Τετάρτη, 01 Απρ, 2020

 • ΠΑΝΔΗΜΙΑ : Πάνω από 837.000 κρούσματα και 41.000 θάνατοι
 • Άνοιξε το σύστημα για την υποβολή δηλώσεων ΟΣΔΕ 2020
 • Το 2022 θα γίνει το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου Προς αναβολή το Γουίμπλεντον
 • ΣΥΡΙΖΑ Ημαθίας: «Ο λύκος και αν εγέρασε…..» (Για τις αλλαγές στο Νοσοκομείο Βέροιας)
 • 49 νεκροί , 82 νέα κρούσματα , 1.314 συνολικά, 85 διασωληνωμένοι
 • ΠΡΑΞΗ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ: Μεταθέτει για το καλοκαίρι την καταβολή του δώρου του Πάσχα
ΠΑΝΔΗΜΙΑ : Πάνω από 837.000 κρούσματα και 41.000 θάνατοι1 Άνοιξε το σύστημα για την υποβολή δηλώσεων ΟΣΔΕ 20202 Το 2022 θα γίνει το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου Προς αναβολή το Γουίμπλεντον3 ΣΥΡΙΖΑ Ημαθίας: «Ο λύκος και αν εγέρασε…..» (Για τις αλλαγές στο Νοσοκομείο Βέροιας)4 49 νεκροί , 82 νέα κρούσματα , 1.314 συνολικά, 85 διασωληνωμένοι5 ΠΡΑΞΗ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ: Μεταθέτει για το καλοκαίρι την καταβολή του δώρου του Πάσχα6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Συνάντηση Δ. Κουτσούμπα με Α. Τζιτζικώστα

print
email
Τελευταία ενημέρωση από Η Άλλη Άποψη

Περιοδεία στη Βόρεια Ελλάδα πραγματοποιεί από χτες ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας. Χτες, στη Θεσσαλονίκη, συναντήθηκε με τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απ. Τζιτζικώστα, και στη συνέχεια με το Σωματείο Εργαζομένων της Εταιρίας Υδρευσης και Αποχέτευσης Θεσσαλονίκης. Το βράδυ μίλησε σε πολιτική συγκέντρωση στην Καλλιράχη της Θάσου.

Στη συνάντηση με τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, τον ΓΓ της ΚΚΕ συνόδευε πολυμελής αντιπροσωπεία στελεχών του Κόμματος, αποτελούμενη από τους Θεοδόση Κωνσταντινίδη, μέλος του ΠΓ, Ζήση Λυμπερίδη, Γραμματέα της ΚΟ Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ και μέλος της Γραμματείας της ΚΕ, τους βουλευτές Γιάννη Δελή και Σάκη Βαρδαλή, τον ευρωβουλευτή Σωτήρη Ζαριανόπουλο και τους περιφερειακούς συμβούλους της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Γιάννη Ζιώγα, Θόδωρο Ιγνατιάδη, Τιμοθέα Ρακιτζή.

Στη συνάντηση συζητήθηκαν μια σειρά από ζητήματα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, όπως η αυξημένη ανεργία, το Προσφυγικό - Μεταναστευτικό, η αντιπλημμυρική και αντιπυρική προστασία, η αντισεισμική θωράκιση, το πρόβλημα με τη μεταφορά των μαθητών, ζητήματα κοινωνικής πολιτικής, το θέμα της συγκοινωνίας, περιβαλλοντικά ζητήματα κ.ά. Σε δήλωσή του μετά τη συνάντηση, ο περιφερειάρχης μεταξύ άλλων σημείωσε: «Ενημέρωσα τον κ. Κουτσούμπα για το έργο που επιτελεί η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, μέσω του ΕΣΠΑ, αλλά και για τις προσπάθειες που κάνουμε για να αναβαθμίσουμε συνολικά τις υποδομές στην περιοχή μας. (...) Ζήτησα από τον κ. Κουτσούμπα να στηρίξει την προσπάθεια που καταβάλλουμε ως Περιφέρεια για την επίλυση μιας σειράς από θέματα, όπως το Προσφυγικό, στο οποίο ακόμη και σήμερα, τέλη Σεπτεμβρίου, κι ενώ υπάρχει δημόσια δέσμευση της κυβέρνησης, δεν έχει γίνει τίποτα για τον αναλογικό επιμερισμό των προσφύγων και μεταναστών σε όλες τις Περιφέρειες της χώρας».

Αναγκαιότητα τα έργα που αφορούν κοινωνικές λαϊκές ανάγκες

Ο Δ. Κουτσούμπας δήλωσε: «Είχαμε μια αναλυτική και ενδιαφέρουσα συνάντηση και ενημέρωση από τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, τον κ. Τζιτζικώστα, συζητήσαμε για όλο το φάσμα των προβλημάτων που απασχολούν το λαό της Κ. Μακεδονίας. Επισημάναμε την αναγκαιότητα να αποκτήσουν προτεραιότητα τα έργα που αφορούν τις λαϊκές και κοινωνικές ανάγκες, του λαού της περιοχής.

Πρώτα απ' όλα, τα ζητήματα των έργων της αντιπλημμυρικής προστασίας και η εξασφάλιση όλων των ανθρώπων που επλήγησαν πρόσφατα από τις πλημμύρες στην περιοχή της Κ. Μακεδονίας, τα έργα αντισεισμικής θωράκισης, τα έργα αντιπυρικής προστασίας, που βεβαίως μπορούν να δώσουν και δουλειά και να λύσουν και ζητήματα ενός μέρους της ανεργίας, που και για την περιοχή της Κ. Μακεδονίας είναι πάρα πολύ υψηλό το ποσοστό, όπως άλλωστε και στην υπόλοιπη Ελλάδα.

