Πέμπτη, 21 Οκτ, 2021

  • Δεν υπάρχει γιατρικό...
  • ΚΙΝΑΛ: Υποψήφιος πρόεδρος ο Γιώργος Παπανδρέου
  • ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ: Πανεπιστήμιο για την ικανοποίηση των αναγκών της κοινωνικής πλειοψηφίας
  • Να σταματήσουν η δίωξη σε βάρος του Ν. Μπογιόπουλου και οι αντικομμουνιστικές εκδηλώσεις
  • Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό 20/10
  • Ενημέρωση του Σωτ. Τσιόδρα για την αποτελεσματικότητα των εμβολίων και το εμβολιαστικό πρόγραμμα στην Ελλάδα
Δεν υπάρχει γιατρικό...1 ΚΙΝΑΛ: Υποψήφιος πρόεδρος ο Γιώργος Παπανδρέου2 ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ: Πανεπιστήμιο για την ικανοποίηση των αναγκών της κοινωνικής πλειοψηφίας3 Να σταματήσουν η δίωξη σε βάρος του Ν. Μπογιόπουλου και οι αντικομμουνιστικές εκδηλώσεις4 Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό 20/105 Ενημέρωση του Σωτ. Τσιόδρα για την αποτελεσματικότητα των εμβολίων και το εμβολιαστικό πρόγραμμα στην Ελλάδα6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Δεν συγχωνεύονται!

«Συγχωνεύσεις», «εξορθολογισμός», «περιορισμός κόστους» και άλλα παρόμοια είναι στην ημερήσια διάταξη των αντιδραστικών μεταρρυθμίσεων, με τον λαό να πληρώνει το μάρμαρο, αφού οι ανάγκες του συνθλίβονται για να θωρακίζονται η ανταγωνιστικότητα και η καπιταλιστική κερδοφορία.Κι αυτό είναι κάτι που επιβεβαιώνεται ξανά αυτές τις μέρες, με... Περισσότερα

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΩΝ ΚΑΙ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ: Καμία ανοχή στη συνδικαλιστική μαφία!

από Η Άλλη Άποψη
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΩΝ ΚΑΙ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ: Καμία ανοχή στη συνδικαλιστική μαφία!

«Να γίνει το συνέδριο της ΓΣΕΕ, αλλά να είναι συνέδριο πραγματικά εργατικό, χωρίς νόθους και εργοδότες, όπως θέλουν οι “αποκλεισμένοι” της ντόλτσε βίτα.. Και αυτό παραμένει κόκκινη γραμμή σε ότι σενάρια και αν σκέφτονται προκειμένου να διατηρήσουν τη συνδικαλιστική τους επιβίωση» τόνισε μεταξύ άλλων ο Γιώργος Πέρρος μέλος της ΕΓ του ΠΑΜΕ κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου των Ομοσπονδιών και των Εργατικών Κέντρων, αντιπρόσωποι των οποίων συμμετείχαν στο 37ο Συνέδριο της ΓΣΕΕ.

Το ΠΑΜΕ, πρόσθεσε ο Γ. Πέρρος «καλεί κάθε τίμιο συνδικαλιστή, κάθε εργαζόμενο που βγάζει κάθε ώρα και στιγμή συμπεράσματα για την ελίτ των εργατοπατέρων, να κάνει ένα επιπλέον βήμα! Να συμπορευτεί μαζί μας, για να σπάσει όλο αυτό το απόστημα που έχει κάτσει στο σβέρκο μας. Για να παλέψουμε με καθαρή ματιά και με μέσα καρδιά για την πραγματική ανασύνταξη του εργατικού-συνδικαλιστικού κινήματος, για την αναζωογόνηση των σωματείων, για τον ταξικό προσανατολισμό τους».

Υπογράμμισε ότι «το σύνθημα “συνδικάτα ταξικά όχι εργοδοτικά” πρέπει να ακουστεί σε κάθε μεριά της χώρας, να φτάσει σε κάθε χώρο δουλειάς. Οι εργαζόμενοι με τη συμμέτοχη τους να πετάξουν στο περιθώριο όχι μονό αυτήν την κάστα της συνδικαλιστικής μαφίας αλλά κυρίως την επιρροή της εργοδοσίας στις γραμμές μας, να χτυπηθεί στη ρίζα ο εργοδοτικός και κυβερνητικός συνδικαλισμός».

