Δευτέρα, 17 Αυγ, 2026

  • Όλοι στη μάχη για το πανελλαδικό συλλαλητήριο στη ΔΕΘ στις 5 Σεπτέμβρη
  • Φοιτητική στέγη εμπόρευμα και οικογένειες σε απόγνωση
  • Η Τουρκία ανακήρυξε «Εθνικά Θαλάσσια Πάρκα» σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο στο φόντο των ιμπεριαλιστικών διευθετήσεων στην περιοχή
  • ΚΚΕ: Τεράστιες οι ευθύνες του επιτελικά ανίκανου κράτους να προστατεύσει την ανθρώπινη ζωή και το φυσικό πλούτο που τα θεωρεί «κόστος»
  • Νέοι κρίκοι εμπλοκής από την Ουκρανία έως τη Μέση Ανατολή
  • Αποστολή
Όλοι στη μάχη για το πανελλαδικό συλλαλητήριο στη ΔΕΘ στις 5 Σεπτέμβρη1 Φοιτητική στέγη εμπόρευμα και οικογένειες σε απόγνωση2 Η Τουρκία ανακήρυξε «Εθνικά Θαλάσσια Πάρκα» σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο στο φόντο των ιμπεριαλιστικών διευθετήσεων στην περιοχή3 ΚΚΕ: Τεράστιες οι ευθύνες του επιτελικά ανίκανου κράτους να προστατεύσει την ανθρώπινη ζωή και το φυσικό πλούτο που τα θεωρεί «κόστος»4 Νέοι κρίκοι εμπλοκής από την Ουκρανία έως τη Μέση Ανατολή5 Αποστολή6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Δύσκολα

Δύσκολα

Δύσκολες ώρες για τον ...μεγαλύτερο και ισχυρότερο στρατό του κόσμου. Ο διοικητής των αμερικάνικων δυνάμεων που επιχειρούν στον Κόλπο γράφει τη μια έκθεση μετά την άλλη για τις αεροπορικές και πυραυλικές επιθέσεις σε βάρος του Ιράν που δεν μπορούν να προκαλέσουν άλλη καταστροφή, ούτε να ασκήσουν μεγαλύτερη πίεση. Οπότε, δεν έχει νόημα ... Περισσότερα

Συνολικά 46 κρούσματα γαστρεντερίτιδας στις πλημμυρισμένες περιοχές

από Η Άλλη Άποψη
Συνολικά 46 κρούσματα γαστρεντερίτιδας στις πλημμυρισμένες περιοχές

Μέχρι στιγμής, στους τέσσερις νομούς της Θεσσαλίας έχουν διαγνωστεί 46 κρούσματα με γαστρεντερίτιδα και 24 με λοίμωξη του αναπνευστικού, εκ των οποίων νοσηλεύονται τα 6 κρούσματα που αφορούν γαστρεντερίτιδα. Στους 3 που έγινε μικροβιακή ανάλυση βρέθηκε παθογόνο κολοβακτηρίδιο, σ΄ ένα βρέφος εντοπίστηκε βακτήριο σαλμονέλας, το οποίο νοσηλεύεται σε καλή κατάσταση.

Τα παραπάνω ανακοίνωσε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Ειρ. Αγαπηδάκη, στο πλαίσιο της ενημέρωσης από το Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων στη Λάρισα, λέγοντας ό,τι «η κατάσταση δεν εμπνέει ανησυχία, αλλά δεν υπάρχει και λόγος εφησυχασμού», ενώ παρέπεμψε όσους έχουν συμπτώματα εμπύρετης γαστρεντερίτιδας (εμετός, ναυτία, διάρροια και πυρετός) ή απλού κρυολογήματος ή δερματικών εξανθημάτων να επισκέπτονται τις κατά τόπους -τελείως αποδεκατισμένες- μονάδες υγείας.

Η ίδια επιχείρησε να εμφανίσει μια «μαγική εικόνα» σε σχέση με τις ενέργειες του κράτους. Ανακοίνωσε πως έχουν ληφθεί δείγματα από το δίκτυο υδροδότησης σε Λάρισα και Βόλο, ενώ έχουν προγραμματιστεί δειγματοληψίες σε όλες τις περιοχές. Στη Λάρισα το νερό θεωρείται κατάλληλο για ανθρώπινη χρήση και κατανάλωση, δηλαδή για να πιουν, να κάνουν μπάνιο, να μαγειρέψουν, να πλύνουν λαχανικά κ.λπ.

Τέλος, σχετικά με την εντομολογική επιτήρηση προγραμματίζεται τις επόμενες μέρες να τοποθετηθούν επιπλέον παγίδες στη Θεσσαλία, ώστε να ληφθούν επιπλέον δείγματα και αν παρατηρηθεί έξαρση φαινομένων σε σχέση με τα κουνούπια θα ληφθούν μέτρα, όπως υποστήριξε. 


Έχει διαβαστεί 361 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

Γλυκιά γιασεμιά μου

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Με ένα κλικ στο κανάλι μας στο Yutube!

advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Ημερολόγιο

Ποιός είναι online

Έχουμε online 765 επισκέπτες και 1 μέλος.