Δευτέρα, 17 Αυγ, 2026

  • ΚΚΕ: Τεράστιες οι ευθύνες του επιτελικά ανίκανου κράτους να προστατεύσει την ανθρώπινη ζωή και το φυσικό πλούτο που τα θεωρεί «κόστος»
  • Νέοι κρίκοι εμπλοκής από την Ουκρανία έως τη Μέση Ανατολή
  • Αποστολή
  • ΠΑΣΟΚ και μικρομεσαία επιχειρηματικότητα: Έργα και ημέρες της αμαρτωλής σοσιαλδημοκρατίας για τις ανάγκες του συστήματος
  • Το ΠΑΣΟΚ Ημαθίας στις εορταστικές εκδηλώσεις για την Κοίμηση της Θεοτόκου στο Βέρμιο
  • Γνώριμες οι Σειρήνες, γνωστός και ο προορισμός
ΚΚΕ: Τεράστιες οι ευθύνες του επιτελικά ανίκανου κράτους να προστατεύσει την ανθρώπινη ζωή και το φυσικό πλούτο που τα θεωρεί «κόστος»1 Νέοι κρίκοι εμπλοκής από την Ουκρανία έως τη Μέση Ανατολή2 Αποστολή3 ΠΑΣΟΚ και μικρομεσαία επιχειρηματικότητα: Έργα και ημέρες της αμαρτωλής σοσιαλδημοκρατίας για τις ανάγκες του συστήματος4 Το ΠΑΣΟΚ Ημαθίας στις εορταστικές εκδηλώσεις για την Κοίμηση της Θεοτόκου στο Βέρμιο5 Γνώριμες οι Σειρήνες, γνωστός και ο προορισμός6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Δύσκολα

Δύσκολα

Δύσκολες ώρες για τον ...μεγαλύτερο και ισχυρότερο στρατό του κόσμου. Ο διοικητής των αμερικάνικων δυνάμεων που επιχειρούν στον Κόλπο γράφει τη μια έκθεση μετά την άλλη για τις αεροπορικές και πυραυλικές επιθέσεις σε βάρος του Ιράν που δεν μπορούν να προκαλέσουν άλλη καταστροφή, ούτε να ασκήσουν μεγαλύτερη πίεση. Οπότε, δεν έχει νόημα ... Περισσότερα

«Στο αμέσως επόμενο διάστημα» θα κατατεθεί ξανά η τροπολογία για την απεργία

από Η Άλλη Άποψη
«Στο αμέσως επόμενο διάστημα» θα κατατεθεί ξανά η τροπολογία για την απεργία

Ως ειλημμένη απόφαση της κυβέρνησης να χτυπήσει το δικαίωμα στην απεργία εμφανίζει την κυβερνητική επιλογή ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εργασίας Ανδρέας Νεφελούδης που προαναγγέλλει ότι η επίμαχη τροπολογία που αποσύρθηκε προσωρινά θα κατατεθεί ξανά «στο αμέσως επόμενο διάστημα» στη Βουλή. Ταυτόχρονα σε δηλώσεις του στο ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ-ΜΠΕ «Πρακτορείο 104,9 Fm» αναμασά επικοινωνιακά τερτίπια σε μια προσπάθεια να αμβλυνθούν οι εντυπώσεις.

«Στην ουσία δεν θα αλλάξει τίποτα, με την έννοια ότι ήταν έτσι κι αλλιώς μία επιλογή, που δεν ήταν προτεραιότητά μας να επιλεγεί, για να προχωρήσει αυτή η διαδικασία για τις απεργίες. Είναι αποτέλεσμα της συμφωνίας με τους θεσμούς», είπε. Προσπαθώντας να υποβαθμίσει τη σοβαρότητα του θέματος χαρακτήρισε «τεχνικούς όρους» τις προϋποθέσεις για τη λήψη απόφασης για απεργία που η κυβέρνηση συμφώνησε με τους δανειστές να αυστηροποιήσει ανοίγοντας το δρόμο για ουσιαστική απαγόρευση της απεργίας. Είπε συγκεκριμένα πως «η ουσία της υπόθεσης είναι ότι πρέπει πέρα από τους τεχνικούς όρους -δηλαδή απαρτία στο 1/3 ή στο 1/2 των ταμειακώς εντάξει- το μείζονος σημασίας πολιτικό θέμα που υπάρχει και αφορά τον κάθε άνθρωπο, την κοινωνία ολόκληρη, είναι πώς μαζικοποιείται το εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα και αυτό δεν είναι θέμα αριθμητικό, είναι θέμα ουσιαστικής πολιτικής παρέμβασης των συνδικάτων, των συνδικαλιστικών παρατάξεων».

ΕΕ, ΔΝΤ, βιομήχανοι και ΝΔ συμφωνούν ευθέως με την τροπολογία της κυβέρνησης και προφανώς δεν ενδιαφέρονται για την ...ισχυροποίηση του εργατικού κινήματος, αλλά αντίθετα επιδιώκουν την επιβολή «σιγής νεκροταφείου» στους εργασιακούς χώρους. Ενώ η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ σπέρνει καθημερινά το δηλητήριο της μοιρολατρίας στέλνοντας κόσμο σπίτι του, πράγμα που το αξιοποιεί για να καταδείξει στους επιχειρηματικούς ομίλους που τη στηρίζουν ότι περνάει αντιλαϊκά μέτρα με λιγότερες λαϊκές αντιδράσεις από τις προηγούμενες κυβερνήσεις.

Επιπλέον, ο Ανδρέας Νεφελούδης επανέλαβε το ψευδοεπιχείρημα ότι από τη ρύθμιση, που αφορά στην κήρυξη απεργίας από τα πρωτοβάθμια σωματεία «εξαιρούνται τα εργοστασιακά επιχειρησιακά σωματεία, που έχουν πανελλαδική εμβέλεια», αλλά αυτό δεν μειώνει την σαφή προσπάθεια να χτυπηθεί το δικαίωμα στην απεργία μέσα στους χώρους δουλειάς που «βασιλεύει» η εργοδοτική τρομοκρατία και η συνδικαλιστική δράση είναι αιτία απόλυσης εργαζομένων.

Έχει διαβαστεί 718 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

Γλυκιά γιασεμιά μου

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Με ένα κλικ στο κανάλι μας στο Yutube!

advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Ημερολόγιο

Ποιός είναι online

Έχουμε online 560 επισκέπτες και 0 μέλη.