Πέμπτη, 01 Οκτ, 2026

  • Πνιγμός του κουβανικού λαού: η πρόθεση που ο Λευκός Οίκος δεν μπαίνει πλέον στον κόπο να κρύψει
  • ΠΑΜΕ: Υποταγή στην πολιτική του πολέμου και των κερδών των ομίλων από την ΠΑΣΚΕ και τη ΔΑΚΕ στην Εκτελεστική Επιτροπή της ΓΣΕΕ
  • Συνάντηση της Ευρωκοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ με την κόρη του Τσε Γκεβάρα, Αλέιδα, στις Βρυξέλλες
  • Πρωταγωνιστικό ρόλο στα εγκληματικά σχέδια της ΕΕ για τη Μετανάστευση παίζει η κυβέρνηση
  • Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ: Σοβαρές ελλείψεις, απουσία ουσιαστικών ελέγχων και κίνδυνος περικοπής των κονδυλίων της ΚΑΠ στην Ελλάδα με βάση έκθεση της DG AGRI
  •  Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Βέροιας επεκτείνει το δίκτυό της με δέκα νέες μονάδες αυτοεξυπηρέτησης
Πνιγμός του κουβανικού λαού: η πρόθεση που ο Λευκός Οίκος δεν μπαίνει πλέον στον κόπο να κρύψει1 ΠΑΜΕ: Υποταγή στην πολιτική του πολέμου και των κερδών των ομίλων από την ΠΑΣΚΕ και τη ΔΑΚΕ στην Εκτελεστική Επιτροπή της ΓΣΕΕ2 Συνάντηση της Ευρωκοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ με την κόρη του Τσε Γκεβάρα, Αλέιδα, στις Βρυξέλλες3 Πρωταγωνιστικό ρόλο στα εγκληματικά σχέδια της ΕΕ για τη Μετανάστευση παίζει η κυβέρνηση4 Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ: Σοβαρές ελλείψεις, απουσία ουσιαστικών ελέγχων και κίνδυνος περικοπής των κονδυλίων της ΚΑΠ στην Ελλάδα με βάση έκθεση της DG AGRI5  Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Βέροιας επεκτείνει το δίκτυό της με δέκα νέες μονάδες αυτοεξυπηρέτησης 6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Οι δύο όψεις

Οι δύο όψεις

«Τόσα αντέχει η οικονομία»... Αυτή είναι η πρώτη παραδοχή με την οποία ξεπετάει η κυβέρνηση τα υποτιθέμενα «μέτρα στήριξης» που ανακοίνωσε χθες για το ενεργειακό κόστος, ξεκαθαρίζοντας σαν δεδομένο ότι ο λαός θα ξεπαγιάσει τον χειμώνα και ότι τα καύσιμα θα ξεκοκαλίσουν τους οικογενειακούς προϋπολογισμούς.Γιατί όπως έλεγε ο ίδιος ο πρωθ... Περισσότερα

«Στον αέρα» το «Βοήθεια στο Σπίτι» και τα Κέντρα Φροντίδας Ηλικιωμένων

από Η Άλλη Άποψη
«Στον αέρα» το «Βοήθεια στο Σπίτι» και τα Κέντρα Φροντίδας Ηλικιωμένων

Αλλάζει η μορφή με την οποία λειτουργούν σήμερα το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» (ΒσΣ) και τα Κέντρα Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων (ΚΗΦΗ) καθώς το υπουργείο Εργασίας σχεδιάζει τη συνένωσή τους με τα ΚΑΠΗ σε ένα νέο πλαίσιο για την τρίτη ηλικία που θα λειτουργήσει από το 2017.

Οι παραπάνω δομές, σύμφωνα με πληροφορίες, θα ενταχθούν σε ένα ενιαίο δίκτυο κοινωνικών δομών, που θα περιλαμβάνει επίσης τα Κέντρα Κοινότητας και τις κοινωνικές υπηρεσίες των δήμων. Άγνωστο παραμένει πώς θα λειτουργήσει το εν λόγω δίκτυο, αφού δεν υπάρχει καμία εγγυημένη χρηματοδότηση, πέρα από αυτές που ήδη πληρώνουν τα λαϊκά στρώματα για τη λειτουργία τέτοιων προγραμμάτων. Συγκεκριμένα, από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους (ΚΑΠ) θα χρηματοδοτείται η λειτουργία των ΚΑΠΗ και από το Ασφαλιστικό Κεφάλαιο Αλληλεγγύης Γενεών (ΑΚΑΓΕ) -δηλαδή από τους ίδιους τους ασφαλισμένους και συνταξιούχους-  και την εισφορά αλληλεγγύης θα χρηματοδοτείται το ΒσΣ.

Σύμφωνα με την ενημέρωση που έγινε στη σημερινή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας, στις σκέψεις του υπουργείου είναι να προχωρήσουν σε μια δομή ανά δήμο, κάτι που, όπως ειπώθηκε, δεν θα μπορέσει να λειτουργήσει ειδικά σε δήμους όπου οι αποστάσεις είναι μεγάλες.

Την ίδια ώρα σοβαρό πρόβλημα αναμένεται να προκύψει με εργαζόμενους στις παραπάνω δομές, αφού το υπουργείο σχεδιάζει να προχωρήσει σε νέες προκηρύξεις θέσεων. Οι εργαζόμενοι διαμηνύουν ότι δεν διασφαλίζονται οι θέσεις εργασίας τους, ακόμα κι αν ισχύσει η μοριοδότησή τους, όπως υποσχέθηκε η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας, Θ. Φωτίου.

Να θυμίσουμε ότι οι περίπου 3.500 εργαζόμενοι στο ΒσΣ βρίσκονται σε πολυετή εργασιακή ομηρία. Απασχολούνται με ετήσιες συμβάσεις ορισμένου χρόνου και η παραμονή τους στην εργασία εξαρτάται κάθε φορά από το αν θα υπάρχει εθνική ή κοινοτική χρηματοδότηση για τη συνέχιση της λειτουργίας του προγράμματος. Πρόγραμμα που σε καμία περίπτωση δεν καλύπτει το σύνολο των αναγκών. Είναι χαρακτηριστικό ότι παρέχεται σε περίπου 100.000 ωφελούμενους, όταν έχουμε 2,5 εκατομμύρια συνταξιούχους, το 27% αυτών κάτω από τα όρια της φτώχειας, ενώ ένα εκατομμύριο μένουν μόνοι τους.

Έχει διαβαστεί 914 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

Γλυκιά γιασεμιά μου

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Με ένα κλικ στο κανάλι μας στο Yutube!

advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Ημερολόγιο

Ποιός είναι online

Έχουμε online 764 επισκέπτες και 0 μέλη.