Σάββατο, 17 Απρ, 2021

  • ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΗΣ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
  • "Εφυγε" ο Κώστας Γκαβαϊσές
  • Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό 16/4
  • Στη διενέργεια 188 rapid tests προχώρησε  ο ΕΟΔΥ στη Νάουσα, εκ των οποίων ένα βρέθηκε θετικό
  • Ανακοίνωση της Οργάνωσης Βάσης του ΜέΡΑ25 Βέροιας
  • Ο Δήμος Νάουσας τιμά την Παγκόσμια Ημέρα Πολιτιστικής Κληρονομιάς
ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΗΣ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ1 "Εφυγε" ο Κώστας Γκαβαϊσές2 Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό 16/43 Στη διενέργεια 188 rapid tests προχώρησε  ο ΕΟΔΥ στη Νάουσα, εκ των οποίων ένα βρέθηκε θετικό4 Ανακοίνωση της Οργάνωσης Βάσης του ΜέΡΑ25 Βέροιας 5 Ο Δήμος Νάουσας τιμά την Παγκόσμια Ημέρα Πολιτιστικής Κληρονομιάς6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Χυδαία ψέματα

Χυδαία ψέματα

Κάθε επιχείρημα, με το οποίο η κυβέρνηση προσπαθεί να υπερασπιστεί το νομοσχέδιο για τη 10ωρη εργασία, είναι και ένας επιπλέον λόγος για τους εργαζόμενους, κυρίως για τους νέους, να το πολεμήσουν οργανωμένα και αποφασιστικά, με αφετηρία τη μαζική συμμετοχή στην πανελλαδική πανεργατική Πρωτομαγιάτικη απεργία στις 6 Μάη. Γιατί είναι τόσο... Περισσότερα

ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ: Δεκαήμερο δράσης σε όλη τη χώρα ενάντια στα νέα θανατηφόρα μέτρα της κυβέρνησης

από Η Άλλη Άποψη
ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ: Δεκαήμερο δράσης σε όλη τη χώρα ενάντια στα νέα θανατηφόρα μέτρα της κυβέρνησης

Σε 10ήμερο δράσης τον Οκτώβρη σε όλη τη χώρα, προχωρούν οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις ΙΚΑ - ΕΛΤΑ - ΔΗΜΟΣΙΟΥ - ΟΣΕ - OAEE - ΝΑΤ - ΠΟΣΕ - ΟΑΕΕ - Π.Σ.Σ. Δικηγόρων ενάντια στις αντισυνταξιουχικές, αντιλαϊκές πολιτικές και τα νέα θανατηφόρα μέτρα της κυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ.

Συγκεκριμένα, σε ανακοίνωσή τους αναφέρουν:

«Η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ βάζει σε εφαρμογή τα νέα αντισυνταξιουχικά μέτρα του 3ου μνημονίου με άμεσες μειώσεις σε κύριες και επικουρικές συντάξεις με την εφαρμογή της προσωπικής διαφοράς, παραπέρα μείωση του ΕΚΑΣ μέχρι την κατάργησή του, των οικογενειακών επιδομάτων.

Οι περικοπές αυτές έρχονται πάνω στις θανατηφόρες περικοπές των προηγούμενων χρόνων και υποβαθμίζουν τις συντάξεις μας σε προνοιακά βοηθήματα.

Ακολουθούν: Ο αυτόματος κόφτης, η φοροληστεία, αλλά και νέα αντιλαϊκά - αντεργατικά - αντισυνταξιουχικά μέτρα για τα επόμενα χρόνια.

Ξεσηκωμός - Οργάνωση - Αγώνας να βάλουμε φραγμό στις αντιλαϊκές - αντισυνταξιουχικές τους πολιτικές.  

Διεκδικούμε τις συντάξιμες αποδοχές μας. Την 13η και 14η σύνταξη, την άμεση απόδοση των συντάξεων - εφάπαξ - μερισμάτων, ΕΚΑΣ, τα δικαιώματά μας στην υγεία και ό,τι άλλο μας έχει αφαιρεθεί στο ακέραιο γιατί σε όλη μας τη ζωή τα πληρώσαμε. Δεν τα χρωστάμε σε κανένα δανειστή.

Απαιτούμε την κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών - αντιλαϊκών - φορομπηχτικών νόμων. Τις θανατηφόρες διατάξεις περί χηρείας. Επιστροφή στο ακέραιο των παράνομα παρακρατηθέντων για την υγεία. Ανακεφαλαιοποίηση των ασφαλιστικών μας ταμείων. Δεν νομιμοποιούμε στη συνείδησή μας καμία περικοπή.

Απορρίπτουμε τη φιλολογία της κυβέρνησης περί ανάπτυξης και σταθερότητας ως διέξοδο γιατί αυτά αποτελούν διέξοδο για τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων που στο δικό τους βωμό θυσιάζονται οι συντάξεις μας και το σύνολο των δικαιωμάτων της εργατικής τάξης και του λαού.

Καταγγέλλουμε το απύθμενο θράσος της ότι μας κάνει χάρη και πρέπει να είμαστε ευχαριστημένοι που θα μας κόψει πάνω στις πετσοκομμένες συντάξεις μας ακόμη 18% με την «προσωπική διαφορά» και την κατάργηση των οικογενειακών επιδομάτων.

