Πέμπτη, 25 Φεβ, 2021

  • Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό 25/2
  • 263.000€ για «Διαμόρφωση Χώρου Πρασίνου στο Ο.Τ. 701 στο Εργοχώρι Δήμου Βέροιας» από το Πράσινο Ταμείο
  • ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΙΑΤΡΕΙΟΥ ΒΕΡΟΙΑ 01 05/03/2021
  • ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ: Να αποσυρθεί και να μην εφαρμοστεί το πρόγραμμα «Μνήμες Κατοχής στην Ελλάδα» στα σχολεία
  • Διαδικτυακή βιβλιοπαρουσίαση διοργανώνει η ΤΕ Ημαθίας του ΚΚΕ την Κυριακή 28/2
  • ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΒΕΡΟΙΑΣ
Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό 25/21 263.000€ για «Διαμόρφωση Χώρου Πρασίνου στο Ο.Τ. 701 στο Εργοχώρι Δήμου Βέροιας» από το Πράσινο Ταμείο 2 ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΙΑΤΡΕΙΟΥ ΒΕΡΟΙΑ 01 05/03/20213 ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ: Να αποσυρθεί και να μην εφαρμοστεί το πρόγραμμα «Μνήμες Κατοχής στην Ελλάδα» στα σχολεία4 Διαδικτυακή βιβλιοπαρουσίαση διοργανώνει η ΤΕ Ημαθίας του ΚΚΕ την Κυριακή 28/25 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΒΕΡΟΙΑΣ6

Το Σχόλιο της Ημέρας

«Καραβιές» κινδύνων

Χιλιάδες Αμερικανοί και Βρετανοί στρατιώτες, δυνάμεις «μπαρουτοκαπνισμένες» σε όλα τα πεδία των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων τα τελευταία χρόνια, εκατοντάδες οχήματα και ο μεγαλύτερος όγκος στρατιωτικού υλικού που έχει περάσει ποτέ από το λιμάνι, βρίσκονται από χτες στην Αλεξανδρούπολη. Μαζί με χιλιάδες ακόμα που αναμένονται ν... Περισσότερα

Τη φοροεπιδρομή στην Ελλάδα επιβεβαιώνει ο ΟΟΣΑ και καταγράφει μείωση των φόρων στις επιχειρήσεις

από Η Άλλη Άποψη
Τη φοροεπιδρομή στην Ελλάδα επιβεβαιώνει ο ΟΟΣΑ και καταγράφει μείωση των φόρων στις επιχειρήσεις

Τα υψηλότερα ποσοστά αύξησης των φόρων έχει η Ελλάδα, σύμφωνα με τον Οργανισμό Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ), που επιβεβαιώνει τη φοροεπιδρομή όχι μόνο την περίοδο των μνημονίων, αλλά και πριν από αυτά στην έκθεσή του «Τax Policy Reforms 2018».Ειδικότερα, την περίοδο 2015-2016 η Ελλάδα είναι πρωταθλήτρια στην αύξηση των φόρων μεταξύ 34 χωρών του ΟΟΣΑ καθώς τα φορολογικά έσοδα ως ποσοστό του Ακαθάριστου Εγχώριου Προϊόντος αυξήθηκαν κατά περίπου 3 ποσοστιαίες μονάδες. Με βάση τα στοιχεία, η φοροεπιδρομή είναι πολύ πριν την εμφάνιση του πρώτου μνημονίου το 2010 διότι η Ελλάδα κατέχει την πρώτη θέση στην αύξηση των φόρων και για το διάστημα 2007-2016 με τους φόρους το διάστημα αυτό ως ποσοστό του ΑΕΠ να έχουν αυξηθεί κατά 7,4 ποσοστιαίες μονάδες.

Ο ΟΟΣΑ για την περίοδο 2015-2016 καταγράφει τις σημαντικές αυξήσεις στην έμμεση φορολογία και τη φορολόγηση νέων πεδίων όπως οι Ειδικοί Φόροι Κατανάλωσης που επιβλήθηκαν στον καφέ, στη συνδρομητική τηλεόραση, στη σταθερή τηλεφωνία, στο ίντερνετ και το ηλεκτρονικό τσιγάρο. Η έμμεση φορολογία είναι η πλέον άδικη και αντιλαϊκή, ενώ σοβαρό πλήγμα προέκυψε για το λαό και από την επιβολή του ΕΝΦΙΑ στα ακίνητα. Στις πρώτες θέσεις της κατάταξης βρίσκεται η Ελλάδα και στο πεδίο της φορολογίας των ακινήτων, λόγω της επιβολής του φόρου κατοχής ακινήτων, του ΕΝΦΙΑ. Μεταξύ 2000 και 2016, σε 20 χώρες του ΟΟΣΑ καταγράφονται αυξήσεις στη φορολογία της ακίνητης περιουσίας. Η Ελλάδα είναι την έκτη θέση στη φορολόγηση των ακινήτων, σύμφωνα με τον ΟΟΣΑ.

Ωστόσο, η τάση που καταγράφει η έκθεση του ΟΟΣΑ δεν είναι η μείωση της φορολογικής επιβάρυνσης των λαϊκών νοικοκυριών, αλλά η δραστική μείωση της φορολογίας στα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων.Συγκεκριμένα, τα στοιχεία δείχνουν πως μειώνεται η φορολογία των εταιρικών κερδών. Ο μέσος εταιρικός φορολογικός συντελεστής σε επίπεδο χωρών ΟΟΣΑ ήταν 32,5% το 2000 και έχει μειωθεί το 2018 σε 23,9%. Θιασώτες αυτής της τάσης είναι στην Ελλάδα τόσο ο ΣΥΡΙΖΑ όσο και η ΝΔ που έχουν ανακοινώσει την πρόθεσή τους να μειώσουν τον αντίστοιχο φορολογικό συντελεστή στο 26% από 29% που είναι σήμερα.

Έχει διαβαστεί 220 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

advertisement
advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «EΠΙΚΑΙΡΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Συνέντευξη με την πρέσβειρα της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

«Η Εθνική Αντίσταση στη Βέροια: Ένα οδοιπορικό στους δρόμους της πόλης μας και στη ιστορία της χώρας μας»

«Άτιμη Ασφαλιστική»

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Ο Καιρός στη ΒέροιαΟ καιρός τώρα

Λιακάδα
Λιακάδα
Θερμοκρασία 18 °C
Άνεμος ΝΝΑ 0 μποφόρ

Πέμπτη, 25 Φεβρουαρίου

Λιακάδα
Λιακάδα
Θερμοκρασία 6 ως 18 °C
Άνεμος ΑΒΑ 0-2 μποφόρ

Παρασκευή, 26 Φεβρουαρίου

Λιακάδα
Λιακάδα
Θερμοκρασία 7 ως 18 °C
Άνεμος ΑΝΑ 1-2 μποφόρ

Ποιός είναι online

Έχουμε online 207 επισκέπτες και 0 μέλη.