Τρίτη, 21 Απρ, 2026

  • Εντείνονται απειλές και πιέσεις των ΗΠΑ λίγο πριν την εκπνοή της προσωρινής «εκεχειρίας» με το Ιράν
  • Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ: Ερώτηση για την εισβολή και τα επικίνδυνα σχέδια διαμελισμού του Λιβάνου από το κράτος του Ισραήλ
  • Έλον Μασκ πες αλεύρι, ο Μαρξ σε γυρεύει
  • Μία ενδιαφέρουσα βιβλιοπαρουσίαση σήμερα στη Βέροια
  • Κατουρημένα Συγχαρητήρια
  • ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΕ ΤΟ ΝΕΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΗΣ ΧΑΪΔΩΣ ΜΠΑΤΣΑΡΑ  ΤΖΗΚΑ:ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΜΟΥ ΠΟΙΗΜΑΤΑ/ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΤΑΙ ΣΤΗ ΒΕΡΟΙΑ
Εντείνονται απειλές και πιέσεις των ΗΠΑ λίγο πριν την εκπνοή της προσωρινής «εκεχειρίας» με το Ιράν1 Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ: Ερώτηση για την εισβολή και τα επικίνδυνα σχέδια διαμελισμού του Λιβάνου από το κράτος του Ισραήλ2 Έλον Μασκ πες αλεύρι, ο Μαρξ σε γυρεύει3 Μία ενδιαφέρουσα βιβλιοπαρουσίαση σήμερα στη Βέροια4 Κατουρημένα Συγχαρητήρια5 ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΕ ΤΟ ΝΕΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΗΣ ΧΑΪΔΩΣ ΜΠΑΤΣΑΡΑ  ΤΖΗΚΑ:ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΜΟΥ ΠΟΙΗΜΑΤΑ/ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΤΑΙ ΣΤΗ ΒΕΡΟΙΑ6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Στο DNA του συστήματος

Όσο βαθαίνουν οι αποκαλύψεις για τα σκάνδαλα, τόσο ξεδιαλύνουν οι πραγματικές αιτίες, που βρίσκονται στη σύμφυση του κράτους και των μηχανισμών του με τα επιχειρηματικά συμφέροντα.Στο κυνήγι του μεγαλύτερου κέρδους και για τη θωράκιση της εξουσίας του, το κεφάλαιο δεν διστάζει μπροστά στο μεγαλύτερο έγκλημα, αξιοποιώντας κάθε «νόμιμο» ... Περισσότερα

Συναντήθηκαν Γιώργος Παπανδρέου και Θανάσης Θεοχαρόπουλος

από Η Άλλη Άποψη

Νέα κινητικότητα στο χώρο της αποκαλούμενη «κεντροαριστεράς» και πλέον στους πρωταγωνιστές των επαφών και των συναντήσεων περιλαμβάνεται και ο πρώην πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΚΙΔΗΣΟ, Γιώργος Παπανδρέου.

Το απόγευμα της Τετάρτης συναντήθηκε με τον πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Θανάση Θεοχαρόπουλο. Προγραμματίζεται συνάντηση και με την Φώφη Γεννηματά, ενώ δεν επιβεβαιώνεται μέχρι τώρα μια πιθανή συνάντηση με τον Σταύρο Θεοδωράκη. Ζητούμενο των επαφών η δεξαμενή των ψηφοφόρων της «κεντροαριστεράς» πάνω από την οποία συνωστίζονται ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ, η ΔΗΜΑΡ, το Ποτάμι αλλά και η ΝΔ και επηρεάζουν την προσπάθεια ανασύνθεσης του συγκεκριμένου πολιτικού χώρου.

Μετά τη συνάντηση με τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ, ο Γιώργος Παπανδρέου δήλωσε πως πρόκειται για μια «πρωτοβουλία που έχει στόχο να μπουν σε πρώτο πλάνο οι ιδέες και οι θέσεις που μπορούν να δημιουργήσουν δυναμική για ένα μεγάλο προοδευτικό μέτωπο» και πρόσθεσε ότι «υπάρχει η ανάγκη να ξεπεράσουμε τακτικισμούς και προσωπικές αντιθέσεις».

Ανέφερε ότι «μπορούμε να συμβάλλουμε καταλυτικά στη συνεννόηση των πολιτικών και παραγωγικών δυνάμεων του τόπου», αν και απέφυγε να αναφερθεί ονομαστικά τόσο στη ΝΔ όσο και στο ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε ότι η χώρα χρειάζεται αλλαγές «που η συντήρηση -δεξιά και δήθεν αριστερή- αδυνατούν, δεν τολμούν να κάνουν, υποτασσόμενοι στη λογική του πελατειασμού και της νομής της εξουσίας».

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ δήλωσε ότι «συζητήσαμε τις ευρύτερες πολιτικές εξελίξεις και την αναγκαιότητα ενός ισχυρού αυτόνομου πόλου της κεντροαριστεράς σαφώς οριοθετημένου τόσο από τις αδιέξοδες πολιτικές και το λαϊκισμό του ΣΥΡΙΖΑ όσο και από τις συντηρητικές πολιτικές της ΝΔ». Πρόσθεσε ότι «στη ΔΗΜΑΡ και στη Δημοκρατική Συμπαράταξη εντείνουμε τις διεργασίες σε επίπεδο κοινωνίας για την εμβάθυνση, την ισχυροποίηση και την διεύρυνση του εγχειρήματος».

Έχει διαβαστεί 376 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

Γλυκιά γιασεμιά μου

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Με ένα κλικ στο κανάλι μας στο Yutube!

advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Ημερολόγιο

Ποιός είναι online

Έχουμε online 345 επισκέπτες και 0 μέλη.