Δεν υιοθετούμε και δεν δίνουμε άλλοθι στις αποπροσανατολιστικές της τακτικές. Αφού η κυβέρνηση ετοιμάζεται να μας φάει και το υπόλοιπο καρβέλι κατά την προσφιλή της πρακτική, πετάει λίγα ψίχουλα στο τραπέζι που και αυτά τα είχε αφαιρέσει από εμάς (όπως την παρακράτηση για την υγεία), με τη συνδρομή και του κυβερνητικού συνδικαλισμού. Η είδηση δεν είναι τα ψίχουλα αλλά το υπόλοιπο του καρβελιού που ετοιμάζεται να μας πάρει. Το αίτημά μας είναι να καταργηθεί κάθε κράτηση για την υγεία ιατροφαρμακευτική περίθαλψη στις κύριες και τις επικουρικές συντάξεις.

Δίνουμε όλοι μαζί τη μάχη. Είμαστε και μένουμε στο δρόμο του αγώνα, με αποφασιστική αδιάκοπη μαζική δράση για να προασπίσουμε τη ζωή μας, τη ζωή των παιδιών μας, της εργατικής - λαϊκής οικογένειας.

Δεν δίνουμε καμιά ανοχή στα θανατηφόρα μέτρα της κυβέρνησης. Ανοίγουμε πόλεμο στην αδιαφορία, τον εφησυχασμό, την απάθεια, την απογοήτευση, το φόβο.

Στη λογική "δεν γίνεται τίποτα όλοι ίδιοι είναι".

Δεν απαλλάσσουμε κανέναν. Ευθύνη έχουν και τα κόμματα που ψήφισαν το 3ο μνημόνιο. Τα συνδικάτα του κυβερνητικού συνδικαλισμού που καλλιεργούν αυταπάτες ότι οι συνταξιούχοι θα λύσουν τα προβλήματά τους μέσα από τα δικαστήρια θησαυρίζοντας μεγαλοδικηγορικά γραφεία και απαλλάσσουν την κυβέρνηση και ψαρεύοντας σε θολά νερά. Συνεχίζουμε με μεγαλύτερη αποφασιστικότητα τον αγώνα με την οργάνωση πανελλαδικής δράσης των Συνταξιουχικών οργανώσεων σε όλες τις περιοχές της χώρας.

Οι συγκεντρώσεις μας θα πραγματοποιηθούν:

1). Για την Αττική, στην Αθήνα την Τρίτη 3 Οκτώβρη στις 10 π.μ., στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης (Δημαρχείο Αθήνας).  

2) Στο Αγρίνιο, την Τετάρτη  4 Οκτώβρη, στις 10.30 π.μ., στον πεζόδρομο Χαριλάου Τρικούπη. 

3) Στερεά Ελλάδα, στη Θήβα, την Τετάρτη 4 Οκτώβρη στις 10.30 π.μ., στην κεντρική πλατεία Θήβας.  

4) Πανθεσσαλική συγκέντρωση στη Λάρισα, την Πέμπτη 5 Οκτώβρη, στις 10 π.μ., στην κεντρική πλατεία.  

5) Συγκέντρωση Πελοποννήσου, στην Πάτρα 5 Οκτώβρη στις 10.30 π.μ. στο Εργατικό Κέντρο Πάτρας.  

6) Πανηπειρωτική συγκέντρωση στα Γιάννενα, την Παρασκευή 6 Οκτώβρη στις 10.30 π.μ., στο Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων.  

7) Συγκέντρωση Δυτικής Μακεδονίας στην Κοζάνη, τη Δευτέρα 9 Οκτώβρη, στις 11 π.μ., στην κεντρική πλατεία. 

8) Συγκέντρωση Κρήτης στα Χανιά, την Τρίτη 10 Οκτώβρη στις 11 π.μ., στην πλατεία Αγοράς. 

9) Συγκέντρωση Κεντρικής Μακεδονίας στη Θεσσαλονίκη την Τρίτη 10 Οκτώβρη στις 11 π.μ., στο Άγαλμα Βενιζέλου. 

10) Συγκέντρωση Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης στην Αλεξανδρούπολη την Τετάρτη 11 Οκτώβρη στις 11 π.μ., μπροστά στο Επιμελητήριο.  

Είμαστε σίγουροι ότι θα νικήσουμε μόνο δυναμώνοντας την πάλη μας, τους αγώνες, τη μαζική δράση και θα ανατρέψουμε τις αντεργατικές αντιλαϊκές πολιτικές για να ζήσουμε καλύτερα με την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών μας».

Έχει διαβαστεί 262 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

advertisement
advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «EΠΙΚΑΙΡΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Η ταβέρνα "Πλάτανος" τώρα κοντά σας και με Delivery!

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Συνέντευξη με την πρέσβειρα της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

«Η Εθνική Αντίσταση στη Βέροια: Ένα οδοιπορικό στους δρόμους της πόλης μας και στη ιστορία της χώρας μας»

«Άτιμη Ασφαλιστική»

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Ο Καιρός στη ΒέροιαΟ καιρός τώρα

Κυρίως συννεφιά
Κυρίως συννεφιά
Θερμοκρασία 8 °C
Άνεμος ΒΒΔ 1-2 μποφόρ

Σάββατο, 17 Απριλίου

Καταιγίδες
Καταιγίδες
Θερμοκρασία 9 ως 14 °C
Άνεμος Α 1-2 μποφόρ

Κυριακή, 18 Απριλίου

Μερικώς συννεφιασμένος με δυνατές βροχές
Μερικώς συννεφιασμένος με δυνατές βροχές
Θερμοκρασία 9 ως 17 °C
Άνεμος ΑΒΑ 1-2 μποφόρ

Ποιός είναι online

Έχουμε online 1080 επισκέπτες και 0 μέλη.