Τετάρτη, 25 Νοέ, 2020

  • Κάλεσμα του Ν.Τ της ΑΔΕΔΥ σε απεργία στις 26/11
  • Φρόσω Καρασαρλίδου: «Η κυβέρνηση δεν ανταποκρίνεται στις βαθιές και αρνητικές συνέπειες που θα υπάρξουν για το σύνολο της κοινωνίας από την πανδημία του κορονοϊού».
  • Δήλωση Δημάρχου Νάουσας για τη σημερινή ευρεία σύσκεψη εκπροσώπων φορέων της Ημαθίας στη Βέροια, με επικεφαλής τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχάλη Χρυσοχοϊδη
  • Το ΔΣ της ΕΝΙΘ (ΕΝΩΣΗ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ) καταδικάζει την προκλητική απόφαση κυβέρνησης και διοικητών για απόσπαση  προσωπικού από δημόσια νοσοκομεία σε ιδιωτικές κλινικές
  • ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: Προσπάθησε να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα για τη μείωση των δαπανών στην Υγεία
  • Στα 2.135 τα κρούσματα, 101 νέοι θάνατοι, 562 διασωληνωμένοι
Κάλεσμα του Ν.Τ της ΑΔΕΔΥ σε απεργία στις 26/111 Φρόσω Καρασαρλίδου: «Η κυβέρνηση δεν ανταποκρίνεται στις βαθιές και αρνητικές συνέπειες που θα υπάρξουν για το σύνολο της κοινωνίας από την πανδημία του κορονοϊού».2 Δήλωση Δημάρχου Νάουσας για τη σημερινή ευρεία σύσκεψη εκπροσώπων φορέων της Ημαθίας στη Βέροια, με επικεφαλής τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχάλη Χρυσοχοϊδη3 Το ΔΣ της ΕΝΙΘ (ΕΝΩΣΗ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ) καταδικάζει την προκλητική απόφαση κυβέρνησης και διοικητών για απόσπαση  προσωπικού από δημόσια νοσοκομεία σε ιδιωτικές κλινικές4 ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: Προσπάθησε να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα για τη μείωση των δαπανών στην Υγεία5 Στα 2.135 τα κρούσματα, 101 νέοι θάνατοι, 562 διασωληνωμένοι6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Στάση ευθύνης!

Στάση ευθύνης!

Πιάσαν πάλι στασίδι. Τους καλεί βλέπετε το ...καθήκον, αφού βλέπουν ότι οι εργαζόμενοι φοράνε μάσκες για να προστατευτούν και όχι για να φιμωθούν, και αντιλαμβάνονται ότι αυτές ακριβώς οι ειδικές συνθήκες απαιτούν αγωνιστικές παρεμβάσεις και διεκδικήσεις, παίρνοντας βέβαια όλα τα αναγκαία μέτρα προστασίας. Ο λόγος για το νέο γαϊταν... Περισσότερα

Συνεχίζεται ο εμπαιγμός των συνταξιούχων μετά την κατάργηση του ΕΚΑΣ

από Η Άλλη Άποψη

Περισσεύει η κοροϊδία των συνταξιούχων από το υπουργείο Εργασίας και την κυβέρνηση που προσπαθούν να σώσουν τα προσχήματα για τη μείωση των συντάξεων και την κατάργηση του ΕΚΑΣ.

Σε συνέντευξη του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγακλος για το ΕΚΑΣ θυμίζει πως έχει ψηφιστεί από πέρυσι η κατάργηση του, λέγοντας «όπως γνωρίζετε, το ΕΚΑΣ δεν ήταν αντικείμενο διαπραγμάτευσης στην ασφαλιστική μεταρρύθμιση, διότι είχε ψηφιστεί η κατάργησή του ήδη από τον Ιούλιο με τις ψήφους της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και του Ποταμιού».

Προσθέτει πως «το 2017 ωστόσο, θα έπρεπε να προχωρήσουμε σε νέες περικοπές, διότι αυτό προβλέπει το μνημόνιο που ψήφισαν όλες οι δυνάμεις που ήθελαν να κρατήσουν την Ελλάδα στην Ευρώπη. Όμως, αντί να προχωρήσουμε σε περικοπές, να πάψουν να το λαμβάνουν εντελώς οι δικαιούχοι που εξακολουθούν και το παίρνουν, σκεφτόμαστε ως εναλλακτική λύση τη μείωση του ύψους του επιδόματος έτσι ώστε η ζημιά να είναι μικρότερη». Παραδέχεται,συνεπώς, ότι η κυβέρνηση κάνει ζημιά στους χαμηλοσυνταξιούχους, ενώ εμπαιγμός είναι και τα δήθεν αντισταθμιστικά μέτρα για το ΕΚΑΣ που έκοψε.

