του Αλέκου ΧατζηκώσταΣτη Νάουσα η Δημοτική Αρχή παραχωρεί μέρος του νερού σε εταιρεία εμφιάλωσης. Στη Βουλή ψηφίστηκε πρόσφατα νόμος με τίτλο "Επέκταση αρμοδιοτήτων της Εταιρείας Υδρεύσεως και Αποχετεύσεως Πρωτευούσης και της Εταιρείας Υδρευσης και Αποχέτευσης Θεσσαλονίκης, ενίσχυση της Ρυθμιστικής Αρχής Αποβλήτων, Ενέργειας και Υδάτων... Περισσότερα
ΣΥΡΙΖΑ: Συναίνεση στους υπέρογκους ΝΑΤΟικούς εξοπλισμούς
από Η Άλλη Άποψη
Το υπουργείο Εθνικής Άμυνας επισκέφτηκε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ,Στ. Κασσελάκης, όπου ενημερώθηκε από τον υπουργό,Ν. Δένδια, μεταξύ άλλων για την αγορά των F-35.
Εξερχόμενος ευχαρίστησε τον υπουργό για την «πολύ ειλικρινή συζήτηση και ενημέρωση» και διαβεβαίωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ επιθυμεί να είναι «παραγωγικός στα εθνικά ζητήματα» που αφορούν «την ασφάλεια της κάθε Ελληνίδας και του κάθε Ελληνα», όπως βάφτισε την ακόμα μεγαλύτερη εμπλοκή στα αμερικανοΝΑΤΟικά σχέδια που σηματοδοτούν οι ανακοινώσεις για τα εξοπλιστικά. Προσπερνώντας ακριβώς το περιεχόμενο αυτό, στο οποίο ταυτίζεται και ο ΣΥΡΙΖΑ, είπε ότι «είμαστε στην αρχή μιας μακράς διαδικασίας για να κατανοήσουμε τη συμφωνία που έκανε η Ελλάδα».
Ο δε τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργός Αμυνας, Ευ. Αποστολάκης, σε δήλωσή του αναπαρήγαγε τα περί «επαρκών ανταλλαγμάτων» από τις ΗΠΑ, σπεύδοντας να τις τοποθετήσει τάχα «εγγυητές» στα Ελληνοτουρκικά. Έτσι, ζήτησε «ενημέρωση από την κυβέρνηση αναφορικά με το εάν - όπως ισχυρίζεται συστηματικά εδώ και μήνες - έχουν τεθεί όροι από τις ΗΠΑ προς την Τουρκία στο πλαίσιο του προγράμματος πώλησης και εκσυγχρονισμού F-16 που ενέκρινε».