Τόνισε πως «είτε τώρα είτε τον Απρίλη, είτε το καλοκαίρι, είτε με διορισμένη διοίκηση είτε χωρίς, θα δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό ώστε να αποκαλύπτεται η εργοδοτική παρέμβαση, το δέσιμο της με το πολιτικό προσωπικό, όλο το όργιο της νοθείας και των πρακτικών της συνδικαλιστικής μαφίας, ώστε το συνέδριο της ΓΣΕΕ όποτε κι αν πραγματοποιηθεί να είναι πραγματικά εργατικό, με πραγματικούς εργαζόμενους-αντιπροσώπους!».

Η συνέντευξη δόθηκε εκ μέρους:

Των Εργατικών Κέντρων Λαυρίου - Ανατολικής Αττικής, Αγρινίου, Άρτας, ΒΣ Δωδεκανήσου, Ζακύνθου, Θεσπρωτίας, Ιωαννίνων, Κεφαλονιάς - Ιθάκης, Λαμίας, Λάρισας, Λέσβου, Λευκάδας, Νάουσας, Σάμου και Φωκίδας.

Των Ομοσπονδιών Οικοδόμων, Εργατοϋπαλλήλων και Υπαλλήλων Γάλακτος – Τροφίμων και Ποτών, Εργαζομένων Φαρμακευτικών και Συναφών Επαγγελμάτων Ελλάδας (ΟΕΦΣΕΕ), Εργατοϋπαλλήλων Κλωστοϋφαντουργίας – Ιματισμού – Δέρματος Ελλάδας (ΟΕΚΙΔΕ),  Λογιστών (ΠΟΛ), Εργαζομένων Τύπου και Βιομηχανίας Χάρτου, Εργατοϋπαλλήλων Εμφιαλωμένων Ποτών, και Συνταξιούχων ΙΚΑ.

Η συνέντευξη 

Η συνέντευξη έχει ως εξής:

«Όπως όλες τις προηγούμενες μέρες στην Καλαμάτα, έτσι και σήμερα από νωρίς το πρωί η ηγεσία της ΓΣΕΕ, η συνδικαλιστική μαφία των Παναγόπουλο-Κιουτσούκη-Βασιλόπουλο-Καραγεωργόπουλο, που έχει κάτσει στο σβέρκο των εργαζομένων, προσπαθεί να κάνει το μαύρο-άσπρο. Την ίδια στιγμή δολοπλοκούν μέσα σε κλειστές πόρτες και πίσω από την πλάτη των εργαζομένων για την επόμενη μέρα της ΓΣΕΕ. Δεν έχουν καμία νομιμοποίηση να το κάνουν!

Σήμερα λοιπόν αυτή η συνδικαλιστική μαφία, έφτασε στο σημείο να στείλει επιστολή στον πρόεδρο της Δημοκρατίας μιλώντας για τις δημοκρατικές διαδικασίες. Επίσης είδαμε ότι απευθύνεται στον κ. Τσίπρα και στα κόμματα των τριών μνημονίων. Η συνδικαλιστική μαφία της ΓΣΕΕ ξέχασε να προσθέσει ως παραλήπτες τον Κοστέλο, τη Λαγκάρντ και τις εργοδοτικές ενώσεις. Άλλωστε κάποιους από αυτούς τους βρίσκουμε και ως ψηφίσαντες σε αρκετά πλέον σωματεία!

Αυτοί που μαζί με την κυβέρνηση απαγόρευσαν την απεργία, αυτοί που πετσόκοψαν μισθούς, συντάξεις και κοινωνικές παροχές, αυτοί που τσάκισαν τη ζωή της εργατικής τάξης, μας κουνούν το δάχτυλο. Όταν απαγόρευσαν στη ΓΣΕΕ ακόμα και να έχει κάποιο ρόλο στη διαμόρφωση του κατωτέρου μισθού, δηλαδή στην ΕΓΣΕΕ, δεν κούνησαν ούτε το μικρό τους δαχτυλάκι.

