Δευτέρα, 17 Αυγ, 2026

  • Η ΝΕΕΑ ΠΑΣΟΚ Ημαθίας αποχαιρετά τον Παντελή Ζωγράφου
  • Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ: Ερώτηση για τη «ρήτρα διαφυγής» που αβαντάρει τους ομίλους ενώ ο λαός στενάζει από την ακρίβεια
  • "Εφυγε" ο Παντελής Ζωγράφου
  • Όλοι στη μάχη για το πανελλαδικό συλλαλητήριο στη ΔΕΘ στις 5 Σεπτέμβρη
  • Φοιτητική στέγη εμπόρευμα και οικογένειες σε απόγνωση
  • Η Τουρκία ανακήρυξε «Εθνικά Θαλάσσια Πάρκα» σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο στο φόντο των ιμπεριαλιστικών διευθετήσεων στην περιοχή
Η ΝΕΕΑ ΠΑΣΟΚ Ημαθίας αποχαιρετά τον Παντελή Ζωγράφου1 Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ: Ερώτηση για τη «ρήτρα διαφυγής» που αβαντάρει τους ομίλους ενώ ο λαός στενάζει από την ακρίβεια2 "Εφυγε" ο Παντελής Ζωγράφου3 Όλοι στη μάχη για το πανελλαδικό συλλαλητήριο στη ΔΕΘ στις 5 Σεπτέμβρη4 Φοιτητική στέγη εμπόρευμα και οικογένειες σε απόγνωση5 Η Τουρκία ανακήρυξε «Εθνικά Θαλάσσια Πάρκα» σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο στο φόντο των ιμπεριαλιστικών διευθετήσεων στην περιοχή6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Σύγκρουση με τη στρατηγική του κεφαλαίου, για να πάψει το νερό να είναι εμπόρευμα

του Αλέκου ΧατζηκώσταΣτη Νάουσα η Δημοτική Αρχή παραχωρεί μέρος του νερού σε εταιρεία εμφιάλωσης. Στη Βουλή ψηφίστηκε πρόσφατα νόμος με τίτλο "Επέκταση αρμοδιοτήτων της Εταιρείας Υδρεύσεως και Αποχετεύσεως Πρωτευούσης και της Εταιρείας Υδρευσης και Αποχέτευσης Θεσσαλονίκης, ενίσχυση της Ρυθμιστικής Αρχής Αποβλήτων, Ενέργειας και Υδάτων... Περισσότερα

Συλλαλητήριο στο Σύνταγμα για το ονοματολογικό

από Η Άλλη Άποψη
Συλλαλητήριο στο Σύνταγμα για το ονοματολογικό

Συλλαλητήριο στο οποίο κυριάρχησαν εθνικιστικά συνθήματα πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι στο Σύνταγμα. Το συλλαλητήριο διοργανώθηκε υπό την ομπρέλα της λεγόμενης «Επιτροπής Αγώνα για την Ελληνικότητα της Μακεδονίας», την οποία απαρτίζουν οργανώσεις όπως «Πανελλήνια Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων», «Παμμακεδονική ΗΠΑ», «Ανένδοτος Αγώνας για τη Μακεδονία και τη δημοκρατία», «Παμμακεδονικές Ενώσεις Υφηλίου».

Το «παρών» στο συλλαλητήριο έδωσαν στελέχη της ΝΔ με πρώτο και καλύτερο τον πρώην πρωθυπουργό Αντ. Σαμαρά, παντού υπήρχουν τρικάκια της ναζιστικής Χρυσής Αυγής, ενώ δεν έλειψαν και τα συνθήματα για τον Κατσίφα, η αδερφή του οποίου ανέβηκε στην εξέδρα των ομιλητών. Στην εξέδρα ανέβηκαν επίσης ο δήμαρχος Αμαρουσίου και υποψήφιος Περιφερειάρχης της ΝΔ Γ. Πατούλης καθώς κι ο δήμαρχος Άργους, Δ. Καμπόσος.

Το συλλαλητήριο διοργανώθηκε με επίκεντρο το ανιστόρητο σύνθημα «η Μακεδονία είναι ελληνική» και ενάντια στην «προδοτική Συμφωνία των Πρεσπών», χωρίς βέβαια να αμφισβητούνται στο ελάχιστο τα ΑμερικανοΝΑΤΟικά σχέδια που εξυπηρετεί η Συμφωνία Τσίπρα- Ζάεφ. Άλλωστε, οι επίσημοι διοργανωτές όχι μόνο δεν αμφισβητούν αυτά τα επικίνδυνα σχέδια, αλλά συγκαταλέγονται στους ένθερμους υποστηρικτές της αμερικανικής πολιτικής.

Γύρω από το μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη σημειώθηκαν επεισόδια ανάμεσα σε δυνάμεις των ΜΑΤ και κουκουλοφόρους, όταν οι τελευταίοι προσπάθησαν να εισβάλουν στην Βουλή. Η αστυνομία έκανε χρήση χημικών, ενώ σύμφωνα με αστυνομικές πηγές τραυματίστηκαν δέκα αστυνομικοί και απροσδιόριστος αριθμός πολιτών.

Η κυβέρνηση έσπευσε να αξιοποιήσει τον εθνικιστικό χαρακτήρα του συλλαλητηρίου για να εξωραΐσει τον δικό της ρόλο στην υλοποίηση των αμερικανοΝΑΤΟικών σχεδίων, ενώ η ΝΔ που ζήτησε τις παραιτήσεις «σήμερα κιόλας» της υπουργού και της υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη.

Έχει διαβαστεί 462 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

Γλυκιά γιασεμιά μου

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Με ένα κλικ στο κανάλι μας στο Yutube!

advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Ημερολόγιο

Ποιός είναι online

Έχουμε online 790 επισκέπτες και 0 μέλη.