Σάββατο, 23 Οκτ, 2021

  • Με την προβιά...
  • Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό 22/10
  • Κανονικά θα γίνει η παρέλαση και οι Εορταστικές εκδηλώσεις της 28ης Οκτωβρίου στην Αλεξάνδρεια
  • Ο ΑΝΔΡΕΑΣ ΛΟΒΕΡΔΟΣ ΣΤΗΝ ΗΜΑΘΙΑ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 25 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2021
  • Συνεργασία Δήμου Βέροιας με ΟΙΚΟΤΟΠΙΑ για τις δράσεις "Θαλάσσια απορρίμματα, από τα ποτάμια στο Δέλτα "
  • Εντείνονται οι πιέσεις στο Facebook
Με την προβιά...1 Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό 22/102 Κανονικά θα γίνει η παρέλαση και οι Εορταστικές εκδηλώσεις της 28ης Οκτωβρίου στην Αλεξάνδρεια3 Ο ΑΝΔΡΕΑΣ ΛΟΒΕΡΔΟΣ ΣΤΗΝ ΗΜΑΘΙΑ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 25 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 20214 Συνεργασία Δήμου Βέροιας με ΟΙΚΟΤΟΠΙΑ για τις δράσεις "Θαλάσσια απορρίμματα, από τα ποτάμια στο Δέλτα "5 Εντείνονται οι πιέσεις στο Facebook6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Εστίες διασποράς

Εστίες διασποράς

Πάνω από 1.000 τμήματα συγχωνεύονται πανελλαδικά αυτές τις μέρες, προκαλώντας τις οργισμένες αντιδράσεις γονέων και μαθητών, αφού εκτός από το «γης Μαδιάμ» που συνεπάγονται τα 27 και 28 παιδιά στην τάξη, ο συγχρωτισμός γίνεται ακόμα πιο επικίνδυνος για τη διάδοση της πανδημίας, στη φάση της νέας έξαρσης. Καθόλου τυχαία, μάλιστα, η απου... Περισσότερα

Συνεδριάζουν από σήμερα τα γεράκια του ΝΑΤΟ στην Αθήνα

Τελευταία ενημέρωση από Η Άλλη Άποψη
Συνεδριάζουν από σήμερα τα γεράκια του ΝΑΤΟ στην Αθήνα
Ξεκινά σήμερα στην Αθήνα το Συνέδριο της Στρατιωτικής Επιτροπής (ΣΕ) του ΝΑΤΟ, που συνιστά και την ανώτατη στρατιωτική αρχή της λυκοσυμμαχίας, με οικοδεσπότη του συνεδρίου της τον αρχηγό του ΓΕΕΘΑ, στρατηγό Κ. Φλώρο, ενώ θα παρευρεθεί σύσσωμη η ηγεσία της ΣΕ. Χαιρετισμοί προγραμματίζονται από τον πρωθυπουργό Κυρ. Μητσοτάκη και τον υπουργό Αμυνας Ν. Παναγιωτόπουλο.

Στο «μενού» του συνεδρίου, το οποίο πραγματοποιείται στη «σκιά» των προχτεσινών ανακοινώσεων για τη στρατιωτική συμφωνία ΗΠΑ - Βρετανίας - Αυστραλίας απέναντι στην Κίνα, που προκάλεσε έντονες αντιδράσεις και από τη Γαλλία, θα βρεθούν τόσο οι εν εξελίξει πολεμικές επιχειρήσεις του ΝΑΤΟ, όσο και η εξειδίκευση των νέων «στρατηγικής σημασίας» αποφάσεων που πήρε το ΝΑΤΟ στις πρόσφατες Συνόδους του με «κορωνίδα» την πρωτοβουλία «ΝΑΤΟ 2030», την επιθετική στρατηγική του ΝΑΤΟ για την επόμενη δεκαετία.