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες,

Έχουμε τις τελευταίες μέρες το εξής πρωτοφανές φαινόμενο. Συνδικαλιστική οργάνωση να φοβάται την παρουσία των εργαζομένων και των μελών της, να καλεί την αστυνομία, τα ΜΑΤ, να ζητά εισαγγελείς για να την προστατέψουν από τους αντιπροσώπους της και τελικώς να βαφτίζει τους εργαζόμενους ως τραμπούκους και τους τραμπούκους ως εργαζόμενους.

Είναι έτσι;

Το τονίζουμε αυτό γιατί υπάρχει μια λαθροχειρία. Το ΠΑΜΕ δεν είναι κάτι έξω από τα συνδικάτα, δεν είναι αυτοτελής οργάνωση έξω από τους εργαζόμενους. Είναι μέτωπο συνδικαλιστικών οργανώσεων, Εργατικών Κέντρων, Ομοσπονδιών, σωματείων. Στην Καλαμάτα και στο συνέδριο της ΓΣΕΕ, το ΠΑΜΕ εκφραζόταν μέσω δεκάδων εκλεγμένων αντιπρόσωπων από σωματεία όλης της χώρας. Στο ίδιο το ΔΣ της ΓΣΕΕ, οι δυνάμεις της ΔΑΣ έχουν 10 μέλη, 3 μέλη στην ΕΕ, αντίστοιχα σε όλα τα όργανα. Οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ λοιπόν δεν είναι κάτι απ’ έξω που θέλει να εισβάλει μέσα, όπως θέλουν να το παρουσιάζουν. Είναι το πιο ζωντανό, υπαρκτό και μαζικό τμήμα των συνδικάτων. Οι εκλεγμένοι συνδικαλιστές είναι εισβολείς στο συνέδριο τους; Και αυτοί που τους εμποδίζουν τι είναι;

Αυτή λοιπόν, η συνδικαλιστική μαφία, χαρακτηρίζει τους εργάτες ως τραμπούκους. Ποιοι; Αυτοί που έφεραν μπράβους και ποινικούς σε όλες τις συνδικαλιστικές διαδικασίες. Και ενώ στέλνουμε φωτογραφίες και βίντεο από όλων αυτόν τον συρφετό των μπράβων να μπαινοβγαίνουν μέσα στα εργατικά σωματεία, να χτυπούν εκλεγμένους συνδικαλιστές και να βαφτίζονται εργάτες, βγαίνει ξεδιάντροπα η ΓΣΕΕ και αναφέρεται σε προπηλακισμούς σε γυναίκες και παιδιά. Είναι αυτοί παιδιά και γυναίκες; Ξαναδίνουμε και στη συνέντευξη τύπου φωτογραφίες των φουσκωτών που έφερε η συνδικαλιστική μαφία στις γραμμές μας και σήμερα κάνει πως δεν ξέρει.

Μιλάνε τάχα για δημοκρατία και δημοκρατικές διαδικασίες, ποιοι; Αυτοί που 4 μέρες ήταν κλεισμένοι μέσα στα πολυτελή τους ξενοδοχεία, τρωγόπιναν καθημερινά και δε συγκαλούσαν ούτε τεχνικές και οργανωτικές γραμματείες ούτε καν το ΔΣ της ΓΣΕΕ που επανειλημμένα, μέχρι και με εξώδικο τους καλούσε να πραγματοποιήσουν οι δυνάμεις της ΔΑΣ;

Μιλούν για δημοκρατία αυτοί που ήθελαν να στήσουν φιέστες στην πλάτη των εργαζομένων, με φαντασμαγορικές εκδηλώσεις κεκλεισμένων των θυρών, με μπράβους και σεκιούριτι. Αυτοί που απέκλεισαν από αυτές τις εκδηλώσεις τους εκλεγμένους αντιπροσώπους. Και ρωτάμε, αν ήταν ακάλεστοι οι αντιπρόσωποι ποιοί ήταν οι καλεσμένοι που θα τιμούσαν τάχα το συνέδριο της ΓΣΕΕ;

Προσπαθώντας να αντιστρέψουν την πραγματικότητα και να σηκώσουν καπνό για να καλύψουν τις βρωμιές τους, έχουν ξεφύγει στο μέγεθος των ψεμάτων που χρησιμοποιούν.

