, που σημαίνει μια τρύπα στο ... Περισσότερα

Στο 12,1% σκαρφάλωσε ο πληθωρισμός

από Η Άλλη Άποψη
Στο 12,1% σκαρφάλωσε ο πληθωρισμός

Ο Γενικός ΔΤΚ κατά τον μήνα Ιούνιο 2022, σε σύγκριση με τον Μάιο 2022, παρουσίασε αύξηση 1,6% έναντι αύξησης 0,9% που σημειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση του προηγούμενου έτους.

Οι άνοδος στις τιμές είναι εκρηκτική σε πολλές κατηγορίες προϊόντων: φτάνει το 117,7% στο φυσικό αέριο, το 70% στο ηλεκτρικό ρεύμα το 65,1% στο πετρέλαιο θέρμανσης και το 45,6% στα καύσιμα.

Καταγράφει ράλι 48,5% στις μεταφορές με αεροπλάνο, 32,9% στα ταξί και 20,4% στις μεταφορές με πλοίο.

Η διαμονή στα ξενοδοχεία είναι ακριβότερη κατά 27,7%.

Στα τρόφιμα 24,9% ακριβότερα είναι τα έλαια, 15,9% το ψωμί, και 15% τα κρέατα. Καταγράφεται αύξηση 11,3% στα λαχανικά.

Ακριβότερα 12% τα καινούργια αυτοκίνητα και 15,9% τα μεταχειρισμένα.

Οι αυξήσεις τιμών έναντι του Ιουνίου 2021

-12,6% στην ομάδα Διατροφή και μη αλκοολούχα ποτά, λόγω αύξησης κυρίως των τιμών σε: ψωμί και δημητριακά, κρέατα (γενικά), ψάρια (γενικά), γαλακτοκομικά και αυγά, έλαια και λίπη, νωπά φρούτα, λαχανικά (γενικά), ζάχαρη-σοκολάτες-γλυκά-παγωτά, λοιπά τρόφιμα, καφέ-κακάο-τσάι, μεταλλικό νερό-αναψυκτικά-χυμούς φρούτων.

-0,9% στην ομάδα Αλκοολούχα ποτά και καπνός, λόγω αύξησης κυρίως των τιμών στα αλκοολούχα ποτά (μη σερβιριζόμενα).

-4,6% στην ομάδα Ένδυση και υπόδηση, λόγω αύξησης των τιμών στα είδη ένδυσης και υπόδησης.

-31,5% στην ομάδα Στέγαση, λόγω αύξησης κυρίως των τιμών σε: ενοίκια κατοικιών, είδη επισκευής και συντήρησης κατοικίας, ηλεκτρισμό, φυσικό αέριο, πετρέλαιο θέρμανσης, στερεά καύσιμα.

-6,5% στην ομάδα Διαρκή αγαθά-Είδη νοικοκυριού και υπηρεσίες, λόγω αύξησης κυρίως των τιμών σε: έπιπλα και διακοσμητικά είδη, οικιακές συσκευές και επισκευές, υαλικά-επιτραπέζια σκεύη και σκεύη οικιακής χρήσης, είδη άμεσης κατανάλωσης νοικοκυριού, οικιακές υπηρεσίες.

-0,6% στην ομάδα Υγεία, λόγω αύξησης κυρίως των τιμών σε: ιατρικά προϊόντα, ιατρικές, οδοντιατρικές και παραϊατρικές υπηρεσίες, νοσοκομεία και κλινικές. Μέρος της αύξησης αυτής αντισταθμίστηκε από τη μείωση κυρίως των τιμών στα φαρμακευτικά προϊόντα.

-25,0% στην ομάδα Μεταφορές, λόγω αύξησης κυρίως των τιμών σε: καινούργια αυτοκίνητα, μεταχειρισμένα αυτοκίνητα, ανταλλακτικά και αξεσουάρ αυτοκινήτου, καύσιμα και λιπαντικά, συντήρηση και επισκευή εξοπλισμού προσωπικής μεταφοράς, μεταφορά επιβατών με ταξί, εισιτήρια μεταφοράς επιβατών με αεροπλάνο, εισιτήρια μεταφοράς επιβατών με πλοίο.

-1,7% στην ομάδα Αναψυχή-Πολιτιστικές δραστηριότητες, λόγω αύξησης κυρίως των τιμών σε: διαρκή αγαθά αναψυχής και πολιτισμού, μικρά είδη αναψυχής-άνθη-κατοικίδια ζώα, κινηματογράφους-θέατρα, γραφική ύλη και υλικά σχεδίασης, πακέτο διακοπών. Μέρος της αύξησης αυτής αντισταθμίστηκε από τη μείωση κυρίως των τιμών σε: οπτικοακουστικό εξοπλισμό-υπολογιστές-επισκευές, βιβλία.

-0,9% στην ομάδα Εκπαίδευση, λόγω αύξησης κυρίως των τιμών στα δίδακτρα δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

-6,5% στην ομάδα Ξενοδοχεία-Καφέ-Εστιατόρια, λόγω αύξησης κυρίως των τιμών σε: εστιατόρια-ζαχαροπλαστεία-καφενεία, ξενοδοχεία-μοτέλ-πανδοχεία.

-2,3% στην ομάδα Άλλα αγαθά και υπηρεσίες, λόγω αύξησης κυρίως των τιμών στα άλλα είδη ατομικής φροντίδας.

Ο μοναδικός κλάδος που καταγράφεται υποχώρηση στις τιμές είναι αυτός των τηλεπικοινωνιών με πτώση 2,3%.


Έχει διαβαστεί 1062 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

Γλυκιά γιασεμιά μου

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Με ένα κλικ στο κανάλι μας στο Yutube!

advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Ημερολόγιο

Ποιός είναι online

Έχουμε online 671 επισκέπτες και 0 μέλη.