Πέμπτη, 01 Οκτ, 2020

 • ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΤΟΥ Λ. ΣΤΟΛΤΙΔΗ ΣΕ ΔΟΜΗ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ: Έλλειψη γιατρών και φαρμάκων για ευπαθείς πρόσφυγες και μετανάστες στη Βέροια
 • Τάσος Κωστόπουλος συντονιστής Ν.Ε Ημαθίας ΣΥΡΙΖΑ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ: «Πηγαίνουμε με λογική ανοίγματος και ενότητας προς το Συνέδριο»
 • Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό 1/10
 • Δημοτική Παράταξη "Συνδημότες": Κατέθεσε αγωγή
 • Αντώνης Λιόλιος, παθολόγος, εντατικολόγος: «Ο COVID 19 είναι μία καλή υπενθύμιση για την ανάγκη δυνατού Δημόσιου Συστήματος Υγείας»
 • ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ:Απειλεί τους μαθητές με απουσίες στην τηλεκπαίδευση χωρίς καν να τους έχει εξασφαλίσει την πρόσβαση σε αυτήν!
ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΤΟΥ Λ. ΣΤΟΛΤΙΔΗ ΣΕ ΔΟΜΗ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ: Έλλειψη γιατρών και φαρμάκων για ευπαθείς πρόσφυγες και μετανάστες στη Βέροια1 Τάσος Κωστόπουλος συντονιστής Ν.Ε Ημαθίας ΣΥΡΙΖΑ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ: «Πηγαίνουμε με λογική ανοίγματος και ενότητας προς το Συνέδριο»2 Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό 1/103 Δημοτική Παράταξη "Συνδημότες": Κατέθεσε αγωγή       4 Αντώνης Λιόλιος, παθολόγος, εντατικολόγος: «Ο COVID 19 είναι μία καλή υπενθύμιση για την ανάγκη δυνατού Δημόσιου Συστήματος Υγείας»5 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ:Απειλεί τους μαθητές με απουσίες στην τηλεκπαίδευση χωρίς καν να τους έχει εξασφαλίσει την πρόσβαση σε αυτήν!6

Το Σχόλιο της Ημέρας

«Αναβαθμισμένοι» κίνδυνοι

Νέοι, «αναβαθμισμένοι» κίνδυνοι, με το λαό στο στόχαστρο. Αυτά είναι τα «δώρα» που κουβαλούσε στις βαλίτσες του ο Πομπέο, η επίσκεψη του οποίου ήρθε να σφραγίσει τη μετατροπή της χώρας σε προπύργιο των αμερικανικών στρατιωτικών και οικονομικών σχεδιασμών στην περιοχή, «αιχμή του δόρατος» απέναντι στους ανταγωνιστές των ΗΠΑ, πρω... Περισσότερα

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΦΚΑ: Νέα μείωση κατά 10% στη δαπάνη για κύριες συντάξεις το 2019

από Η Άλλη Άποψη
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΦΚΑ: Νέα μείωση κατά 10% στη δαπάνη για κύριες συντάξεις το 2019

Οι διαχρονικές περικοπές των συντάξεων και η εφαρμογή του νόμου Κατρούγκαλου, που έχουν ως αποτέλεσμα την απόδοση πολύ μικρότερων συντάξεων στους νέους συνταξιούχους, οδηγούν κάθε χρόνο στη συμπίεση της συνολικής συνταξιοδοτικής δαπάνης.

Χαρακτηριστικά, σύμφωνα με τα στοιχεία του ΕΦΚΑ ενόψει της κατάρτισης του προϋπολογισμού του 2020, οι παροχές προς τους συνταξιούχους για την κύρια σύνταξη το 2019 μειώθηκαν κατά 2,671 δισ. ευρώ σε σχέση με την αντίστοιχη παροχή του 2018!

