Δευτέρα, 18 Οκτ, 2021

  • Δήμος Βέροιας: Δωρεάν μαστολογικός έλεγχος για ανασφάλιστες γυναίκες και με περιορισμένους πόρους
  • Εκπαιδευτικό σεμινάριο στις βασικές Πρώτες Βοήθειες και στην Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ) σε υπαλλήλους του Δήμου Νάουσας
  • Η ιστορία επαναλαμβάνεται ως φαρσοκωμωδία με κοινό παρονομαστή το όνομα «Μητσοτάκης»
  • Αγιασμός για την έναρξη των Τμημάτων στην Εύξεινο Λέσχη Βέροιας
  • Μήνυνα Γκυρίνη για την Απελευθέρωση της Αλεξάνδρειας
  • Σήμερα παρουσιάζεται στη Βέροια το βιβλίο του Θανάση Δέλλα "Στη φωλιά της λύκαινας"
Δήμος Βέροιας: Δωρεάν μαστολογικός έλεγχος για ανασφάλιστες γυναίκες και με περιορισμένους πόρους1 Εκπαιδευτικό σεμινάριο στις βασικές Πρώτες Βοήθειες και στην Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ) σε υπαλλήλους του Δήμου Νάουσας  2 Η ιστορία επαναλαμβάνεται ως φαρσοκωμωδία με κοινό παρονομαστή το όνομα «Μητσοτάκης»3 Αγιασμός για την έναρξη των Τμημάτων στην Εύξεινο Λέσχη Βέροιας4 Μήνυνα Γκυρίνη για την Απελευθέρωση της Αλεξάνδρειας5 Σήμερα παρουσιάζεται στη Βέροια το βιβλίο του Θανάση Δέλλα "Στη φωλιά της λύκαινας"6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Ψέματα με πολύ κοντά ποδάρια...

Τώρα που η κυβέρνηση υπέγραψε μια νέα κατάπτυστη Συμφωνία για τις βάσεις με τις ΗΠΑ, με 5ετή διάρκεια και ακόμα πιο επικίνδυνες προβλέψεις από την προηγούμενη, τώρα που τα προπαγανδιστικά «μηχανάκια» παίρνουν πάλι μπρος για τα «οφέλη» που έχει να περιμένει τάχα ο λαός από την εμπλοκή στα σχέδια των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ τα οποία βάζουν τον λ... Περισσότερα

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ:Επιχειρεί να συγκαλύψει την επικίνδυνη αντιλαϊκή πολιτική

από Η Άλλη Άποψη
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ:Επιχειρεί να συγκαλύψει την επικίνδυνη αντιλαϊκή πολιτική
Ομήρους στην αντιλαϊκή της πολιτική, που θέτει σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία, κρατά η κυβέρνηση τους εργαζόμενους και τις οικογένειές τους. Η χτεσινή συνέντευξη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, στον τηλεοπτικό σταθμό «Alpha», ήρθε απλά να επιβεβαιώσει περίτρανα ότι η λογική πως με εμβόλια, self tests και ...αυτοσυγκράτηση, τελειώνει η πανδημία, είναι όχι μόνο παραπλανητική αλλά ακόμα χειρότερα επικίνδυνη. Κι αυτό την ώρα που καθημερινά υπάρχουν χιλιάδες κρούσματα, δεκάδες νεκροί και διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ, την ώρα που το δημόσιο σύστημα Υγείας έχει μετατραπεί σε μιας νόσου και πεθαίνουν άνθρωποι που δεν μπορούν να συνεχίσουν θεραπείες ή να τούς περιθάλψουν για άλλες ασθένειες στις δημόσιες δομές Υγείας.

Ο πρωθυπουργός απαντώντας στο πώς πάει τώρα η κυβέρνηση σε «άνοιγμα» δραστηριοτήτων, όταν σπάνε απανωτά τα θλιβερά ρεκόρ με θανάτους και πληρότητες στις ΜΕΘ, κάλεσε «να βλέπουμε την τάση», επιμένοντας ότι «είναι θετική τις τελευταίες 10 μέρες», καθώς «μειώνεται ο δείκτης θετικότητας». Και αναφερόμενος στα εμβόλια (οι παραδόσεις των οποίων έχουν καθυστερήσει χαρακτηριστικά), ισχυρίστηκε ότι χτίζεται το λεγόμενο τείχος ανοσίας, παρουσιάζοντας σαν «σύμμαχο» και τον καλό καιρό. Υποστήριξε επίσης ότι το άνοιγμα της εστίασης από τις 3 Μάη θα είναι «ελεγχόμενο και οργανωμένο», καλώντας ωστόσο ξανά για «υπευθυνότητα από όλους».

