Καμία ουσιαστική απάντηση δεν δίνει η κυβέρνηση για το πλωτό drone που «λούφαξε» στη Λευκάδα, φορτωμένο με μεγάλη ποσότητα εκρηκτικών.Σύμφωνα με όσα έχουν αποκαλυφθεί για το μη επανδρωμένο όπλο, είτε περίμενε τον στόχο του είτε προσπαθούσε να ανακτήσει επικοινωνία με τη βάση του μετά από αποτυχημένη επίθεση, όχι πολύ μακριά από το σημε... Περισσότερα
ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΕΝΩΣΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ: Φιέστα προώθησης των αντιλαϊκών σχεδιασμών ΕΕ και κυβέρνησης
Τελευταία ενημέρωση από Η Άλλη Άποψη
Μια φιέστα που έστησε η νεοδημοκρατική πλειοψηφία της διοίκησης τηςΕνωσης Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝΠΕ), για την προώθηση των στόχων της αστικής τάξης, υμνολόγιο στην κυβέρνηση και την ΕΕ, ήταν το θεματικό συνέδριο που πραγματοποιήθηκε στην Πάτρα στις 22 και 23 Μάη για τη λεγόμενη «θεσμική θωράκιση και την αγροτική ανάπτυξη». Αυτό αποδεικνύεται από την κεντρική τοποθέτηση του προέδρου της Ενωσης, περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας,Απ. Τζιτζικώστα, που έβαλε όλο το πλαίσιο που επιχειρείται για τον ρόλο των Περιφερειών με βάση και τις κατευθύνσεις της ΕΕ για το πέρασμα από την «Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση» στη λεγόμενη «Περιφερειακή Διακυβέρνηση» που στοχεύει στην αποτελεσματικότερη στήριξη των επιχειρηματικών ομίλων με όχημα την «βιώσιμη ανάπτυξη, την πράσινη και ψηφιακή μετάβαση».
Εκεί άλλωστε αποσκοπεί και η δημιουργία υπερ-οργάνων σε δήμους και Περιφέρειες, που μετατρέπουν σταδιακά τα Συμβούλια σε διακοσμητικά στοιχεία. Επίσης, η παραπέρα αλλοίωση κι αυτών ακόμα των εκλογικών αποτελεσμάτων με την απόδοση απόλυτης πλειοψηφίας σε δημάρχους και περιφερειάρχες. Αυτό που επιδιώκεται είναι ένα πιο αποτελεσματικό επιτελικό κράτος, υποτίθεται αποκεντρωμένο, στην υπηρεσία όχι όμως του λαού αλλά των επιχειρηματικών συμφερόντων και του καπιταλιστικού δρόμου ανάπτυξης. Ετσι και το πέρασμα αρμοδιοτήτων τομέων που είναι κρατική ευθύνη, όπως η Παιδεία, η Υγεία, η Πρόνοια, η πολιτική προστασία κ.ά., επιχειρεί να ενισχύσει τις Συμπράξεις Δημόσιου - Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ), τον ιδιωτικό τομέα, κάτι που βλέπουμε να συμβαίνει με το μπούκωμα των εργολάβων, που στοιχίζουν πολύ περισσότερο στα λαϊκά στρώματα. Επίσης προωθείται η παραπέρα ιδιωτικοποίηση της Ενέργειας, των ορυκτών, του νερού, των παραλιών, των ορεινών όγκων και δασών, λιμανιών, αεροδρομίων και δρόμων καθώς και η μετατροπή Περιφερειών και δήμων σε φοροεισπρακτικούς μηχανισμούς.