Π.χ. σήμερα σε συνέντευξη του ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ, ο κύριος 8000 ευρώ, αναφέρει κατά λέξη το εξής:

“Βρεθήκαμε μπροστά στο φαινόμενο να θέλει το ΠΑΜΕ να επιβάλει ποιοι θα συμμετάσχουν στο συνέδριο. Ήθελαν για παράδειγμα να μη λάβουν μέρος μεγάλες οργανώσεις όπως για παράδειγμα η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία που όλοι ξέρουμε τι εκπροσωπεί. Εκπροσωπεί το Ναυτικό κόσμο της χώρας. Δεν πρέπει αυτοί να συμμετέχουν” αναρωτιέται ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ;

Ποια είναι η αλήθεια; Τα μεγάλα σωματεία των ναυτεργατών εκπροσωπούνται από το Εργατικό Κέντρο Πειραιά. Η Πανελλήνια Ναυτική ομοσπονδία δεν εφαρμόζει το νόμο 1264 που διέπει όλες τις συνδικαλιστικές οργανώσεις αλλά λειτουργεί με το χουντικό νόμο 330 στέλνοντας χωρίς καμία εκλογική διαδικασία όλους τους διευθυντές των εφοπλιστικών γραφείων με πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα τον πρόεδρο της ΠΝΟ που είναι 85 ετών! Η κατάργηση του χουντικού νομού 330 για τις ναυτεργατικές οργανώσεις ήταν διαχρονικό αίτημα όλων των δημοκρατικών παρατάξεων στην μεταπολίτευση εκτός από τους χουντικούς. Εκεί κατάντησαν.. Να υπερασπίζονται μέχρι και χουντικούς νόμους για το συνδικαλιστικό κίνημα!

Δεν προξενεί εντύπωση πλέον ο πανικός τους! Η απροκάλυπτη εργοδοτική παρέμβαση και το όργιο νοθείας δε θα μπορούσαν να μείνουν αναπάντητα! Ήταν δυνατόν να μείνουμε άπραγοι απέναντι σε όλα αυτά;

Ας πάμε τώρα στα ζητήματα του Συνεδρίου…

Δεν ήθελαν ούτε θέλουν να γίνει συνέδριο!

Ήθελαν να κάνουν ένα συνέδριο-παρωδία μακριά από τους εργαζόμενους, στα κλεφτά, ένα συνέδριο συναλλαγών και πάνω σε συμφωνίες κορυφών, με μεθόδους “το ξανάλεμε” συνδικαλιστικής μαφίας. Γι’ αυτό και επέλεξαν για μια ακόμα φορά να είναι μακριά από εκεί που συγκεντρώνεται η εργατική τάξη και επέλεξαν τουριστικά θέρετρα αυτή τη φορά τις παραλίες της Καλαμάτας, έξω από την πόλη, σε πεντάστερα πολυτελή ξενοδοχεία.