Ταυτόχρονα, μιλήσαμε για μια σειρά άλλα ζητήματα, που επίσης απασχολούν, όπως είναι το Προσφυγικό - Μεταναστευτικό, με τον κύριο όγκο των προσφύγων - το 50% και πλέον - να βρίσκεται στην περιοχή της Κ. Μακεδονίας. Μια πολιτική που με ευθύνη της ελληνικής κυβέρνησης, αλλά και άλλων κομμάτων, έφτασε στο σημείο να εγκλωβίσει πρόσφυγες στην πατρίδα μας, στα νησιά του Αιγαίου και εδώ στην Κ. Μακεδονία, σε άλλες περιοχές, χωρίς να έχουν εξασφαλιστεί στοιχειωδώς ακόμα ούτε συνθήκες φιλοξενίας, ούτε η απαραίτητη χρηματοδότηση, ούτε όλες οι απαραίτητες υποδομές που χρειάζονται κυρίως - και από τις Περιφέρειες και από τους δήμους - για να μπορούν να βοηθήσουν σε αυτή την κατεύθυνση. Βεβαίως, το κύριο πρόβλημα που εντοπίζουμε για το Προσφυγικό είναι το πώς ξεκίνησε από την αρχή, με τη συμφωνία ΕΕ - Τουρκίας, την οποία συνυπέγραψε και η ελληνική κυβέρνηση, που βεβαίως δεν κάνει τίποτε άλλο από το να εγκλωβίζει αυτούς τους ξεριζωμένους στη χώρα μας και να δημιουργεί προβλήματα και στους ίδιους, που θέλουν να πάνε σε άλλες χώρες της Ευρώπης, και προβλήματα στις λαϊκές οικογένειες, στους εργαζόμενους της δικής μας χώρας.

Ταυτόχρονα, επισημάναμε μια σειρά ζητήματα περιβαλλοντικά, ζητήματα προστασίας του περιβάλλοντος, που απασχολούν τους κατοίκους της περιοχής. Ενημερωθήκαμε για τις δράσεις της Περιφέρειας και για τα προβλήματα ιδιαίτερα των μαθητών, της σχολικής μεταφοράς και μια σειρά αλλά ζητήματα, που ακόμη δεν έχουν ολοκληρωθεί και δεν έχουν λυθεί έτσι όπως θα έπρεπε. Βεβαίως, επισημάναμε αυτό που είναι πάγια θέση του ΚΚΕ, ότι η κυβέρνηση, η κεντρική εξουσία, έχει δώσει και συνεχίζει να δίνει αρμοδιότητες στην περιφερειακή και την τοπική διοίκηση, ως συστατικό στοιχείο του κράτους, αλλά ταυτόχρονα δεν εξασφαλίζει την απαραίτητη χρηματοδότηση, δεν εξασφαλίζει τους απαραίτητους πόρους, δεν εξασφαλίζει τα κονδύλια από τον κρατικό προϋπολογισμό που πρέπει να μεταφερθούν στην περιφερειακή διοίκηση, ώστε να μπορεί να επιτελέσει στοιχειωδώς το έργο με το οποίο νομοθετικά την έχει ουσιαστικά χρεώσει το κεντρικό κράτος.

Κι από αυτή την άποψη, το έχουμε πει επανειλημμένα, το τονίσαμε και εδώ στη συνάντησή μας σήμερα, το ΚΚΕ και οι σύμβουλοί του στην Περιφέρεια και παντού, βρισκόμαστε από τη θέση της αντιπολίτευσης, έτσι όπως πιστεύουμε ότι πρέπει να βρίσκονται όλοι οι δήμοι και οι Περιφέρειες, τα Περιφερειακά και Δημοτικά Συμβούλια, απέναντι στην κεντρική εξουσία, με διεκδικήσεις, έτσι ώστε να επιτευχθεί η ικανοποίηση των λαϊκών, των κοινωνικών αναγκών και τούτης εδώ της περιοχής και συνολικά της χώρας».

 
 

 

Έχει διαβαστεί 144 φορές

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

advertisement
advertisement

Συνέντευξη με την πρέσβειρα της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

«Άτιμη Ασφαλιστική»

Από την εκδήλωση της "ΑΛΛΗΣ ΑΠΟΨΗΣ" στο Foyer στη Βέροια(27/12/19)

 

Οι ερωτήσεις της "ΑΛΛΗΣ ΑΠΟΨΗΣ" προς την Έφη Αχτσιόγλου

 

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Τα Πιο Δημοφιλή

Ο Καιρός στη ΒέροιαΟ καιρός τώρα

Καταιγίδες
Καταιγίδες
Θερμοκρασία 9 °C
Άνεμος ΒΒΔ 1-2 μποφόρ

Τετάρτη, 01 Απριλίου

Κυρίως συννεφιασμένος με δυνατές βροχές
Κυρίως συννεφιασμένος με δυνατές βροχές
Θερμοκρασία 2 ως 9 °C
Άνεμος ΑΝΑ 2-3 μποφόρ

Πέμπτη, 02 Απριλίου

Περιοδικά σύννεφα
Περιοδικά σύννεφα
Θερμοκρασία 2 ως 9 °C
Άνεμος ΔΒΔ 1-2 μποφόρ

Ποιός είναι online

Έχουμε online 47 επισκέπτες και 0 μέλη.

Αρχική σελίδα για κινητά