Δευτέρα, 17 Αυγ, 2026

  • ΚΚΕ: Τεράστιες οι ευθύνες του επιτελικά ανίκανου κράτους να προστατεύσει την ανθρώπινη ζωή και το φυσικό πλούτο που τα θεωρεί «κόστος»
  • Νέοι κρίκοι εμπλοκής από την Ουκρανία έως τη Μέση Ανατολή
  • Αποστολή
  • ΠΑΣΟΚ και μικρομεσαία επιχειρηματικότητα: Έργα και ημέρες της αμαρτωλής σοσιαλδημοκρατίας για τις ανάγκες του συστήματος
  • Το ΠΑΣΟΚ Ημαθίας στις εορταστικές εκδηλώσεις για την Κοίμηση της Θεοτόκου στο Βέρμιο
  • Γνώριμες οι Σειρήνες, γνωστός και ο προορισμός
ΚΚΕ: Τεράστιες οι ευθύνες του επιτελικά ανίκανου κράτους να προστατεύσει την ανθρώπινη ζωή και το φυσικό πλούτο που τα θεωρεί «κόστος»1 Νέοι κρίκοι εμπλοκής από την Ουκρανία έως τη Μέση Ανατολή2 Αποστολή3 ΠΑΣΟΚ και μικρομεσαία επιχειρηματικότητα: Έργα και ημέρες της αμαρτωλής σοσιαλδημοκρατίας για τις ανάγκες του συστήματος4 Το ΠΑΣΟΚ Ημαθίας στις εορταστικές εκδηλώσεις για την Κοίμηση της Θεοτόκου στο Βέρμιο5 Γνώριμες οι Σειρήνες, γνωστός και ο προορισμός6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Δύσκολα

Δύσκολα

Δύσκολες ώρες για τον ...μεγαλύτερο και ισχυρότερο στρατό του κόσμου. Ο διοικητής των αμερικάνικων δυνάμεων που επιχειρούν στον Κόλπο γράφει τη μια έκθεση μετά την άλλη για τις αεροπορικές και πυραυλικές επιθέσεις σε βάρος του Ιράν που δεν μπορούν να προκαλέσουν άλλη καταστροφή, ούτε να ασκήσουν μεγαλύτερη πίεση. Οπότε, δεν έχει νόημα ... Περισσότερα

Συλλαλητήριο στη Βέροια ενάντια στον πολεμικό προϋπολογισμό που ετοιμάζεται να ψηφίσει η κυβέρνηση

Τελευταία ενημέρωση από Η Άλλη Άποψη
Συλλαλητήριο στη Βέροια ενάντια στον πολεμικό προϋπολογισμό που ετοιμάζεται να ψηφίσει η κυβέρνηση

Συγκέντρωση ενάντια στο νέο προϋπολογισμό πραγματοποιήθηκε στη Βέροια με πρωτοβουλία του Εργατικού Κέντρου Ημαθίας το απόγευμα της Τρίτης 16/12 στην πλατεία Δημαρχείου της Βέροιας. Κεντρική ομιλία έγινε από τον πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Νίκο Νατζμέ, ενώ χαιρετισμό έκαναν εκπρόσωποι πρωτοβάθμιων σωματείων, καθώς και της Ενωτικής Αγροτικής Ομοσπονδίας. Ακολούθησε πορεία στην αγορά της πόλης.

Στις ομιλίες τους κατηγγειλαν ότι ο νέος προϋπολογισμός φέρνει ένταση της φοροληστείας και βαθύτερη αφαίμαξη του λαϊκού εισοδήματος. Με τo 95% των φορολογικών εσόδων να προέρχεται ξανά από άμεσους και κυρίως έμμεσους φόρους, το βάρος φορτώνεται στους εργαζόμενους, τους αγρότες και τα λαϊκά στρώματα, την ώρα που οι επιχειρηματικοί όμιλοι απολαμβάνουν φοροαπαλλαγές και προνόμια.

Πίσω από τις κυβερνητικές διακηρύξεις για «δικαιοσύνη» και «στήριξη των πολλών», κρύβεται μια πολιτική που μετατρέπει την ακρίβεια, τη φτώχεια και την ανασφάλεια σε μόνιμη συνθήκη για τον λαό, ώστε να εξασφαλίζονται τα κέρδη-ρεκόρ του κεφαλαίου και τα ματωμένα πλεονάσματα.

Τόνισανν ότι ο νέος προϋπολογισμός είναι προϋπολογισμός πολέμου, γιατί εντάσσεται πλήρως στη λογική της πολεμικής οικονομίας και της όξυνσης των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών. Δισεκατομμύρια κατευθύνονται σε εξοπλισμούς, στρατιωτικές δαπάνες και δεσμεύσεις απέναντι σε ΝΑΤΟ και ΕΕ, την ίδια στιγμή που οι κοινωνικές ανάγκες αντιμετωπίζονται ως «κόστος». Μισθοί, υγεία, παιδεία, κοινωνική προστασία και υποδομές θυσιάζονται για να χρηματοδοτηθούν οι ανάγκες της πολεμικής βιομηχανίας και τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων, φορτώνοντας ξανά τον λογαριασμό στον λαό. Πρόκειται για έναν προϋπολογισμό που προετοιμάζει νέες θυσίες, μεγαλύτερη φτώχεια και βαθύτερη εμπλοκή της χώρας στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους.


Έχει διαβαστεί 292 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

Γλυκιά γιασεμιά μου

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Με ένα κλικ στο κανάλι μας στο Yutube!

advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Ημερολόγιο

Ποιός είναι online

Έχουμε online 590 επισκέπτες και 0 μέλη.