Ο λόγος είναι προφανής! Δεν ήθελαν να γίνει πραγματικό συνέδριο, δεν ήθελαν να γίνει ουσιαστική συζήτηση. Το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να στηθεί η κάλπη, να πάρουν το κουκί, την καρέκλα, να διατηρήσουν τη συνδικαλιστική τους επιβίωση, κουρελιάζοντας το καταστατικό της Συνομοσπονδίας, να προσπεράσουν και να καταργήσουν την προβλεπόμενη δημοκρατική διαδικασία νομιμοποίησης των αντιπρόσωπων από το ίδιο το σώμα του Συνεδρίου. Επαναλαμβάνουμε πως στόχο είχαν και έχουν να στηθεί μια κάλπη μακριά από τους εργαζόμενους, να υπάρχει φρουρά και σε αυτήν να ψηφίσουν όσους θέλει η συνδικαλιστική μαφία. Γι’ αυτό και όλες αυτές τις μέρες πήραν διάφορα μέτρα ώστε να στήσουν σκηνές προβοκάτσιας μαζί με ορισμένα ΜΜΕ. Έφτασαν μέχρι και στο σημείο να φέρουν και να κοιμίσουν σύμφωνα δηλώσεις τους εισαγγελέα μέσα στο ξενοδοχείο, με στόχο να στήσουν με οποιονδήποτε τρόπο κάλπες σε ανύποπτη στιγμή. Τέτοιες διαδικασίες έκαναν για δύο εβδομάδες και στην Ομοσπονδία των Ιδιωτικών Υπάλληλων προκειμένου να νομιμοποιήσουν τους εργοδότες στις γραμμές των σωματείων.

Δε ήθελαν συνέδριο! Δεν ήθελαν συζήτηση! Δεν τους ενδιαφέρουν αυτά!

Αν ξεκινούσε το συνέδριο θα έπρεπε να αρχίσει με τη νομιμοποίηση των συνέδρων-αντιπρόσωπων και εκεί θα γέλαγε και το παρδαλό κατσίκι. Διότι θα έβγαινε όλη η μπόχα της νοθείας, θα έβγαιναν στην φόρα οι μηχανισμοί τους, οι πρόεδροι ΑΕ και τα μεγαλοστελέχη επιχειρήσεων, το πλήθος των golden boys που έχουν μπει μέσα στα σωματεία.

Οι εκλεγμένοι αντιπρόσωποι όλες τις μέρες στην Καλαμάτα ζητούσαμε να συνεδριάσει η διοίκηση της ΓΣΕΕ. Επιμέναμε, φωνάζαμε, δε συνεδρίασε ποτέ!!!

Μια διοίκηση που έπρεπε να ξεκινήσει τις νόμιμες διαδικασίες από την πρώτη μέρα. Αντιθέτως από την Τέταρτη και μια μέρα πριν αρχίσει η τυπική έναρξη του συνεδρίου γίναμε μάρτυρες απαράδεκτων, άθλιων και κωμικοτραγικών διαδικασιών, με τις κάρτες των αντιπροσώπων να μοιράζονται δεξιά και αριστερά, σε πισίνες, καφετέριες και στα μαξιλάρια των κρεβατιών και το ρόλο αυτό να τον έχουν αναλάβει συναδέλφισσες καμαριέρες από τα ξενοδοχεία.

Θυμίζουμε τις πιο τρανταχτές, προκλητικές και κραυγαλέες περιπτώσεις:

Δημήτρης Καραγεωργόπουλος: Μέλος του ΔΣ της ΓΣΕΕ, υπεύθυνος γραφείου τύπου και πρόεδρος της ΟΙΥΕ, μέρος της συνδικαλιστικής μαφίας. Πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος σε εταιρεία ΑΕ που στη συνέχεια μπαίνει ως κύριος μέτοχος σε 2η επιχείρηση και στο τέλος εξαγοράζεται από 3η επιχείρηση κυπριακών συμφερόντων. Όλα τα φυσικά πρόσωπα που εμπλέκονται σε αυτές τις επιχειρηματικές δραστηριότητες ήταν αντιπρόσωποι στην ΟΙΥΕ.

Στην ΟΙΥΕ είχαν στόχο να διαμορφώσουν συσχετισμούς που καθορίζονται αποκλειστικά από την εργοδοσία και τη φυσική της παρουσία μέσα στα σωματεία με πάνω από 400 διευθυντικά στελέχη, ανάμεσα τους εκλεκτά golden boys των επιχειρήσεων. Χαρακτηριστικό παράδειγμα που βγήκε στη δημοσιότητα, η διευθύντρια του Μy Market που ήθελε τα χαμόγελα των 300 ευρώ.

