Τρίτη, 17 Σεπ, 2019

  • Εργατικό Κέντρο Νάουσας: Για την απεργία στις 24 Σεπτέμβρη
  • ΕΛΜΕ Ημαθίας: Για τα ολιγομελή τμήματα των ΕΠΑΛ
  • Για τα προβλήματα στη Δομή Φιλοξενίας Προσφύγων στην Αγία Βαρβάρα
  • Ομαδική έκθεση του τμήματος ζωγραφικής ενηλίκων / εφήβων της ΚΕΠΑ Δήμου Βέροιας
  • Για τα αδέσποτα στον Δήμο Βέροιας
  • Προτροπές από τον Θ. Σιδηρόπουλο
Εργατικό Κέντρο Νάουσας: Για την απεργία στις 24 Σεπτέμβρη1 ΕΛΜΕ Ημαθίας: Για τα ολιγομελή τμήματα των ΕΠΑΛ2 Για τα προβλήματα στη Δομή Φιλοξενίας Προσφύγων στην Αγία Βαρβάρα3 Ομαδική έκθεση του τμήματος ζωγραφικής ενηλίκων / εφήβων της ΚΕΠΑ Δήμου Βέροιας4 Για τα αδέσποτα στον Δήμο Βέροιας5 Προτροπές από τον Θ. Σιδηρόπουλο6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Συνάντηση Γ. Ουρσουζίδη με τον Πρέσβη Ιαπωνίας

print
email
από Η Άλλη Άποψη
Συνάντηση Γ. Ουρσουζίδη με τον Πρέσβη Ιαπωνίας

Με τον αξιότιμο Πρέσβη της Ιαπωνίας κ. Yasuhiro SHIMIZU είχα τη δυνατότητα να συναντηθώ με την ευκαιρία της ανάληψης των καθηκόντων του,  όπου εκπροσώπησα τον Πρόεδρο της Βουλής κ. Νίκο Βούτση και την Κοινοβουλευτική Ομάδα Φιλίας Ελλάδας - Ιαπωνίας.

Στις 16 Αυγούστου 2017, ο κ. Yasuhiro SHIMIZU ανέλαβε τη θέση του Πρέσβη της Ιαπωνίας στην Ελλάδα και στις 28 Σεπτεμβρίου 2017 επέδωσε τα διαπιστευτήριά του στον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλο.

 Όπως δήλωσε, η προσωπική του σχέση με την Ελλάδα είναι μακρόχρονη και ξεκινά από τα νεανικά του χρόνια. Είναι ιδιαίτερα εξοικειωμένος με την αρχαία ελληνική γραμματεία, έχοντας μελετήσει κυρίως αρχαία τραγωδία και κωμωδία. Επίσης κατά το παρελθόν, έχει επισκεφθεί δύο φορές την Ελλάδα.

  Αυτήν την περίοδο, η Ιαπωνία έχει ξεκινήσει πυρετώδεις προετοιμασίες για τη διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων στο Τόκυο το 2020. Σε μία τέτοια περίοδο, η ανάληψη καθηκόντων ως Πρέσβης της Ιαπωνίας στην Ελλάδα - γενέτειρα των Ολυμπιακών Αγώνων και τόπο της Αφής και Παράδοσης της Ολυμπιακής Φλόγας - αποτελεί ύψιστη τιμή.

Το 2019, η Ελλάδα και η Ιαπωνία πρόκειται να εορτάσουν την επέτειο των 120 χρόνων από τη σύναψη του «Συμφώνου Φιλίας, Εμπορίου και Ναυτιλίας» το 1899. Με αφετηρία το σύμφωνο αυτό που σηματοδότησε την έναρξη των διπλωματικών σχέσεων, οι χώρες μας επί 120 σχεδόν χρόνια, εξακολουθούν να οικοδομούν σταθερά άριστες διμερείς σχέσεις.

  Η Ελλάδα είναι ευρέως γνωστή στην Ιαπωνία ως το λίκνο του δυτικού πολιτισμού και της δημοκρατίας. Οι δύο χώρες, που θεωρούνται από τις μεγαλύτερες ναυτικές δυνάμεις του κόσμου, διατηρούν ιδιαίτερα στενή συνεργασία και στον χώρο των επιχειρήσεων. Τέλος, στην Ιαπωνία υπάρχει έντονο ενδιαφέρον τόσο για τις οικονομικές μεταρρυθμίσεις, όσο και για την πορεία της οικονομικής ανάκαμψης της Ελλάδας.

Έχοντας ως στόχο την ευρύτερη ανάπτυξη των δύο χωρών, θεωρεί καθοριστικούς παράγοντες την ενίσχυση της παρουσίας της Ιαπωνίας στην Ελλάδα, καθώς και τη στήριξη της ανταλλαγής σημαινόντων προσώπων, την αύξηση των εμπορικών επενδύσεων και την τόνωση του τουρισμού. Επίσης, θεωρεί προέχουσας σημασίας την περαιτέρω προώθηση των διμερών σχέσεων μέσω της συνεργασίας σε ένα ευρύ φάσμα τομέων - ιδιαιτέρως στην πολιτική, την οικονομία και τον πολιτισμό.

Απ΄ τη μεριά μου μετέφερα τους εγκάρδιους χαιρετισμούς του Προέδρου της Βουλής των Ελλήνων και τις θερμές ευχές για προσωπική υγεία και επιτυχία στο έργο του, ώστε επί των ημερών του να αναπτυχθούν περεταίρω οι μακροχρόνιες άριστες σχέσεις μεταξύ των λαών μας. Δήλωσα επίσης, πως στο πρόσωπο του αναγνωρίζουμε έναν πραγματικά ευγενικό άνθρωπο που αγαπά την Ελλάδα και πως οι Έλληνες  σέβονται και αγαπούν την πατρίδα του.

                    Αθήνα 3.11.2017                         Ουρσουζίδης Ν. Γιώργος

                                                                  Βουλευτής Ημαθίας του ΣΥΡΙΖΑ

Έχει διαβαστεί 181 φορές

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

Συνέντευξη με την πρέσβειρα της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Τα Πιο Δημοφιλή

Ο Καιρός στη ΒέροιαΟ καιρός τώρα

Λιακάδα
Λιακάδα
Θερμοκρασία 30 °C
Άνεμος ΝΑ 1-2 μποφόρ

Τρίτη, 17 Σεπτεμβρίου

Λιακάδα
Λιακάδα
Θερμοκρασία 16 ως 33 °C
Άνεμος ΒΑ 1-2 μποφόρ

Τετάρτη, 18 Σεπτεμβρίου

Κυρίως λιακάδα
Κυρίως λιακάδα
Θερμοκρασία 15 ως 32 °C
Άνεμος ΒΑ 1-2 μποφόρ

Ποιός είναι online

Έχουμε online 142 επισκέπτες και 1 μέλος.

Αρχική σελίδα για κινητά