Του Αλέκου Χατζηκώστα *Ο Στέλιος Καζαντζίδης είχε τραγουδήσει προφητικά: «Το σύστημα είναι ένοχο/Και οι συνθήκες της ζωής/Το σύστημα είναι ένοχο/Μα δεν το δίκασε κανείς»Στις μέρες όπου τα σκάνδαλα και η σχετική συζήτηση έχει ανέβει στα ύψη και δημιουργεί πολιτικές εξελίξεις, χρειάζεται να δούμε κάποια ζητήματα βαθύτερα.Η αιτία τους βρί... Περισσότερα
Την Πέμπτη εισάγεται για ψήφιση στην Ολομέλεια ο συμπληρωματικός προϋπολογισμός
από Η Άλλη Άποψη
Την ερχόμενη Πέμπτη θα συζητηθεί στην Ολομέλεια της Βουλής ο συμπληρωματικός προϋπολογισμός ύψους 2,6 δισ. ευρώ για την αντιμετώπιση των «εξαιρετικά επειγουσών και εκτάκτων αναγκών που ανέκυψαν λόγω της ενεργειακής κρίσης».
Ο συμπληρωματικός προϋπολογισμός κατατέθηκε χθες το βράδυ, με τη μορφή τροπολογίας, σε νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών, με το οποίο ενσωματώνονται σειρά ευρωενωσιακών οδηγιών.
Στην τροπολογία αναφέρεται ότι αυξάνονται κατά 2 δισ. ευρώ οι πιστώσεις του τακτικού προϋπολογισμού. Επίσης, προστίθενται επιπλέον 600 εκατ. ευρώ στις πιστώσεις του συγχρηματοδοτούμενου σκέλους του Προϋπολογισμού Δημοσίων Επενδύσεων, χρήματα που στην πλειοψηφία τους καταλήγουν απευθείας στους επιχειρηματικούς ομίλους.
Περίπου μισό δισ. θα χρησιμοποιηθεί για να χρηματοδοτήσει τα ψίχουλα της «επιταγής ακρίβειας». Τα υπόλοιπα θα αποτελέσουν «μαξιλάρι» για μελλοντικές παρεμβάσεις.