Συγκεκριμένα, ενώ οι καταβολές για κύρια σύνταξη το 2018 ανήλθαν στα 27,335 δισ. ευρώ, φέτος το ποσό που τελικά θα καταβληθεί (εκτίμηση των υπηρεσιών του ΕΦΚΑ, ενώ ήδη διανύουμε τον τελευταίο μήνα του έτους) μειώνεται στα 24,663 δισ. Πρόκειται για μια τεράστια αφαίμαξη του εισοδήματος των συνταξιούχων, που αντιστοιχεί στο 9,77% της συνολικής συνταξιοδοτικής δαπάνης.

Σημειωτέον, το 2019 η δαπάνη για τις εκκρεμείς αιτήσεις συνταξιοδότησης μειώθηκε στα 177 εκατ. ευρώ, από τα 677 εκατ. ευρώ το 2018. Αλλά ακόμα κι αν αφαιρέσουμε τη διαφορά των 500 εκατ. ευρώ μεταξύ των δύο ετών, το συνολικό κονδύλι για τις κύριες συντάξεις φέτος μειώθηκε κατά 2,171 δισ. ευρώ σε σχέση με το 2018.

Η δραστική αυτή μείωση του κονδυλίου για τις συντάξεις το τρέχον έτος αποτυπώνει την προοδευτική επίδραση που έχει ο νέος τρόπος υπολογισμού των συντάξεων με τον νόμο - λαιμητόμο (4387/2016), αποδεικνύοντας τις καταστροφικές συνέπειές του στο εισόδημα των συνταξιούχων. Επιβεβαιώνει επίσης ότι κατά το τρέχον έτος ο ρυθμός απονομής των εκκρεμών συντάξεων επιδεινώθηκε περαιτέρω, με αποτέλεσμα χιλιάδες νέοι συνταξιούχοι να λαμβάνουν τα πενιχρά ποσά των προσωρινών συντάξεων και με αυτά να προσπαθούν να επιβιώσουν...

Με βάση τον καταρτιζόμενο προϋπολογισμό για το 2020, το κονδύλι για τις κύριες συντάξεις αναμένεται να μειωθεί παραπέρα, κατά 155 εκατ. ευρώ, δείχνοντας ότι η τάση μείωσης των συντάξεων θα συνεχίζεται απρόσκοπτα.

Η προϋπολογισμένη παραπέρα μείωση των συντάξεων για τον επόμενο χρόνο εκφράζεται και στην κλιμακούμενη μείωση της κρατικής επιχορήγησης προς τον ΕΦΚΑ, η οποία για το 2020 περικόπτεται κατά 481 εκατ. ευρώ, από τα 14,902 δισ. ευρώ στα 14,421 δισ.

Έχει διαβαστεί 134 φορές

Σχόλια

 • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

advertisement
advertisement
advertisement

Συνέντευξη με την πρέσβειρα της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

«Άτιμη Ασφαλιστική»

Από την εκδήλωση της "ΑΛΛΗΣ ΑΠΟΨΗΣ" στο Foyer στη Βέροια(27/12/19)

 

Οι ερωτήσεις της "ΑΛΛΗΣ ΑΠΟΨΗΣ" προς την Έφη Αχτσιόγλου

 

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Ο Καιρός στη ΒέροιαΟ καιρός τώρα

Κυρίως καθαρός
Κυρίως καθαρός
Θερμοκρασία 18 °C
Άνεμος ΝΔ 2-3 μποφόρ

Πέμπτη, 01 Οκτωβρίου

Μερική λιακάδα
Μερική λιακάδα
Θερμοκρασία 11 ως 24 °C
Άνεμος ΝΑ 1-3 μποφόρ

Παρασκευή, 02 Οκτωβρίου

Κυρίως λιακάδα
Κυρίως λιακάδα
Θερμοκρασία 13 ως 25 °C
Άνεμος ΑΝΑ 1-2 μποφόρ

Ποιός είναι online

Έχουμε online 212 επισκέπτες και 0 μέλη.