Στο Εργατικό Κέντρο Ημαθίας το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αλεξάνδρειας παρουσίασε αύξηση ψήφων 254%, χωρίς να υπάρχουν στοιχεία που να το αποδεικνύουν.

Στους Εργάτες γης στη Βέροια φέρεται να ψήφιζαν σε τρεις κάλπες ένας εργαζόμενος κάθε 41 δευτερόλεπτα, 801 μέσα σε 5,5 ώρες...

Στο Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ημαθίας η εκλογή εφορευτικής επιτροπής πραγματοποιήθηκε πέντε ώρες μετά την έναρξη των αρχαιρεσιών.

Στη Θεσσαλονίκη το Σωματείο “Μπάρμπα Στάθης” έχει 5ετή θητεία που λήγει το 2020!

Στην Καλαμπάκα το Σωματείο Εργατοϋπαλλήλων Οικοδ. Εργασιών δεν λειτουργεί από το 2011 και όμως και αυτό βγάζει αντιπροσώπους.

Το Εργατικό Κέντρο Κιλκίς που στο προηγούμενο συνέδριο παρουσίαζε 572 ψηφίσαντες και αποκλείστηκε από το Συνέδριο της ΓΣΕΕ για νοθείες, τώρα παρουσιάζει να ψήφισαν 1.802. Ο Αντιπρόεδρος του Εργατικού Κέντρου, είναι πρόεδρος στην “Αναπτυξιακή ΑΕ Κιλκίς”!

Το Εργατικό Κέντρο Λασιθίου παρουσίασε αύξηση ψηφισάντων κατά 188%. Ο Γραμματέας του Εργατικού Κέντρου είναι ιδιοκτήτης πούλμαν.

Το Εργατικό Κέντρο Φθιώτιδας. Πρόκειται για Εργατικό Κέντρο που προέκυψε μετά τη διάλυση προηγούμενου, εξαιτίας οικονομικών ατασθαλιών ύψους 1 εκατ. ευρώ.

Στην ΟΑΣΕ (Ασφαλιστικές εταιρείες) ψηφίζουν εργοδότες και αυτοαπασχολούμενοι. Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας είναι Αντιπρόεδρος στην Τράπεζα Ηπείρου και ο γγ της Ομοσπονδίας είναι Ταμίας στην ίδια τράπεζα. Στην ίδια Ομοσπονδία ψήφισαν ιδιοκτήτης Ασφαλιστικής εταιρίας και ο Πρόεδρος του Ελληνοβρετανικού Επιμελητηρίου.

Στην ΠΟΥΠΑ (Οδηγοί) υπάρχει σωματείο από την Αθήνα όπου η κατάσταση ψηφοφορίας έχει καταγράψει 28 ψηφίσαντες, ενώ στο πρακτικό αρχαιρεσιών φέρονται να είναι 428. Δικαστική αντιπρόσωπος που εμφανίζεται να παρίσταται στις αρχαιρεσίες το 2016, έχει πάρει μετάθεση σε άλλο Πρωτοδικείο από το 2010.

Στις αρχαιρεσίες της Ομοσπονδίας Επισιτισμού πήρε μέρος το παράνομα ιδρυθέν σωματείο του γνωστού μεγαλοξενοδόχου Ανδρεάδη (ΙΚΟΣ), που έχει διαγραφεί από τα μητρώα του Πρωτοδικείου με δικαστική απόφαση.

Αυτά είναι μόνο ένα μέρος! Δεν έπρεπε να συζητηθούν; Είχαμε δικαίωμα να διαμαρτυρηθούμε; Ποιος θα αποφασίσει για όλα αυτά; Οι εκλεγμένοι ή η συνδικαλιστική μαφία;

Όλα τα παραπάνω τα κάναμε γνωστά στους εργαζομένους και δε θα σταματήσουμε εδώ. Από σήμερα το πρωί οι εκλεγμένοι αντιπρόσωποι, σωματεία που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ έχουν ξεκινήσει περιοδείες, βρίσκονται σε κάθε χώρο δουλειάς.