Προκλητικός, την ώρα που οι υγειονομικοί και άλλοι εργαζόμενοι αγωνίζονται για μέτρα ενίσχυσης του ΕΣΥ, κάλεσε κυρίως τους νέους «να χτίσουμε κίνημα υπέρ του εμβολιασμού. Να διοχετεύσουμε εκεί την ενέργειά μας», σε μια ακόμα κίνηση που παραπέμπει στην ατομική ευθύνη, αφού την ίδια στιγμή για τους νέους δεν έχει γίνει απολύτως τίποτα, για παράδειγμα σε ό,τι αφορά τα μέτρα προστασίας στα Λύκεια παρά μόνο την ...αυτοδιάγνωση των self tests.

Ακόμα, επιχείρησε να διασκεδάσει τις εντυπώσεις από τις αποκαλύψεις ότι η κυβέρνηση έχει πάρει αποφάσεις αγνοώντας τις εισηγήσεις της επιτροπής των ειδικών ή προσαρμόζοντας την επιστημονική τεκμηρίωση στην κατεύθυνση της ικανοποίησης των απαιτήσεων των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων, ανέφερε πως «η κυβέρνηση αποφασίζει, δεν αποφασίζουν οι ειδικοί». Στο ίδιο πλαίσιο χαρακτήρισε «βαθύτατο λαϊκισμό» τη συζήτηση περί της ανάγκης να δημοσιοποιούνται τα πρακτικά των συνεδριάσεών τους.

Σε ό,τι αφορά την κριτική στα άλλα κόμματα, επιχείρησε να τσουβαλιάσει τις αντιδράσεις και να ταυτίσει αντιδράσεις που έχουν εκφραστεί από την πρώτη στιγμή για μέτρα ενίσχυσης του ΕΣΥ, με αντιδράσεις σχετικά με την πολιτική διαχείρισης από την κυβέρνηση και όχι στην ουσία των αποφάσεων.

Ανάκαμψη για το μεγάλο κεφάλαιο

Πιάνοντας θέματα της Οικονομίας, αρνήθηκε ότι μέτρα που εξήγγειλε χτες (βλ. ρεπορτάζ σε άλλη στήλη) αφορούν βασικά ελαφρύνσεις στους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους. Βέβαια, αν και υπάρχουν ρυθμίσεις που περιστασιακά μπορεί να ευνοούν τμήμα των μικρών επαγγελματιών, στην πραγματικότητα η θηλιά που έχει μπει λέγεται έτσι κι αλλιώς «ενισχυμένη επιτήρηση». Κάτι που ομολόγησε και ο ίδιος, λέγοντας πως τα μέτρα «εντάσσονται στο πλαίσιο της ενισχυμένης επιτήρησης την οποία κληρονομήσαμε», από την προηγούμενη κυβέρνηση, γεγονός που μιλά από μόνο του για το ποιος θα ωφεληθεί και ποιος θα κληθεί να πληρώσει τελικά το μάρμαρο μακροπρόθεσμα.

Σε κάθε περίπτωση, αρνήθηκε το ενδεχόμενο διαγραφής ιδιωτικών χρεών. Βέβαια, αυτό αφορά τα εργατικά - λαϊκά νοικοκυριά και τους μικρούς επαγγελματίες και όχι τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους, αφού σε αυτήν την περίπτωση οι ελαφρύνσεις και τα «δωράκια» δίνουν και παίρνουν. Απέκλεισε επίσης κούρεμα και του δημόσιου χρέους («ας έχουμε μια αίσθηση τι είναι εφικτό», ήταν η χαρακτηριστική του τοποθέτηση), επιμένοντας ότι είναι βιώσιμο, κάνοντας και εδώ σαφές ότι ο λαός θα κληθεί να το σηκώσει στο ακέραιο.

