Σάββατο, 23 Οκτ, 2021

  • ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ: Για την οικονομική εξόρμηση Νοέμβρη, Δεκέμβρη 2021
  • Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό 23/10
  • Αν συνέβαινε αλλού;
  • ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ Α. ΤΣΙΠΡΑ ΣΤΗΝ ΚΠΑ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ
  • Με την προβιά...
  • Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό 22/10
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ: Για την οικονομική εξόρμηση Νοέμβρη, Δεκέμβρη 20211 Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό 23/102 Αν συνέβαινε αλλού;3 ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ Α. ΤΣΙΠΡΑ ΣΤΗΝ ΚΠΑ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ4 Με την προβιά...5 Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό 22/106

Το Σχόλιο της Ημέρας

Εστίες διασποράς

Εστίες διασποράς

Πάνω από 1.000 τμήματα συγχωνεύονται πανελλαδικά αυτές τις μέρες, προκαλώντας τις οργισμένες αντιδράσεις γονέων και μαθητών, αφού εκτός από το «γης Μαδιάμ» που συνεπάγονται τα 27 και 28 παιδιά στην τάξη, ο συγχρωτισμός γίνεται ακόμα πιο επικίνδυνος για τη διάδοση της πανδημίας, στη φάση της νέας έξαρσης. Καθόλου τυχαία, μάλιστα, η απου... Περισσότερα

Θεοδωρικάκος για Lockdown: Τα μέτρα σε δημόσιο και αυτοδιοίκηση

από Η Άλλη Άποψη
Θεοδωρικάκος για Lockdown: Τα μέτρα σε δημόσιο και αυτοδιοίκηση

Τα 6  μέτρα που ανακοίνωσε ο υπουργός για την λειτουργία του Δημοσίου Τομέα, είναι τα εξής:

1. Κάθε δημόσια υπηρεσία θα λειτουργεί με το αναγκαίο προσωπικό για παροχή έργου. Παντού, θα πρέπει να συνταχθεί πλάνο εργασία που θα πρέπει να λαμβάνει υπόψη τις υγειονομικές εξελίξεις, την ανάγκη πρόληψης και αποτροπής της διάδοσης του κορονοϊού, και τον ασφάλεια των εργαζομένων. Ευνοείται στο μέγιστο δυνατό βαθμό η τηλεργασία, στις ειδικότητες που είναι εφικτό, διασφαλίζοντας όμως την ομαλή λειτουργία των δημόσιων υπηρεσιών.

2. Το ποσοστό των υπαλλήλων που θα εργάζονται με φυσική παρουσία θα εξαρτάται κατά περίπτωση από τους διαθέσιμους υλικούς πόρους. Προϋπόθεση είναι η τήρηση 1,5 μέτρου απόστασης και χρήση μάσκας παντού.

3. Η προσέλευση των υπαλλήλων στην εργασία τους θα μπορεί να γίνεται σε τρεις ζώνες ωραρίων: 07.00-15.00, 08.00-16.00, 09.00-17.00. Το «καινούριο» είναι ότι δίνεται ταυτόχρονα στις υπηρεσίες η δυνατότητα να θεσπίσουν και επιπλέον βάρδιες. Ο στόχος είναι να επιτευχθεί η μέγιστη δυνατή αποσυμφόρηση σε υπηρεσίες και Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Για τις μετακινήσεις τους οι υπάλληλοι θα πρέπει να έχουν βεβαιώσεις κινήσεις, οι οποίες θα χορηγούνται με βάση τα στοιχεία του Μητρώου Μισθοδοτούμενων (apografi.gov.gr)

4. Για υπαλλήλους γονείς παιδιών που φοιτούν στο γυμνάσιο, επανέρχονται μέτρα που είχε νομοθετήσει η κυβέρνηση από τον περασμένο Μάρτιο, όπως μειωμένο ωράριο εργασίας ή παροχή εργασίας εξ αποστάσεως ή παροχή εργασίας σε διαφορετικό χρόνο από το ωράριο, ή άδεια ειδικού σκοπού. Αυτά τα μέτρα δεν ισχύουν για γονείς παιδιών που φοιτούν στο Λύκειο, «θεωρούμε ότι μπορούν να είναι ασφαλή και μόνα τους», επισήμανε ο υπουργός.

5. Υπάλληλοι που ανήκουν σε ομάδες αυξημένου κινδύνου (σύμφωνα με τις εισηγήσεις των αρμόδιων επιτροπών υγείας) μπορούν να λαμβάνουν ειδική άδεια απουσίας. Σχετικές διευκολύνσεις παρέχονται και σε γονείς που έχουν παιδιά που ανήκουν σε ομάδες υψηλού κινδύνου.

6. Η εξυπηρέτηση του κοινού θα γίνεται μόνο σε επείγουσες περιπτώσει και υποχρεωτικά κατόπιν ραντεβού. «Να εξυπηρετούνται κανονικά από τις δημόσιες υπηρεσίες οι πολίτες που έχουν επείγουσες ανάγκες», κάλεσε ο υπουργός Εσωτερικών.  

 


Έχει διαβαστεί 255 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Συνέντευξη τύπου της πρέσβειρας της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «EΠΙΚΑΙΡΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

«Η Εθνική Αντίσταση στη Βέροια: Ένα οδοιπορικό στους δρόμους της πόλης μας και στη ιστορία της χώρας μας»

«Άτιμη Ασφαλιστική»

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Ο Καιρός στη ΒέροιαΟ καιρός τώρα

Κυρίως λιακάδα
Κυρίως λιακάδα
Θερμοκρασία 22 °C
Άνεμος Β 1-2 μποφόρ

Τρίτη, 19 Οκτωβρίου

Μερική λιακάδα
Μερική λιακάδα
Θερμοκρασία 9 ως 18 °C
Άνεμος ΒΑ 1-2 μποφόρ

Τετάρτη, 20 Οκτωβρίου

Κυρίως λιακάδα
Κυρίως λιακάδα
Θερμοκρασία 9 ως 17 °C
Άνεμος ΑΝΑ 1-2 μποφόρ

Ποιός είναι online

Έχουμε online 216 επισκέπτες και 1 μέλος.