Σε συνδυασμό και με τη συζήτηση για την υλοποίηση των δύο νέων «θεσμικών προσεγγίσεων» με τίτλους «Αποτροπή και Αμυνα της Ευρω-Ατλαντικής Περιοχής» και «Προεξάρχον Κείμενο Διεξαγωγής Πολέμου ΝΑΤΟ», η Σύνοδος θα ασχοληθεί με τα νέα εγκληματικά σχέδια της ιμπεριαλιστικής συμμαχίας, στην αντιπαράθεση με τη Ρωσία και την Κίνα, έτσι όπως αυτή απλώνεται σε «όλη τη γραμμή» από τη Μ. Θάλασσα και την Ανατ. Μεσόγειο έως τον Ινδο-Ειρηνικό.

Στο επίκεντρο βρίσκονται τα σχέδια για την ενίσχυση των στρατιωτικών υποδομών και δυνατοτήτων της ιμπεριαλιστικής συμμαχίας, για το «πρώτο πυρηνικό πλήγμα» και για την ενίσχυση σε όλα τα «πεδία» όπου απλώνονται οι ιμπεριαλιστικοί ανταγωνισμοί (τεχνολογικά, οικονομικά κ.ο.κ.), οι αποφάσεις για την προσαρμογή και των πολιτικών υποδομών στα πολεμικά σχέδια, οι συνεχιζόμενες «πρόβες πολέμου» και οι ιμπεριαλιστικές αποστολές, αλλά και τα σχέδια που στρέφονται ενάντια στον «εχθρό λαό» στο εσωτερικό των χωρών. Ενώ η συζήτηση αφορά και την προώθηση των συμμαχιών που στήνονται «προς Ανατολάς», κι ενώ αντικειμενικά στον «αφρό» βγαίνουν και τα «αποκλίνοντα» συμφέροντα στο εσωτερικό της συμμαχίας και η προσπάθεια διατήρησης της ΝΑΤΟικής «συνοχής» για την υλοποίησή τους.

Το Συνέδριο ανοίγει σήμερα το απόγευμα με φιέστα υποδοχής στη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων. Το κυρίως μενού είναι αύριο, Σάββατο, με θεματικές όπως: «Επιχειρήσεις, αποστολές και δραστηριότητες του ΝΑΤΟ», η «Στρατηγική προσαρμογή» και οι «Προκλήσεις εν καιρώ ειρήνης» στις νέες συνθήκες ιμπεριαλιστικής αντιπαράθεσης, το «NATO 2030».

Οι συναντήσεις και οι συνεννοήσεις έχουν ξεκινήσει βέβαια από χτες. Ενδεικτικά, ο υπουργός Αμυνας Ν. Παναγιωτόπουλος συναντήθηκε, ενόψει του Συνεδρίου, με τον πρόεδρο της ΣΕ, Ολλανδό ναύαρχο Ρόμπερτ Μπάουερ, παρισταμένου και του Α/ΓΕΕΘΑ στρατηγού Κων. Φλώρου. «Συζητήθηκαν θέματα που αφορούν τη διαδικασία "NATO 2030", τη νέα Στρατηγική του ΝΑΤΟ για την Αμυνα και την Αποτροπή στον Ευρω-Ατλαντικό χώρο. Υπογραμμίστηκε, επίσης, η σημασία της ενίσχυσης της ανθεκτικότητας, ιδιαίτερα των κρίσιμων κρατικών υποδομών, η σημαντική συνεισφορά και ο ρόλος της χώρας μας στη Συμμαχία και η ανάγκη αποτελεσματικής αντιμετώπισης νέων προκλήσεων και απειλών στην ευρύτερη περιοχή μας», αναφέρεται από πλευράς υπουργείου. Προηγούμενα, ο Μπάουερ έγινε δεκτός στο Στρατόπεδο «Παπάγου» από τον Α/ΓΕΕΘΑ, Κ. Φλώρο.