Δε θα αφήσουμε χώρο για χώρο δουλείας, κλάδο για κλάδο που δε θα κάνουμε γνωστές αυτές τις αθλιότητες. Να γίνει ακόμα πιο καθαρός ο ρόλος και η στάση όλη αυτής της συνδικαλιστικής μαφίας που παριστάνει την ηγεσία της εργατικής τάξης. Αυτής της κλειστής κάστας, ότι πιο σάπιο υπάρχει μέσα στις γραμμές των εργαζομένων που 4 μέρες τώρα οργάνωσαν με τα λεφτά των εργαζομένων πολυήμερες διακοπές σε ξενοδοχεία που δεν πρόκειται ποτέ να δει μια εργατική - λαϊκή οικογένεια.

Ξέρουν πολύ καλά όμως ότι το ταξικό κίνημα της χώρας δεν υπολογίζει ούτε εργοδότες ούτε νόθους ούτε μπράβους ούτε την κρατική καταστολή. Έχει μάθει να μάχεται και να αγωνίζεται σε πιο σκληρές συνθήκες, χιλιάδες πρωτοπόροι εργάτες - συνδικαλιστές έδωσαν μέχρι και τη ζωή τους για να μπορούν οι εργαζόμενοι σήμερα να έχουν τις δίκες τους οργανώσεις, τα σωματεία τους. Αυτήν την ιστορία δεν τους τη χαρίζουμε!

Τους χαρίζουμε όλη τη σαπίλα, όλη τη δυσοσμία που αναδύουν.

Εργαζόμενες, εργαόμενοι,

Για εμάς η αντεπίθεση, η πραγματική ανασύνταξη του εργατικού-συνδικαλιστικού κινήματος ξεκινά από τους χώρους δουλειάς.

Υπάρχουν αρκετές δυνατότητες για διεύρυνση των αγώνων με ζωντανές δυνάμεις, με πρωτοβουλίες που θα παίρνονται μέσα από γενικές συνελεύσεις και όχι πίσω από συνεννοήσεις των εργατοπατέρων και των κυβερνήσεων. Γι’ αυτό και όλη αυτή η σκληρή μάχη που δόθηκε αυτές τις μέρες στο συνέδριο της ΓΣΕΕ, πιο πριν στην ΟΙΥΕ αλλά και σε αλλά Εργατικά Κέντρα της χώρας και προφανώς δεν έχει τελειώσει, αποτελεί πείρα αλλά και έδαφος για να δυναμώσει ο διεκδικητικός αγώνας, ο ταξικός προσανατολισμός.

Το σύνθημα “συνδικάτα ταξικά όχι εργοδοτικά” πρέπει να ακουστεί σε κάθε μεριά της χώρας, να φτάσει σε κάθε χώρο δουλειάς. Οι εργαζόμενοι με τη συμμέτοχη τους να πετάξουν στο περιθώριο όχι μονό αυτήν την κάστα της συνδικαλιστικής μαφίας αλλά κυρίως την επιρροή της εργοδοσίας στις γραμμές μας, να χτυπηθεί στη ρίζα ο εργοδοτικός και κυβερνητικός συνδικαλισμός. Γιατί το σύνθημα “νόμος το δίκιο του εργάτη” δεν πρόκειται να κατοχυρωθεί χωρίς τη συνειδητή συμμέτοχη των εργαζομένων στα σωματεία, την αποφασιστική μάχη απέναντι στα αφεντικά, την πολιτικοποίηση της πάλης τους.

Σημαντικός όρος της ανασύνταξης του κινήματος είναι να μην υπάρχει από κανέναν εργαζόμενο ανοχή στη συνδικαλιστική μαφία και σε αυτή την κατεύθυνση θα προχωρήσουμε και το ξαναλέμε: Αν νομίζουν πως από σήμερα θα είναι μία ίδια μέρα για το εργατικό-συνδικαλιστικό κίνημα, είναι γελασμένοι! Αν θεωρούν ότι θα στρογγυλοκαθίσουν στα γραφεία τους στην Πατησίων σαν να μη συμβαίνει τίποτα, είναι βαθιά γελασμένοι.