Διόλου τυχαία εστίασε στα 32 δισ. του περιλάλητου Ταμείου Ανάκαμψης, διαβεβαιώνοντας για άλλη μια φορά ότι «δεν θα τα σπαταλήσουμε, θα τα επενδύσουμε σε υποδομές», που ζητά το κεφάλαιο, «και σε ανθρώπινο κεφάλαιο», π.χ. στην κατάρτιση που ζητούν οι μπίζνεσμεν για το εργατικό τους δυναμικό, ώστε να ανταποκρίνεται στις σύγχρονες ανάγκες της καπιταλιστικής οικονομίας.

Διευθετήσεις σε εκκρεμότητα

Στη συζήτηση μπήκαν και τα Ελληνοτουρκικά, όπου ξανάβαλε ως «κανόνες που πρέπει να διέπουν το πλαίσιο επίλυσης» των διμερών διαφορών, τον σεβασμό του λεγόμενου Διεθνούς Δικαίου, στέλνοντας σήμα ότι «αν δεν βρούμε το πλαίσιο δεν μπορούμε να βρούμε λύση».

Θύμισε ότι στην πρόσφατη επίσκεψη του υπουργού Εξωτερικών στην Αγκυρα η ελληνική κυβέρνηση πρότεινε στην τουρκική «μια θετική ατζέντα, οικονομικής συνεργασίας», ακριβώς γιατί στόχος των διευθετήσεων είναι να «τρέξουν» και μπίζνες του κεφαλαίου, σε μια περιοχή, την Ανατ. Μεσόγειο, όπου όπως ο ίδιος επεσήμανε, η ΕΕ έχει «ζωτικά συμφέροντα». Αλλος ένας λόγος που «τρέχουν» διευθετήσεις, για να θωρακιστεί η ευρωατλαντική συνοχή στην περιοχή, με τα ελληνικά και κυπριακά κυριαρχικά δικαιώματα στο κρεβάτι του Προκρούστη.

Ο ίδιος ο Κ. Μητσοτάκης, εξάλλου, για να δείξει την προθυμία της κυβέρνησης για συμβιβασμούς, παρέπεμψε στις συμφωνίες με Ιταλία και Αίγυπτο για ΑΟΖ (συμφωνίες που προβλέπουν μειωμένη επήρεια για ελληνικά νησιά, ακόμα και για το μεγαλύτερο, την Κρήτη), όπως επίσης στη συμφωνία με Αλβανία να πάνε στη Χάγη για τις μεταξύ τους θαλάσσιες ζώνες, σε άλλο ένα μήνυμα προς την Τουρκία.

Στο μεταξύ, επέμενε ότι «το πλαίσιο συζήτησης υπάρχει, ο διάλογος δεν διεκόπη», παρά τους φραστικούς διαξιφισμούς Δένδια - Τσαβούσογλου στην Αγκυρα, παραπέμποντας στις διερευνητικές επαφές, τις πολιτικές διαβουλεύσεις και τα ΜΟΕ, που επανεκκινούν. «Δεν το έκρυψα ποτέ ότι η επιθυμία μου είναι να βρούμε ένας μόντους βιβέντι» με την Τουρκία - είπε άλλωστε - εκφράζοντας και την πεποίθησή του ότι μια συνάντησή του με τον Ερντογάν δεν θα αργήσει ιδιαίτερα.


Έχει διαβαστεί 497 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Συνέντευξη τύπου της πρέσβειρας της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «EΠΙΚΑΙΡΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

«Η Εθνική Αντίσταση στη Βέροια: Ένα οδοιπορικό στους δρόμους της πόλης μας και στη ιστορία της χώρας μας»

«Άτιμη Ασφαλιστική»

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Ο Καιρός στη ΒέροιαΟ καιρός τώρα

Κυρίως συννεφιασμένος
Κυρίως συννεφιασμένος
Θερμοκρασία 17 °C
Άνεμος ΒΔ 1 μποφόρ

Δευτέρα, 18 Οκτωβρίου

Μερικώς συννεφιασμένος με δυνατές βροχές
Μερικώς συννεφιασμένος με δυνατές βροχές
Θερμοκρασία 9 ως 18 °C
Άνεμος ΑΝΑ 1-2 μποφόρ

Τρίτη, 19 Οκτωβρίου

Μερική λιακάδα
Μερική λιακάδα
Θερμοκρασία 9 ως 18 °C
Άνεμος ΒΑ 1-2 μποφόρ

Ποιός είναι online

Έχουμε online 236 επισκέπτες και 0 μέλη.