Και EUMED - Med9

Σε μια παράλληλη εξέλιξη, σήμερα συνέρχεται στην Αθήνα η Σύνοδος Κορυφής των Μεσογειακών χωρών της ΕΕ, με φόντο τόσο τα σχέδια «στρατηγικής αυτονομίας» της ιμπεριαλιστικής ένωσης και αυτά για την ενίσχυση των στρατιωτικών «ικανοτήτων» της, όσο και τα - συνδεδεμένα με αυτά - σχέδια για το «πράσινο New Deal» των επιχειρηματικών ομίλων.

Ειναι το λεγόμενο «Med9» πλέον, καθώς η ομάδα των επτά χωρών που συμμετείχαν μέχρι σήμερα στην ομάδα της EUMED, εμπλουτίζεται από φέτος με τη συμμετοχή της Κροατίας και της Σλοβενίας.

Στο πλαίσιο της Συνόδου, έρχεται στην Αθήνα η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, για να παρακολουθήσει τις εργασίες της, ενώ ο Κυρ. Μητσοτάκης θα συζητήσει κατά τη διάρκεια της Συνόδου με τους ηγέτες της Κροατίας, της Κύπρου, της Γαλλίας, της Ιταλίας, της Μάλτας, της Πορτογαλίας, της Σλοβενίας και της Ισπανίας «τις προκλήσεις και τις κρίσεις που αντιμετωπίζουν οι χώρες της Μεσογείου. Προκλήσεις ασφαλείας στη Μεσόγειο που θέτουν σε κίνδυνο την ασφάλεια και τη σταθερότητα στην περιοχή, νέες εν δυνάμει κρίσεις, όπως του Μεταναστευτικού με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις στο Αφγανιστάν. Και φυσικά κρίσεις, των οποίων τις συνέπειες βιώνουν ήδη οι χώρες της Μεσογείου, όπως η κλιματική αλλαγή», όπως διευκρίνιζε χτες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γ. Οικονόμου.

Αλλωστε, ψάχνοντας να διασφαλίζουν νέα πεδία κερδοφορίας σε μια σειρά επιχειρηματικούς ομίλους στη λεγόμενη «πράσινη Ενέργεια», με πρωτοβουλία Μητσοτάκη η φετινή Σύνοδος Κορυφής του Med9 θα εστιάσει «στην κλιματική κρίση, στην προστασία του περιβάλλοντος και στην ανάγκη κοινής δράσης και συνεργασίας των χωρών της Μεσογείου».

Στο περιθώριο της Συνόδου, ο Μητσοτάκης θα έχει ξεχωριστές συναντήσεις με τους πρωθυπουργούς Κροατίας και Ιταλίας, ενώ αργότερα το βράδυ αναμένονται δηλώσεις των 9 ηγετών στα ΜΜΕ.


Έχει διαβαστεί 498 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Συνέντευξη τύπου της πρέσβειρας της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «EΠΙΚΑΙΡΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

«Η Εθνική Αντίσταση στη Βέροια: Ένα οδοιπορικό στους δρόμους της πόλης μας και στη ιστορία της χώρας μας»

«Άτιμη Ασφαλιστική»

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Ο Καιρός στη ΒέροιαΟ καιρός τώρα

Κυρίως συννεφιασμένος
Κυρίως συννεφιασμένος
Θερμοκρασία 20 °C
Άνεμος ΔΒΔ 0-1 μποφόρ

Τρίτη, 19 Οκτωβρίου

Μερική λιακάδα
Μερική λιακάδα
Θερμοκρασία 9 ως 18 °C
Άνεμος ΒΑ 1-2 μποφόρ

Τετάρτη, 20 Οκτωβρίου

Κυρίως λιακάδα
Κυρίως λιακάδα
Θερμοκρασία 9 ως 17 °C
Άνεμος ΑΝΑ 1-2 μποφόρ

Ποιός είναι online

Έχουμε online 188 επισκέπτες και 0 μέλη.