Όλες αυτές τις μέρες, εργαζόμενοι σε όλη τη χώρα μας έλεγαν “προχωρήστε, μη σταματάτε”. Εργαζόμενοι - αντιπρόσωποι στην Καλαμάτα που δε συμφωνούν σε όλα με το ΠΑΜΕ αλλά δε μπορούν να ανεχτούν τη σαπίλα και αυτές τις αθλιότητες, των εργατοπατέρων, πήραν θάρρος, βοήθησαν με κάθε τρόπο που μπορούσαν και συνέβαλαν στην αποκάλυψη των προβοκατόρικων σχεδιασμών τους.

Το ΠΑΜΕ δε μένει εδώ! Καλεί κάθε τίμιο συνδικαλιστή, κάθε εργαζόμενο που βγάζει κάθε ώρα και στιγμή συμπεράσματα για την ελίτ των εργατοπατέρων, να κάνει ένα επιπλέον βήμα! Να συμπορευτεί μαζί μας, για να σπάσει όλο αυτό το απόστημα που έχει κάτσει στο σβέρκο μας. Για να παλέψουμε με καθαρή ματιά και με μέσα καρδιά για την πραγματική ανασύνταξη του εργατικού-συνδικαλιστικού κινήματος, για την αναζωογόνηση των σωματείων, για τον ταξικό προσανατολισμό τους.

Τα Εργατικά Κέντρα, οι Ομοσπονδίες, τα συνδικάτα και οι εργαζόμενοι που διαδήλωσαν όλες αυτές τις μέρες στην Καλαμάτα, οι πολλοί περισσότεροι εργαζόμενοι που παρακολουθούν με ενδιαφέρον αυτές τις εξελίξεις, έχουν μια ξεκάθαρη απαίτηση: Να γίνει το συνέδριο της ΓΣΕΕ, αλλά να είναι συνέδριο πραγματικά εργατικό, χωρίς νόθους και εργοδότες, όπως θέλουν οι “αποκλεισμένοι” της ντόλτσε βίτα..

Και αυτό παραμένει κόκκινη γραμμή σε ότι σενάρια και αν σκέφτονται προκειμένου να διατηρήσουν τη συνδικαλιστική τους επιβίωση..

Όπως είπαμε και χθες στην Καλαμάτα, εμείς είμαστε έτοιμοι! Είτε τώρα είτε τον Απρίλη, είτε το καλοκαίρι, είτε με διορισμένη διοίκηση είτε χωρίς, θα δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό ώστε να αποκαλύπτεται η εργοδοτική παρέμβαση, το δέσιμο της με το πολιτικό προσωπικό, όλο το όργιο της νοθείας και των πρακτικών της συνδικαλιστικής μαφίας, ώστε το συνέδριο της ΓΣΕΕ όποτε κι αν πραγματοποιηθεί να είναι πραγματικά εργατικό, με πραγματικούς εργαζόμενους-αντιπροσώπους!»

 
Έχει διαβαστεί 214 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Συνέντευξη τύπου της πρέσβειρας της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «EΠΙΚΑΙΡΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

«Η Εθνική Αντίσταση στη Βέροια: Ένα οδοιπορικό στους δρόμους της πόλης μας και στη ιστορία της χώρας μας»

«Άτιμη Ασφαλιστική»

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Ο Καιρός στη ΒέροιαΟ καιρός τώρα

Λιακάδα
Λιακάδα
Θερμοκρασία 10 °C
Άνεμος Β 1-2 μποφόρ

Τρίτη, 19 Οκτωβρίου

Μερική λιακάδα
Μερική λιακάδα
Θερμοκρασία 9 ως 18 °C
Άνεμος ΒΑ 1-2 μποφόρ

Τετάρτη, 20 Οκτωβρίου

Κυρίως λιακάδα
Κυρίως λιακάδα
Θερμοκρασία 9 ως 17 °C
Άνεμος ΑΝΑ 1-2 μποφόρ

Ποιός είναι online

Έχουμε online 243 επισκέπτες και 0 μέλη.