Αναφέρει πως «τα πρώτα μέτρα που λάβαμε ήταν να παράσχουμε δωρεάν φαρμακευτική περίθαλψη σε όσους το χάνουν (το ΕΚΑΣ), να προβλέψουμε μια κάρτα αλληλεγγύης που αναπληρώνει το 30% της απώλειας του εισοδήματος, ενώ μεριμνήσαμε να μην πληρώνουν την εισφορά υπέρ υγείας». Δηλαδή χαμηλοσυνταξιούχοι από τους οποίους η κυβέρνηση τους έκοψε μέχρι και 230 ευρώ το μήνα ΕΚΑΣ έρχεται τώρα να τους πει ότι τους απαλλάσσει από τη συμμετοχή τους στη φαρμακευτική δαπάνη, για όσους παίρνουν φάρμακα, η οποία είναι 10% επί του κόστους αγοράς των φαρμάκων. Μια απαλλαγή που σε καμιά περίπτωση δεν αντισταθμίζει το κομμένο ΕΚΑΣ.

Για τις κρατήσεις 6% υπέρ υγείας αναφέρει ότι «στο εξής το 6% θα πληρώνεται επί του ποσού που πηγαίνει στην τσέπη του συνταξιούχου. Άρα, οι περισσότεροι θα δουν, όταν υλοποιηθεί το μέτρο -τον Σεπτέμβριο ή τον Οκτώβριο γιατί οι υπηρεσίες καμιά φορά καθυστερούν-, μικρές αυξήσεις στη σύνταξη τους, λόγω αυτού του γεγονότος. Επίσης, το δεύτερο που κάναμε ήταν το 6% να μην το πληρώνουν μόνον αυτοί που έχουν μία σύνταξη -που είναι και οι περισσότεροι- αλλά και αυτοί που έχουν πάνω από μία». Το νέο ψαλίδισμα μεταξύ άλλων αφορά και συνταξιούχους που εκτός από τη δική τους κύρια σύνταξη παίρνουν και κύρια σύνταξη θανάτου από το σύζυγο που έχει πεθάνει.

Για τα εργασιακά ο υπουργός επικεντρώνει την κριτική του στο ΔΝΤ, αθωώνοντας την ΕΕ, όπου σε όλες τις χώρες μέλη εφαρμόζονται αντεργατικά μέτρα, λέγοντας πως «τo ΔΝΤ είναι απομονωμένο από την ίδια τη φύση των προτάσεών του, του ακραίου νεοφιλελευθερισμού που το χαρακτηρίζει. Ακριβώς διότι αυτός έρχεται σε αντίθεση με το ευρωπαϊκό κοινωνικό μοντέλο».

Παράλληλα αποφεύγει να δεσμευθεί, ούτε καν αναφέρεται, για τις ομαδικές απολύσεις και την παρεμπόδιση των απεργιών. Επικεντρώνεται μόνο στην επαναφορά τις διαπραγμάτευσης για των κατώτατο μισθό. Δηλώνει πως η κυβέρνηση ζητά «να επιστρέψουν οι συλλογικές διαπραγματεύσεις. Ο κατώτατος μισθός να είναι αντικείμενο διαπραγμάτευσης μεταξύ των κοινωνικών εταίρων».

Αναφερόμενος στο χαράτσωμα των κοινωνικών επιδομάτων επιβεβαιώνει ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ δεν έχει αλλάξει ούτε ένα μνημονικό νόμο. Αναφέρει πως «υπάρχει μια πρόσφατη γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους που ερμηνεύει, όχι δικό μας νόμο, αλλά νόμο της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Δεν είχαν φροντίσει να εξαιρέσουν από τη μη παρακράτηση χαρτοσήμου τα επιδόματα, και τώρα απλώς το Νομικό Συμβούλιο είπε να εφαρμοστεί ο νόμος. Είναι κάτι που θα το αντιμετωπίσουμε».

Έχει διαβαστεί 189 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «EΠΙΚΑΙΡΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Συνέντευξη με την πρέσβειρα της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

«Άτιμη Ασφαλιστική»

Από την εκδήλωση της "ΑΛΛΗΣ ΑΠΟΨΗΣ" στο Foyer στη Βέροια(27/12/19)

 

Οι ερωτήσεις της "ΑΛΛΗΣ ΑΠΟΨΗΣ" προς την Έφη Αχτσιόγλου

 

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Ο Καιρός στη ΒέροιαΟ καιρός τώρα

Μερική συννεφιά
Μερική συννεφιά
Θερμοκρασία 5 °C
Άνεμος ΑΒΑ 1-2 μποφόρ

Τετάρτη, 25 Νοεμβρίου

Λιακάδα
Λιακάδα
Θερμοκρασία 3 ως 12 °C
Άνεμος Α 0-1 μποφόρ

Πέμπτη, 26 Νοεμβρίου

Λιακάδα
Λιακάδα
Θερμοκρασία 5 ως 14 °C
Άνεμος ΒΒΑ 1 μποφόρ

Ποιός είναι online

Έχουμε online 184 επισκέπτες και 1 μέλος.