Δεν πέρασε πολύς καιρός από τις θριαμβολογίες της κυβέρνησης με αφορμή την αναπροσαρμογή των συντάξεων για το 2026 και το κλίμα ευφορίας που καλλιεργούσε πριν τρεις βδομάδες για την αναπροσαρμογή του κατώτατου μισθού. Μόλις σε λίγους μήνες αποδείχθηκε πόσο άνθρακας ήταν ο θησαυρός, καθώς σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ ο επίσημος πληθωρισμός σε ... Περισσότερα
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΣΤ. ΚΑΣΣΕΛΑΚΗ
από Η Άλλη Άποψη
Τις γνωστές αυταπάτες του κόμματος που προεδρεύει ότι μπορούν να υπάρξουν φιλολαϊκές «λύσεις» εάν η διαχείριση της καπιταλιστικής βαρβαρότητας γίνει με «σύνεση» και «διαφάνεια», σε συνδυασμό με καραμπινάτες αντιδραστικές θέσεις όπως η ιδιωτικοποίηση των πανεπιστημίων από την «πίσω πόρτα», φρόντισε να προβάλει ο Στ. Κασσελάκης στην πρώτη του τηλεοπτική συνέντευξη (STAR) ως πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.
Ως αιτία των τελευταίων καταστροφών παρουσίασε την διοικητική ανεπάρκεια, την έλλειψη πολιτικής βούλησης για μέτρα πολιτικής προστασίας, την γραφειοκρατία, την απουσία συντονισμού μεταξύ των αρμοδίων φορέων, δηλαδή οτιδήποτε άλλο εκτός από το κέρδος και όσους υπηρετούν αυτή την πολιτική που θεωρεί κόστος τα μέτρα προστασίας του λαού. Διερωτήθηκε, μάλιστα, γιατί δεν απορροφούνται οι πόροι για αντιπλημμυρικά έργα, παραβλέποντας ότι τέτοια έργα δεν είναι επιλέξιμα από την ΕΕ. Κάλεσε δε τον Κυρ. Μητσοτάκη να «εκσυγχρονίσει» το κράτος, παρουσιάζοντας ως αιτία του προβλήματος ότι το κράτος το κράτος δεν έχει εκσυγχρονιστεί.
Δίνοντας μια γεύση για το τι θεωρεί «εκσυγχρονισμό», υπερασπίστηκε τη θέση για συμπράξεις των δημοσίων πανεπιστημίων με τα ιδιωτικά!
Ερωτηθείς για τα ελληνοτουρκικά, δήλωσε ότι η προσέγγιση με την Τουρκία είναι ευπρόσδεκτη, αλλά η Χάγη θα πρέπει να έχει ως αντικείμενο μόνο την υφαλοκρηπίδα και την ΑΟΖ, ενώ χαρακτήρισε κόκκινη γραμμή... την αποστρατιωτικοποίηση των νησιών.